Son dakika... Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı... Yağış İstanbul'da etkisini gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 11:28

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün Marmara'nın kuzey ve batısı ile Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklıkların da kuzeybatı kesimlerde yağışla 4 ila 10 derece azalacağı, hafta sonunda tekrar artacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da beklenen yağış başladı. Saat 21.00 itibarıyla Boğaziçi Köprüsü ve bağlantı yolları başta olmak üzere İstanbul'da bazı noktalarda yoğun trafik gözlemlenmişti. Saat 21.45 itibari ile trafik rahatladı ve yüzde 47'lere düştü. İstanbul Valiliği ve AKOM da kuvvetli yağışla ilgili açıklama yaptı. İşte 18 Mayıs çarşamba hava durumu raporu...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu (Ardahan hariç) ile Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Çorum, Amasya ve Giresun çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıkların kuzeybatı kesimlerde yağışla ve kuzeyli rüzgarla birlikte hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı, iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı... Yağış İstanbulda etkisini gösterdi

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Yağışların, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, yağış anında kuvvetli rüzgar, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR ALARMI

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'A UYARI

Sabah saatlerinde İstanbul'un batı kesimleri ile öğle ve akşam saatlerinde il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde batısında, akşam il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ETKİSİNİ YARIN KAYBEDECEK

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların 19 Mayıs'ta (yarın) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı... Yağış İstanbulda etkisini gösterdi
Meteoroloji, beklenen yağışlar nedeniyle 11 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

AKOM'DAN İSTANBUL'A SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

AKOM'dan İstanbul'da beklenen kuvvetli yağışla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, İstanbul'da güneyli yönlerden hafif esen rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi ve 40 ila 75 kilometre saat hıza ulaşmasının beklendiği bildirildi. Açıklamada sıcaklığın 5 ila 8 derece azalarak, bahar değerlerine gerileyeceği, il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı tahmin edildiği kaydedildi.

Son dakika... Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı... Yağış İstanbulda etkisini gösterdi


Yağışlı havanın saat 22.00'den itibaren, serin havanın ise cuma sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği ifade edildi.

Haberin Devamı

Sıcak ve nemli havaların ardından, kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ile birlikte gelen soğuk hava nedeniyle, kısa süreli ve ani gelişen şiddetli yağışlar oluşabileceği belirtilen açıklamada, yağış anında fırtına ve gök gürültüsüyle birlikte, kısa süreli ve ani bastıran sağanak yağışların, birkaç saat sürmesi ve önemli miktarda yağış bırakmasının beklendiği bildirildi.

İSTANBUL'DA YOĞUN TRAFİK

İBB trafik yoğunluk haritasına göre saat 19:00'da yüzde 90'a ulaşan trafik yoğunluğu saat 21:30 itibarıyla yüzde 51 olarak bildirildi. Öte yandan Boğaziçi Köprüsü ve bağlantı yolları başta olmak üzere İstanbul'da bazı noktalarda yoğun trafik gözlemlenmişti. İstanbul trafiği saat 21.45 itibari ile yüzde 47'lere düşerek rahatladığı görüldü.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı... Yağış İstanbulda etkisini gösterdi



AĞAÇ DEVRİLEBİLİR, TABELA UÇABİLİR UYARISI

Şiddetli yağışlar nedeniyle ulaşımın aksamaması, yollarda, dere yataklarında su baskınları oluşmaması için İBB ekiplerinin hazırlıklarını tamamladığı belirtilen açıklamada, ağaç devrilmesi, tabela uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

METEOROLOJİ'DEN SON UYARI: SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Meteoroloji'den son yapılan uyarıda hava sıcaklığının yağışla birlikte batı bölgelerden başlayarak hissedilir derecede azalacağı, hafta sonunda tekrar artarak mevsim normalleri civarına çıkacağı belirtildi.

Son dakika... Meteoroloji ve AKOM uyarmıştı... Yağış İstanbulda etkisini gösterdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!