Son dakika... Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! İstanbul'da kuvvetli sağanak... Nisan ayında kar uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu İstanbulda kuvvetli sağanak... Nisan ayında kar uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2022 12:48

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yeni açıklamada Karadeniz Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İşte 11 Nisan hava durumu raporu...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Muş, Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu İstanbulda kuvvetli sağanak... Nisan ayında kar uyarısı

Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz, Kastamonu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Erzincan, Isparta, Antalya'nın doğu kesimleri, Osmaniye ile Hatay ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

Haberin Devamı

NİSAN AYINDA KAR ALARMI

Meteoroloji'nin açıklamasında "Yapılan son değerlendirmelere göre; Bolu'da sağanak yağmurla başlayacak yağışın akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli (5-12 cm) kar yağışına dönmesi beklendiğinden başta Bolu Dağı geçidi olmak üzere meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yeni açıklamada Karadeniz Bölgesi'ne kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

METEOROLOJİ'DEN YENİ AÇIKLAMA

İşte Meteoroloji'nin açıklaması...

Bu akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'de (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt, Gümüşhane) kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, heyelan, yükseklerde buzlanma ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Orta Karadeniz'de beklenen yağışların bu akşam saatlerinde itibaren; Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların zamanla yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği bekleniyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yükseklerde buzlanma ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AFAD'DAN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz, Kastamonu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Erzincan, Isparta, Antalya'nın doğu kesimleri, Osmaniye ile Hatay ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

AFAD da akşam saatlerinde itibaren Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane'de kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu İstanbulda kuvvetli sağanak... Nisan ayında kar uyarısı
Rüzgârın Marmara, Güney Ege kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sinop-Samsun arasında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

NİSAN'DA KAR SÜRPRİZİ

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, 'Nisan'ın ortasın olması sürpriz ancak Uludağ’a bu mevsimde kar yağabilir. ' derken şu değerlendirmlerde bulundu:

Haberin Devamı

Yarın Erzurum, Kars, Bayburt civarında kar yağacak. Nisan'ın ortasın olması sürpriz ancak Uludağ’a bu mevsimde kar yağabilir. İstanbul’da yok ama Kartaltepe ve Uludağ’da yarın öğleden sonraya kadar devam eder. Yarın doğuya gidiyor kar yağışı.

Perşembe günü yükselmeye başlayacak sıcaklıklar. İstanbul’da 11 derece olan sıcaklık cuma günü 20 dereceye kadar çıkacak. Nisan ayını bu şekilde dalgalanmalar ile geçireceğiz. Nisan yağmurları ülke genelinde devam ediyor.

YAĞIŞLAR NE KADAR DEVAM EDECEK?

Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin haritasına göre bugün etkili olan yağışlar yarın da devam edecek. Çarşamba günü ise yağışların batı bölgeden doğuya kayması bekleniyor. Perşembe günü yurt genelinde yağış beklenmiyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu İstanbulda kuvvetli sağanak... Nisan ayında kar uyarısı
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!