Son dakika: Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Ramazan Bayramında hava nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2021 10:07

Meteoroloji'den alınan son hava durumu değerlendirmelerine göre Ramazan Bayramı'nın sonuna kadar yurt genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Bayramın 1. günü: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Bayramın 2. günü: Marmara, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusu parçalı bulutlu, Edirne, Kırklareli, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

Bayramın 3. günü: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir için tahmin edilen hava durumu da şöyle:

Ramazan Bayramı boyunca bu 3 büyük ilde yağış beklenmiyor. Ankara’da hava sıcaklığının 25-31 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul’da hava sıcaklığı 23-28 derece civarında bekleniyor.

İzmir’de hava sıcaklığının 26-30 derece civarında olacağı öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!