Son dakika... Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında açıkladı! İstanbul'da bugün kar olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2022 07:49

İstanbul'da dün etkili olan yoğun kar yağışı hayatı felç etti, çok sayıda araç mahsur kaldı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün İstanbul'da kar yağışının öğleden sonra başlayabileceğini söyledi. Prof. Dr. Şen, öğleden sonra başlayan yağışın akşam saatlerinde etkisinin artabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında İstanbul'da yaşanan yoğun kar yağışını ve bugün beklenen hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Şen, bugün İstanbul'da kar yağışının öğleden sonra başlayabileceğini söyledi.

İşte Prof. Dr. Orhan Şen'in canlı yayındaki açıklamaları...

Yaklaşık 6 saattir kar yağışı durdu İstanbul'da... 1-2 saat daha yağmayacak gibi duruyor. Benim yaptığım ilk gözlemlere göre bugün öğleden sonra Karadeniz etkisi tekrar kendisini gösterecek gibi duruyor.

İSTANBUL'UN DOĞU BÖLGESİNDE KAR ETKİLİ OLABİLİR

Ben akşam saatlerinde bekliyordum kar yağışının artacağını ama deniz etkisi dediğimiz olayın tekrar olabileceğini tahmin ediyorum. Meydana gelirse İstanbul'un doğu bölgesinde kar yağışı etkili olabilir. Bunu takip edeceğiz. Genelde akşam saatlerinde kar yağışının başlayacağı görülüyor.

Haberin Devamı

ARAÇLARIN YÜZDE 70'İNİN KIŞ LASTİĞİ YOKTU

Bu akşam tekrar aynı şeyi göze alanları ben hayretle karşılıyorum. Dün akşam araçlara baktım, yüzde 70'inde kar lastiği yoktu, kış lastiği de yoktu. Bu şekilde trafiğe çıkmışlardı. Umarım bugün böyle bir hataya düşmez kimse.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!