Son yağmurlar bir günlük su getirdi

Güncelleme Tarihi:

Son yağmurlar bir günlük su getirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2007 00:00

İstanbul'da üç gündür aralıklarla yağan yağmur, barajlarda, iki milyon 44 metre küplük artış sağladı. İstanbul’un su rezervi, 394 milyon 430 bin metre küp seviyesine barajların doluluk oranı ise yüzde 45.66’ya ulaştı. İSKİ yetkilileri, son yağmurlar sayesinde İstanbul’un bir günlük su ihtiyacının karşılandığını belirterek İstanbullular’ın su tasarrufuna devam etmeleri çağrısında bulundu.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, aralıklı olarak 17 Mayıs’tan bugüne kadar yağışın sürdüğünü, bu yağışlarla birlikte İstanbul’un nefes aldığını kaydetti. Mayıs ayı ortalamasına göre İstanbul’un metrekareye 32 kilogram yağış alması gerekiyor. Son yağışlarla birlikte İstanbul’da metrekareye düşen yağış miktarı 25 kilograma ulaştı. Yıldırım, bu hafta içinde de aralıklarla yağışların devam edeceğini belirterek, dün gece en çok yağış 17,2 kilogramla Florya’ya düştü. Atatürk Havalimanı Meydanı’na 13,2, Kumköy’e 9, Sarıyer’e de 8,8 kilogram yağış düştü.

Su tasarrufuna afişli uyarı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, su tasarrufu konusunda İstanbullular’a güvendiğini belirterek, "Su tasarrufunu hatırlatmak açısından TEMA ile bir hazırlık yapıyoruz. Üst geçitlere, billboardlara, uyarıcı afişler koyacağız. İstanbullular’ın da su tasarrufu için birbirlerini uyarması önemli" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin www.adimgenc.com web portalının açılışını yapan Topbaş, sitenin de ilk üyesi olarak kaydedildi. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törende Topbaş, sorular üzerine, "Şu anda yüzde 10’lara varan bir tasarruf sağlandı. Biraz daha dikkat edilirse bu yılı kesintisiz geçiririz. İstanbullular’ın bunu başaracağına inanıyorum" dedi. İSKİ ise Kemerburgaz ve çevresine, yarın saat 08.00’den itibaren 24 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’ye kadar 36 saat su verilemeyeceğini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!