Son dakika: Meteoroloji'den hava durumu uyarısı! İşte sıcaklıkların artacağı tarih

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Meteorolojiden hava durumu uyarısı İşte sıcaklıkların artacağı tarih
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2022 17:05

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Rize, Artvin, Batman ve Siirt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ülke genelinde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının pazartesi gününden itibaren ise batı bölgelerden başlayarak artacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Rize, Artvin, Batman ve Siirt çevreleri ile gece saatlerinden sonra Zonguldak. Bartın çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yer yer yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların Hakkari'nin yükseklerinde ve Van'ın güney kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Son dakika: Meteorolojiden hava durumu uyarısı İşte sıcaklıkların artacağı tarih

DOĞU ANADOLU'NUN GÜNEYDOĞUSUNDAKİ KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Yağışların; Hakkari çevreleri ile Van’ın güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²/12 saat), rakımı 1100 m üzeri kesimlerde yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgârın; Güney Ege kıyıları ile Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tadbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

PAZARTESi SICAK HAVA GELİYOR

Ülke genelinde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının pazartesi gününden itibaren ise batı bölgelerden başlayarak artacağı belirtildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 2
İstanbul: Parçalı bulutlu 5
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 8
Adana: Parçalı bulutlu 15
Antalya: Parçalı bulutlu 15
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 7
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 6
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -6
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 8

ŞEBEKE ARIZASI İÇİN GİTTİKLERİ KÖYDE ÜZERLERİNE ÇIĞ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Adaklı köyüne, arızalanan su şebekesini onarmak için başka köyden gelen 3 kişinin üzerine, çığ düştü. Kar kümesi altında kalan 3 kişi, köylülerin yardımıyla kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı.

Son dakika: Meteorolojiden hava durumu uyarısı İşte sıcaklıkların artacağı tarih
KAR VE BUZLANMA TIR SÜRÜCÜLERİNİN ÇİLESİ OLDU

Haberin Devamı

Erzincan’ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve buzlanma yüksek rakımlı geçit noktalarında ağır tonajlı araç sürücülerinin çilesi oldu.

Son dakika: Meteorolojiden hava durumu uyarısı İşte sıcaklıkların artacağı tarih

Erzincan-Sivas kara yolunda oluşan buzlanma nedeniyle bazı tırlar kayarak bariyerlere çarptı, bazı tırlarda yolda mahsur kaldı.

BİTLİS’TE 198 KÖY YOLU, KARDAN KAPANDI

BİTLİS’te, dün geceden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle 198 köy yolu, ulaşıma kapandı. Meteoroloji yetkilileri, son 24 saatte kent merkezine 29 santimetre kar yağdığını, yerdeki kar kalınlığının 94 santimetreye ulaştığını açıkladı.

Son dakika: Meteorolojiden hava durumu uyarısı İşte sıcaklıkların artacağı tarih
DOĞU KARADENİZ'DE 221 KÖY YOLUNA KAR ENGELİ

Haberin Devamı

DOĞU Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Giresun, Gümüşhane ve Rize'nin yüksek kesimlerinde 221 köy yolu ulaşıma kapanırken, Ordu’da 7 ilçede, Rize’de de merkeze bağlı köylerdeki okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Son dakika: Meteorolojiden hava durumu uyarısı İşte sıcaklıkların artacağı tarih


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!