Son dakika... Türkiye kara teslim! Mardin'de zincirleme kaza... İşte il il son durum

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2022 11:23

Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz'de etkili olan kar yağışı dolayısı ile vatandaşlar trafikte zor anlar yaşadı. Bolu'da Doğu Gişeleri ile Yeniçağa arasında yoğun kar yağışı ile buzlanma sonrası çok sayıda TIR kaydı. Kayan TIR'lar Anadolu Otoyolu'nun Ankara yönününde ulaşımda aksama yaşandı. Türkiye'nin en soğuk bölgesi Van'ın Çaldıran ilçesi oldu, sıcaklık -39 dereceye kadar düşerken Gaziantep’te de kar hayatı adeta felç etti. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kar yağışı, TEM yolu ve D-100 yolu geçişlerinde ulaşımı aksattı. TEM yolunun Bolu Doğu gişeleri ile Yeniçağa arasında çok sayıda TIR'ın kayması nedeniyle Ankara yönü ulaşıma kapandı. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, Karayolları ekipleri de kayan TIR'ları çekmek için çalışma başlattı. Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmalarına rağmen yoğun kar yağışı nedeniyle yollar, yine beyaz örtüyle kaplandı.

D-100 yolunun Bolu merkezi geçişinde de kayan araçlar nedeniyle Ankara yönü, ulaşıma kapandı.

TEM'İN ANKARA YÖNÜ TRAFİĞE AÇILDI

TEM yolunun Bolu Doğu gişeleri ile Yeniçağa arasında TIR’ların kayması sonucu saat 11.30 sıralarında kapanan Ankara yönü, araçların çekilmesiyle saat 12.30 sıralarında yeniden ulaşıma açıldı. Araç kuyruğu nedeniyle yolda ulaşım, güçlükle sağlanıyor.

Haberin Devamı

Öte yandan D-100 yolu Bolu geçişinin Çaydurt ile Gerede kesimlerinde, TIR’ların kayması sonucu kapanan Ankara yönünün de ulaşıma açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

D-100 YOLU, 2 SAATTE AÇILDI

Bolu'da TEM'in ardından D-100 yolunun da Ankara yönü, 2 saat süren çalışmaların ardından ulaşıma tekrar açıldı. Yoğun kar yağışı ve zeminin karla kaplı olması nedeniyle ulaşım, güçlükle sağlanırken, Karayolları ekipleri de kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

MARDİN'DE ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI! ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Kaza, Mardin'de Kızıltepe İpekyolu’nun 5. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kar yağışı sebebiyle kayganlaşan yolda zincirleme trafik kazası meydana geldi. Bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı kazaya 5 tır, 2 otomobil ve 1 otobüsün karıştığı belirtildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastanelere sevk edildi.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN 'YOL DURUMU' AÇIKLAMASI

Karayolları Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle bazı bölgelerde yolların trafiğe kapatıldığını, Ankara-İstanbul ve Ankara-Afyon-İzmir gibi önemli yol kesimlerinin ise trafiğe açık olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Açıklamada, saat 12.30 itibarıyla güncel yol durumuna ilişkin şunlar kaydedildi:

"Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Nurdağı-Narlı Kavşağı arası, Gaziantep-Kuzey Kavşağı-Gaziantep Batı Kavşağı arası, Nizip Kavşağı-Gaziantep Doğu Kavşağı arası ulaşıma kapatılmıştır. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Gaziantep ili otoyol kesiminde; toplam 20 araç ve 20 personel ile çalışmalar devam etmektedir. Van-Tatvan Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Bingöl-Diyarbakır Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Arapgir-Kemaliye Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Arapgir-Divriği Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Bitlis-Van Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Van-Gürpınar Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Muş-Tatvan Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Kağızman-Ağrı Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Bitlis-Muş Yolu ulaşıma kapatılmıştır. Şırnak-Eruh Yolu ulaşıma kapatılmıştır."

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca Ankara-İstanbul, Ankara-Afyon-İzmir, Ankara-Konya-Antalya, Ankara-Bursa, Ankara-Sivas-Erzincan, Ankara-Kayseri-Malatya-Elazığ, İstanbul-Edirne, Karadeniz Sahil Yolu, Ankara-Kastamonu başta olmak üzere önemli yol kesimlerinin trafiğe açık olduğu kaydedildi.

VAN'DA EKSİ 39 DERECEDE KARLA MÜCADELE

Türkiye'nin en soğuk bölgesi Van'ın Çaldıran ilçesi oldu, sıcaklık -39 dereceye kadar düştü. Van ve çevresinde 3 gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Yüksek kesimlerde yer yer 1 metreyi aşan kar nedeniyle kırsal bölgelerdeki 59 mahalle ve 89 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışının etkisini azaltmasıyla da yol açma çalışmalarına başlandı. Yetkililer, ulaşıma kapalı olan yerleşim yerlerinin yollarının açılması için, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı 650 personel ve 250 araçla çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

DHA muhabiri Behçet Dalmaz Van'daki kar yağışı ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

Burada hava sıcaklığı eksi 39 dereceye kadar düştü. 1990 yılında Türkiye'de -46,4 olarak ölçülmüştü, şu anda da o mahalledeyiz. Burada hayat durma noktasına geldi. Kar kalınlığı da 60 santime ulaşmış durumda. Evlerin camları donmuş durumda, 30 hanenin bir kısmı her kışın ilçe merkezine göç ediyor, yazın geri geliyorlar. Çünkü burada Sibirya soğukları hakim. Burada yaşam da çok zor.

Van-Hakkari karayolu da fırtına ve tipi nedeniyle kapanmış durumda.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum
VAN- BİTLİS VE VAN- HAKKARİ YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Van kırsalında sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına ve tipi, öğleden sonra etkisini artırdı. Van-Bitlis kara yolu, kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Gevaş ilçesi yakınlarında, Van-Hakkari kara yolu ise kent merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Kurubaş Geçidi'nde ulaşıma kapatıldı.

Haberin Devamı

Gevaş ilçesi Atalan mevkisinde onlarca araç, yolda mahsur kaldı. Bitlis yönüne giden araçlar fırtına nedeniyle ilerleyemeyince Van Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları'na bağlı karla mücadele ekipleri, mahsur kalanları kurtarmak için bölgeye sevk edildi. Van ve çevresinde etkili olan fırtınanın gün boyu etkisini sürdüreceği belirtildi.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

Gürpınar’da da sabah saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini artıran fırtına ve kar, hayatı olumsuz etkiliyor. Tipi nedeniyle ulaşıma açılan birçok kırsal mahalle yolu yeniden kapandı. İlçeye bağlı Kırkgeçit Yolu ise kar nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Jandarma ekipleri, yolun girişine bariyer bırakıp, gelen araçları güvenlik nedeniyle geri gönderdi. Tipiden dolayı mahsur kalanlar için de jandarma ve belediye ekipleri çalışma başlattı.

KARADENİZ'DE KAR ESARETİ; 1644 KÖY VE MAHALLE YOLU KAPANDI, OKULLAR TATİL

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1644 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Artvin, Giresun, Samsun ve Sinop'ta ise eğitime ara verildi.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

ARTVİN-ARDAHAN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Artvin’de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde yeniden yağmaya başlayan kar yağışı nedeniyle Artvin-Ardahan karayolu Varyant mevkiinde kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araçlar yolda kaldı.

Çift şerit olan karayolu ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalan tırlar iş makinelerinin yardımıyla çekilmeye çalışılırken, ekiplerin yoğun çalışmasının ardından karayolu kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

MUŞ-BİTLİS KARA YOLUNDA KAR NEDENİYLE ARAÇLARINDA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

MUŞ-Bitlis kara yolunda etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 50 araçta çok sayıda kişi mahsur kaldı. Ekipler, kapalı yolu açarak mahsur kalanları kurtardı.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

GAZİANTEP - KAHRAMANMARAŞ KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Gaziantep - Kahramanmaraş yolu dünden itibaren etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle geceden itibaren ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalan yaklaşık iki bin kişi kurtarılırken, yüzlerce kişi ise kurtarılmayı bekliyor. Öte yandan Kilis-Gaziantep yolunun da ulaşıma kapatıldığı öğrenildi.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum
TAG OTOYOLU OSMANİYE BÖLÜMÜNDE ULAŞIMA KAR ENGELİ

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Osmaniye’nin Bahçe ilçesi ve Gaziantep’in Nurdağı ilçesi kısmı yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

ÇATALCA'DA KAR YAĞIŞI

Çatalca'da gece boyunca devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Çatalca'nın bazı mahallelerinde yolda kalan araçlar traktörlerle çekilerek, kurtarıldı.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum
KONYA- ANTALYA YOLU 14 SAAT SONRA TRAFİĞE AÇILDI

KONYA’yı Antalya’ya bağlayan, dün yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Alacabel mevkiindeki yol 14 saat sonra ulaşıma açıldı.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

SERTAVUL GEÇİDİ'NDE ZİNCİRSİZ ARAÇ GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Akdeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan Mersin'in Mut ilçesindeki Sertavul Geçidi'nde dünden bu yana yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar lastiği ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

ELAZIĞ’DA YOĞUN KAR NEDENİYLE AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN ÇEVRE İLLERE GEÇİŞİ YASAKLANDI

Elazığ’da yoğun kar yağışının ardından ağır tonajlı araçların çevre illere geçişi bir süre yasaklanırken, binek araçların ise kar lastiği ve zincir ile kontrollü bir şekilde geçişlerinin olacağı bildirildi.

MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Elazığ'da, jandarma ve İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kar yağışı nedeniyle birçok noktada mahsur kalanlar için seferber oldu. Jandarma ekipleri, Palu ilçesine bağlı Kayaönü köy yolunda mahsur kalan 5 kişiyi kurtardı. Baskil ilçesine bağlı Harabakayış köyünde de rahatsızlanan kişi için İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kardan kapalı köy yolunu açarak, ambulansa ulaştırdı. Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz da ekiplere eşlik etti.

Elazığ Valiliği'nce çevre iller ile bağlantılı yollarda ağır tonajlı ve kar lastiği bulunmayan araçların geçişi yasaklandı.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

AFYONKARAHİSAR’DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Olumsuz hava koşullarının hüküm sürdüğü Afyonkarahisar’da, İl Özel idaresi ekipleri yaklaşık 250 köy yolunda karla mücadele ederken, ekiplerin yol açma çalışmalarının yanı sıra yola kalan araçları da kurtardıkları belirtildi.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

TUNCELİ'DE 342 KÖY VE 907 MEZRAYA ULAŞIM YOK; KAR KALINLIĞI 70 SANTİM

Tunceli'de, 2 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 342 köy ve 907 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Kapalı yolları açmak için çalışmalar sürdürülürken, kar kalınlığı da kent merkezinde 70 santimetreye kadar ulaştı. Karda aracının kaybolduğunu belirten Cemal Elcan, "Geceden beri arabamı arıyorum. Rengi beyaz olduğu için bulamadım" dedi.
Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

KARDA YOLDA KALANLARA KUMANYA İKRAMI

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde karda yolda kalanlara kumanya ikramında bulunuldu.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

ŞANLIURFA-ADIYAMAN KARAYOLU ULAŞIMI DURDU

Adıyaman-Şanlıurfa karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Onlarca araç yolda kalırken, sürücüler yetkililerden yardım istedi.

Son dakika... Türkiye kara teslim Mardinde zincirleme kaza... İşte il il son durum

YOL DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!