Son dakika: Sağlık Bakanı Koca'dan Hakkari'ye aşı teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Sağlık Bakanı Kocadan Hakkariye aşı teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2021 15:22

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüzde 75'in üstüne çıkan aşılanma oranıyla düşük riskli iller arasına giren Hakkari'ye teşekkür etti.

Haberin Devamı

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hakkari'nin yüzde 75'in üstüne çıkan aşılanma oranıyla, Covid-19 risk haritasında düşük riskli iller arasına girdiğini açıkladı.

Koca, "Sahadaki uzmanlarımızdan aşı konusunda bilgi alarak karar veren, ekiplerimizi konukları gibi ağırlayarak aşılarını olan Hakkari insanına teşekkür ediyorum. Hakkari aşı ekibimizden Melike ve arkadaşları, dün akşam yayınlanan mesajımıza yaptıkları yorumda, adeta 'sabaha kalmaz, mavi kategoriye geçeriz' diyorlardı. Sabah akşam çalışarak yüzde 75’in üzerinde aşılanma başarısı sağlayan ekiplerimize teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Bu başarıda en büyük payın sağlık çalışanlarına ait olduğu belirtildi. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan mobil aşılama ekiplerinin geceli gündüzlü çalışarak aşılama yaptıkları kaydedildi. Düşük riskli iller arasına girmesi beklenen kentte vatandaşlar ise başarının gururunu yaşıyor.

Son dakika: Sağlık Bakanı Kocadan Hakkariye aşı teşekkürü

Haberin Devamı

Hakkari'de aşılama oranının yükseldiğini ifade eden Vali ve Belediye Başkanı Vekili İdris Akbıyık, bunun sevindirici olduğunu söyledi. Akbıyık; "Maalesef ülkemizde ve dünyada koronavirüs artarak devam ederken aşılamanın önemi de daha fazla ortaya çıkıyor. Sarıdan bugün itibari ile inşallah maviye geçiyoruz. Bunda sağlık çalışanlarımızın büyük bir emeği var. Mobil aşı ekiplerimiz ev ev gezdi. Yollarda, yaylalarda, köylerde her yerde aşı yapmaya gayret ettiler. Hedefimiz Hakkari'de yüzde yüzünü aşılamaktır. Bundan yaklaşık bir ay önce 50’nci sıradaydık. Şu anda ilk ona girdik diyebiliriz. Sayın bakanımızın ilimizi paylaşıp örnek göstermesi bizim için sağlık teşkilatımız için mutluluk verici. İnşallah biz de Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın bakanımıza layık olmak için her türlü gayreti sarf edeceğiz" dedi.

Hakkari halkının aşı konusunda çok duyarlı olduğunu ifade eden esnaf İbrahim Aşan ise "Esnaf olarak aşı olmayan elemanları çalıştırmadık ve bu başarıyı elde ettik. Bakanımızın bizi paylaşıp örnek göstermesi de hepimizi sevindirdi." Diye konuştu.

Haberin Devamı

Zozan Selimoğlu da, "Hakkari'nin sadece aşı konusunda değil, pandemi boyunca hep duyarlı kaldı. Sayın bakanımızın paylaşımı hepimizi sevindirdi" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!