Son dakika... Trabzon'da araçlar yolda kaldı, Bartın'da okullar tatil edildi.. İstanbul'da kar yağacak mı? Canlı yayında yanıt verdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2021 17:18

Trabzon’da kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili olurken, çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Ekipler yolu açmak için çalışma yaparken yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde de otomobil ve kamyonları kara saplanınca bölgede mahsur kalanları AFAD ve Jandarma kurtardı. Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi. İstanbul'da dün gece yüksek kesimlerde kar yağışı görülmüştü. Peki kar yağışı devam edecek mi? Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar yağışı görülmeyeceğini, soğuk havanın hafta sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Trabzon'da yoğun kar yağışı nedeniyle yaklaşık 20 mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Beşikdüzü-Şalpazarı yolunun 10. kilometresinde aralarında yolcu otobüsünün de bulunduğu çok sayıda araç mahsur kalırken, yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Karayolları ekipleri yolu açma çalışmalarını sürdürüyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI? PROF. DR. ŞEN CANLI YAYINDA YANIT VERDİ

CNN Türk canlı yayınında 'İstanbul'da kar yağacak mı?' sorusuna yanıt veren Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışının Türkiye'yi terkettiğini, İstanbul'da kar yağışı olmayacağını ama soğuğun bir kaç gün daha devam edeceğini söyledi.

Prof. Dr. Şen, şunları söyledi:
"Kar geçti artık kar yok. Anadolu yakasının kuzey kesiminde yükseklere kar yağdı. Kar artık Türkiye'den de gidiyor yavaş yavaş. İstanbul'a kar gelişi biraz zor gözüküyor, 10-15 günden önce zor gözüküyor. Gerisinde soğuğu bıraktı. Geceleri 0 derecelere inebilir hava sıcaklığı, İstanbul için söylüyorum. Anadolu'da eksilere inecek, zirai don tehlikesi başlıyor. Yarın da İstanbul'da hava böyle. Haftasonu lodos geliyor. Sıcaklıklar 14-15 derecelere çıkacak. Önümüzdeki cuma gününe kadar pek yağış yok İstanbul'da. Bir tek ayın 31'inde yağmur var Marmara'da. Sıcaklıklar kar sıcaklıklarına inmiyor. Yılsonunda İstanbul'da kar gözükmüyor."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ERZİNCAN'DA KARA SAPLANAN OTOMOBİL VE KAMYONDAKİLER 2,5 SAATTE KURTARILDI

Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde otomobil ve kamyonları kara saplanınca bölgede mahsur kalanlar, AFAD ve jandarma ekiplerinin 2,5 saat süren çalışması sonucu kurtarıldı.

Çayırlı ilçesi Mecidiyeköy mevkisinde seyir halindeki otomobil ile kamyon, yolda kayarak kara saplandı. Uzun uğraşlara rağmen araçlarını kardan çıkaramayanlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Son dakika... Trabzonda araçlar yolda kaldı, Bartında okullar tatil edildi.. İstanbulda kar yağacak mı Canlı yayında yanıt verdi

İhbar üzerine bölgeye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, 2,5 saat süren çalışma sonucu araçları saplandığı kardan çıkarıp lastiklerine zincir takarak mahsur kalanların bölgeden çıkabilmesini sağladı.

Haberin Devamı

Son dakika... Trabzonda araçlar yolda kaldı, Bartında okullar tatil edildi.. İstanbulda kar yağacak mı Canlı yayında yanıt verdi

SAMSUN'DA SÜRÜCÜLERE 'DİKKATLİ OL' UYARISI

Karadeniz Bölgesi'nde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken Samsun'a kar yağdı. Samsun- Sinop kara yolunda meydana gelen buzlanma nedeniyle ulaşımda aksama oldu.

Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Karayolları ekiplerinin yol açma çalışması yürüttüğü güzergahta kazalar da oldu. Yetkililer, sürücüleri dikkatli gitmeleri konusunda uyardı.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Samsun ve çevresi için zirai don uyarısında bulunurken, çiftçilerden tedbirli olmaları istendi.

Son dakika... Trabzonda araçlar yolda kaldı, Bartında okullar tatil edildi.. İstanbulda kar yağacak mı Canlı yayında yanıt verdi

BARTIN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Haberin Devamı

Bartın il genelinde ilk ve orta dereceli okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın 1 gün süreyle tatil edildi. Eğitime uzaktan devam edileceği belirtildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanları yarın idari izinli sayılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!