MSB: Edirne sınırında yanlarında ceset bulunan 108 göçmen kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 12:20

Milli Savunma Bakanlığı, Edirne sınırında görevli askerlerin yanlarında 1 erkek cesedi bulunan 108 düzensiz göçmenle karşılaştığını, göçmenlerin Yunanistan tarafından 4 gün aç ve susuz bırakılıp, para ile eşyaları alındıktan sonra sınır dışı edilmeye zorlandıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Edirne sınırında devriye göreve yapan Mehmetçiklerimiz, 12 Ağustos'ta aralarında bir erkek cesedinin de bulunduğu 108 düzensiz göçmene ulaştı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrollerinin yapılması için hastaneye sevk edilirken hayatını kaybeden göçmenin naaşı ise otopsi işlemleri için Edirne Adli Tıp Kurumuna teslim edildi.

Göçmenlerle yapılan mülakatta ölen kişinin Yunan askerlerinin darbesi sonucu kafasını yere çarparak hayatını kaybettiği belirlendi. Göçmenler dört gün boyunca aç ve susuz bırakıldıklarını, paralarına, telefonlarına ve yanlarındaki her şeye el konulduğunu, sınır dışı edilmeye zorlandıkları esnada kötü muameleyi maruz kaldıklarını anlattı.

Yakalandıkları günden itibaren hapishanede tutulduklarını söyleyen göçmenler, Yunan birliklerinin elinde aynı durumda yüzlerce kişinin hâlen yaşam mücadelesi verdiğini belirtti."

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!