Son dakika... Türkiye'nin konuştuğu vahşette yürek yakan an! Olay yerine varil getirildi…

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Türkiyenin konuştuğu vahşette yürek yakan an Olay yerine varil getirildi…
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2020 13:05

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürüldüğü olayla ilgili bağ evinde bugün keşif yapılacak. Gültekin’in öldürüldükten sonra yakıldığı ve üzerine beton döküldüğü varil ile aynı ölçülerdeki varil de Emniyet ekipleri tarafından bağ evine getirildi.

Haberin Devamı

Temmuz ayında erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından önce boğulan, ardından varile konularak yakılan ve üzerine beton dökülen Pınar Gültekin’in öldürüldüğü Menteşe Karabağlar Yaylasındaki bağ evi Drone ile havadan görüntülendi.

Cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın keşif için cinayetin işlendiği eve getirilmeden önce havadan Drone ile görüntülenen bağ evine yapılan ilk duruşmada verilen ara karar gereği cinayet gecesi Pınar Gültekin’in öldürüldükten sonra yakıldığı ve üzerine beton döküldüğü varil ile aynı ölçülerdeki varil de Emniyet ekipleri tarafından bağ evine getirildi.

KEŞİF ÖNCESİ AÇIKLAMA YAPTI

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, bugün yapılacak keşif öncesinde Muğla Adliyesi bahçesinde, basın açıklaması yaptı. Epözdemir, başından beri cinayetin tek bir kişi tarafından işlenemeyeceğini savunduklarını belirterek, "Bu keşif, olay örgüsündeki çelişkilerin ortaya çıkması ve olayın içindeki başkaca faillerin de belirlenmesi açısından oldukça önemli" dedi.

Epözdemir, öldürülen Pınar Gültekin'in 1.83 boyunda ve yaklaşık 68 kilo olduğunu,

cesedinin yakıldığı varilin ise 96-98 kilo bareminde göründüğüne dikkati çekip, "Yaklaşık 170 kilonun tek başına taşınması hayatın olağan akışına aykırı diyorduk. Hele hele cinayet sonrasında organize ve senkronize bir şekilde her detayı düşünmüş bir sanık profili var karşımızda. Önce odunla yakmaya çalışıyor, sonra benzin alıyor. Benzin döküp, yakıyor. Sonra üzerine beton döküyor. Beton döktüğü varili dere yatağına atıyor. Her aşaması düşünülmüş bir organize süreç var burada. Her aşamada ya bu cinayete yardım eden ya müşterek fail ya suç delillerini yok eden ve gizleyen başkaca faillerin olduğunu düşündüğümüzü ifade etmiştik. Soruşturma aşamasında MOBESE kayıtlarına, biyolojik incelemelere, cinayet mahallindeki kan ve kıl örnekleri üzerinden inceleme yapılmasına, HTS analiz raporlarına yönelik taleplerimiz olmuştu ve Mertcan Avcı'nın da suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirmeden hakkında bir iddianame düzenlenmesi gündeme gelmişti. Keşif talebimiz vardı, çünkü soruşturma aşamasında kolluk tarafından bir yer gösterme işlemi yapılmış, ama o teknik olarak farklı bir konu. Keşifte mahkeme, delillere bizzat temas edebiliyor. Olay örgüsüne ve oluşma şekline ilişkin olarak bilirkişileri ve tarafları dinleyebiliyor, onlara soru yöneltebiliyor, keza bizler de soru sorabiliyoruz. Keşif bizim için çok önemliydi. Çünkü sanığın ifadelerinde çok ciddi çelişkiler var, mantık ve fizik kurallarına, hayatın olağan akışına aykırı durumlar var. Olay örgüsüne ilişkin çelişkilerin ortaya çıkması ve başkaca faillerin varlığının belirlenmesi noktasında keşif oldukça önemliydi bizim için" dedi.

AİLE KEŞFE GELMEYECEK

Aileyle görüştüklerini ve keşif mahallinde bir duygusal yıkım olmaması için ailenin orada olmasını çok doğru bulmadıklarını anlatan Avukat Epözdemir, "Bunun çok travmatik etkileri olabilirdi. Sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir kez daha bu olayı ve çöküntüyü yaşamalarını arzu etmedik. Cinayette kullanılan varil ve paletler orada olacak ve sanık bize göre mantık dışı ve hayatın olağan akışına aykırı olan iddialarını anlatacak. Yaklaşık 180 kiloluk varili tek başına nasıl çıkarmış olabilir? İşte bütün bunların ortaya çıkması adına bu keşif elzemdi" diye konuştu.

ADALET BAKANLIĞI O KARARI BOZDU

Cemal Metin Avcı'nın annesi, babası ve ortağının, cinayet saatinde, cinayet mahalinde kullandıkları arabaların bulunduğunun MOBESE kayıtlarından sabit olduğunu belirten Epözdemir, "Biz bunu tesadüf olarak göremeyiz. Yine ev içinde kan, kıl örnekleri ve sigara izmaritleri var. 20'sinde gözaltına alınmış Cemal Metin Avcı denilen cani, fakat suçunu ikrar etmemiş. Aile de ne hikmetse kullanılmayan, atıl eve gidiyor. Bunu, suç delillerini gizleme, değiştirme ve yok etme amacıyla yaptıklarını düşünüyoruz. Bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve savcılık kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermişti. Bunun sonrasında sulh ceza hakimliğine başvurduk ancak oradan da itirazımız reddedildi. Son olarak Adalet Bakanlığı'na kanun yararına bozma başvurumuzu yaptık ve Adalet Bakanlığı bu talebimizi kabul etti. Şu an Yargıtay ilgili ceza dairesinden karar bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

SANIKLAR GELMEDİ, KEŞİF ERTELENDİ

Haberin Devamı

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili dava kapsamında, bugün yapılacak olan keşif, katil zanlısı Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın tutuklu bulundukları Afyonkarahisar Cezaevi'nden getirilememesi nedeniyle yarına ertelendi. Erteleme kararı, mahkeme başkanı tarafından taraf avukatlarına bildirildi.

Cezaevi hakkında idari soruşturma başlatılacağı bildirilrken, Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Sanıklar cezaevinden getirilemediği için keşif yarın saat 13.30'a bırakıldı. Biraz önce mahkeme başkanı açıkladı, biz de mecbur bugün burada kalacağız" dedi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!