Son dakika... Meteoroloji'den Marmara ve Kuzey Ege için fırtına uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Meteorolojiden Marmara ve Kuzey Ege için fırtına uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2019 13:22

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege'de fırtına beklendiğini duyurdu. Ayrıca Mersin ve Adana için bu gece yarısından itibaren kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı.

Haberin Devamı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''Rüzgarın, Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege'de bu gece saatlerinden itibaren Salı sabah saatlerine kadar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (70-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.''

ADANA VE MERSİN İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Mersin ve Adana için bu gece yarısından itibaren kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Adana ve Mersin'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren yarın gece saatlerine kadar çok kuvvetli, yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Metrekareye 51 ile 100 kilogram yağış düşmesi beklenirken, meydana gelmesi muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

Haberin Devamı

Ayrıca meteorolojiden yapılan bir başka uyarıda, İç Anadolu'yu Doğu Akdeniz'e bağlayan karayollarında, başta Ulukışla ile Pozantı arasındaki karayolu ve geçitler olmak üzere ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin rakımı 1000 metre üzerindeki yerlerde, bu gece saatlerinden itibaren yarın gece saatlerine kadar yoğun kar yağışı beklendiği kaydedildi. 20 santimetreye ulaşması beklenen yar yağışı nedeniyle, ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!