Son dakika... Sakarya Hendek'te 4,7 büyüklüğünde deprem

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2019 16:16

Sakarya Hendek'te saat 16.08'de deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 4,7 olarak duyurdu. Sarsıntının yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi. Deprem nedeniyle büyük korku yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sakarya'daki depremde herhangi bir can veya mal kaybının söz konusu olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

AFAD'ın verdiği bilgilere göre deprem 4,6 büyüklüğünde gerçekleşti.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi ise depremin büyüklüğünü 4,5 olarak duyurdu.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi de (USGS), depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.

Son dakika... Sakarya Hendekte 4,7 büyüklüğünde deprem

BAKAN KURUM İLK BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sakarya'daki depremde herhangi bir can veya mal kaybının söz konusu olmadığını bildirdi.

Bayrampaşa Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisi'ni ziyaret eden ve basın mensuplarına açıklama yapan Kurum, Sakarya'da meydana gelen depreme değinerek, "Bugün 16.08'de Sakarya ilimizin Hendek ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk aldığımız bilgilere göre, vali beyle de az önce görüştüm, herhangi bir can veya mal kaybı söz konusu değil. Hem Çevre Şehircilik Bakanlığımızın ekipleri hem de Valimiz gerekli koordinasyonu sağlıyorlar. Tespitlerimizi sahada inceleyerek yapıyoruz. Tüm Sakarya'mıza buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bu depremlerin kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir süreç olduğunu gösterdiğini dile getiren Kurum, bu süreci vatandaşlarla el birliği içerisinde yapmak zorunda olduklarını vurguladı.

SAKARYA VALİSİ: CAN KAYBI VE HASAR YOK

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır da, Sakarya’da deprem sonrasında herhangi bir can kaybının ve hasarın olmadığını söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise “Bize ulaşan herhangi bir ihbar ve hasar bilgisi yok. Maalesef bir korku yaşadık hep beraber. İnşallah devamı gelmez” dedi.

Son dakika... Sakarya Hendekte 4,7 büyüklüğünde deprem

...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!