Son dakika... İzmir'in Urla ilçesi açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... İzmirin Urla ilçesi açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2021 10:41

Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesi açıklarında saat 10.30'da 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, "Urla açıklarında meydana gelen #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre, Urla ilçesi açıklarında, saat 10.30'da 5,29 kilometre derinlikte ve 4,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.  

AFAD, Twitter hesabından "Geçmiş olsun İzmir. Urla açıklarında meydana gelen #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." açıklamasını yaptı.

VATANDAŞLAR: DEPREME ALIŞTIK

Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesinin 40 kilometre açığında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem, bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından hissedildi. Ayakkabı boyacısı Mehmet Keser, 30 Ekim'de yaşanan yıkıcı depremle karşılaştırıldığında çok hafif bir sarsıntı oluştuğunu dile getirdi. Keser, "Sandıkta oturuyordum. Ne de olsa bir tedirginlik oluyor. İnsan ölümden korkmaz mı? Tabii ki korktuk. Kısa sürdü. Çoğu insan farkında değildi. Büyük depremde de buradaydım. Allah'a dua ettim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hayati Atalay'da, deprem sırasında evinde olduğunu söyleyerek, "Evde kahvaltı yapıyordum. 2 kez hissettim. Ama korkmadım, 10 günde 1 sefer oluyor. Evde hasar yok" dedi.

Okan Tuna ise "Evin bahçesindeydim. Alttan 2 kez vurdu. Korkmadım. Çünkü daha kuvvetlilerini gördük. Alıştık artık. Deprem hayatımızın parçası oldu" diye konuştu.

Şenay Kaya da o anları, "Evdeydim. Kısa sürdü. Hissettik ama İzmirliler olarak alıştık" diye anlattı. Kezban Koçtaş, "Ayaktaydım. Alış veriş yapıyordum. Hafif sallandık. Tansiyonum olduğu için hemen oturdum" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!