SON DAKİKA! Sivas'ta 3.9 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Naci Görür'den kritik uyarı: 7'ler mertebesinde deprem üretebilir

Güncelleme Tarihi:

SON DAKİKA Sivasta 3.9 büyüklüğünde deprem Prof. Dr. Naci Görürden kritik uyarı: 7ler mertebesinde deprem üretebilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2025 16:44

AFAD, Sivas'ın Ulaş ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Prof. Dr. Naci Görür, Sivas'taki depreme ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Depremin Tecer fay kolu üzerinde meydana geldiğini ve bu fayın 7 ve üzeri deprem üretme potansiyelinde olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre merkez üssü Sivas'ın ulaş ilçesi olan 3.9'luk bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremi 4.0 olarak açıkladı. AFAD verilerine göre Saat 16:34'te gerçekleşen depremin derinliği 7.07 kilometre olarak kaydedildi.

SON DAKİKA Sivasta 3.9 büyüklüğünde deprem Prof. Dr. Naci Görürden kritik uyarı: 7ler mertebesinde deprem üretebilir

NACİ GÖRÜR: 7'LER MERTEBESİNDE DEPREM ÜRETEBİLİR

Prof. Dr. Naci Görür, Sivas'taki depreme ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Depremin Tecer fay kolu üzerinde meydana geldiğini ve bu fayın 7 ve üzeri deprem üretme potansiyelinde olduğunu açıkladı.

Görür, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Örenlice-Ulaş/Sivas’ta 4,0 deprem oldu. Deprem Ecemiş Fay zonunun Tecer Fay Kolu üzerinde. Bu kol yediler mertebesinde deprem üretebilir. Sol yönlü bir fay. Ecemiş Fayı Kayseri üzerinden Mersine kadar uzanmaktadır. Geçmiş olsun"

Haberin Devamı


SON DAKİKA Sivasta 3.9 büyüklüğünde deprem Prof. Dr. Naci Görürden kritik uyarı: 7ler mertebesinde deprem üretebilir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!