Son dakika... Mersin'in Silifke ilçesinde orman yangını! 5 mahallede evler boşaltıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2021 09:44

Mersin'in Silifke ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın nedeniyle Mersin-Antalya kara yolu bir süre çift yönlü ulaşıma kapatıldı. Çıkan orman yangını, gece saatlerinde de devam ediyor. Poyrazın da etkisiyle yangının hızla ilerlemesi nedeniyle Yeşilovacık, Akdere, Işıklı, Bağalanı ve İmamuşağı mahallelerinde evler tahliye edildi.Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok," Gece saatlerinde rüzgarın artmasıyla yangınlar kontrolden çıktı. Mahallelerimizi boşalttık, boşaltmaya da devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Boğsak mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangın nedeniyle Mersin-Antalya kara yolu bir süre çift yönlü ulaşıma kapatıldı. Yangının etkili olduğu mahallelerde elektrik kesintisi de yaşandı.  

Son dakika... Mersinin Silifke ilçesinde orman yangını 5 mahallede evler boşaltıldı

Boğsak'taki bazı kamp alanları da tedbiren boşaltıldı. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

"MAHALLELERİMİZİ BOŞALTTIK, BOŞALTMAYA DA DEVAM EDİYORUZ"

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, birçok noktada etkisini sürdürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Gece saatlerinde rüzgarın artmasıyla yangınlar kontrolden çıktı. Mahallelerimizi boşalttık, boşaltmaya da devam ediyoruz. Otellerimizi de tahliye ettik. İnsanlarımızın can güvenliğini emniyete alıyoruz. Silifke'deki tesislerimizi hazırladık. Vatandaşları misafir olarak buralara yönlendiriyoruz. Rüzgarın durmasıyla biraz daha normale döneriz diye bekliyoruz ama gerçekten çok kötü bir durum."

Haberin Devamı

Son dakika... Mersinin Silifke ilçesinde orman yangını 5 mahallede evler boşaltıldı

İLÇE MERKEZİNDE YOĞUN DUMAN

Aydıncık ile Gülnar ilçesi arasında yer alan Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında dün çıkan yangını söndürmek için bölgeye gönderilen ekipler, sabah saatlerine kadar alevlere karadan müdahale etti.

Son dakika... Mersinin Silifke ilçesinde orman yangını 5 mahallede evler boşaltıldı

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekilen bölgeye, çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi.

Söndürme helikopterleri de sabahın ilk ışıklarıyla bölgede çalışmaya başladı.

Ekiplerin müdahalesi sürerken alevler, Yenikaş Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerini ve seraları tehdit etmeye başladı.

Son dakika... Mersinin Silifke ilçesinde orman yangını 5 mahallede evler boşaltıldı

Haberin Devamı

Bazı evlere sıçrayan yangın nedeniyle mahalle tedbiren boşaltılıyor. Bazı vatandaşlar da kendi imkanlarıyla su dolu kovalarla evlerindeki yangına müdahale ederek ekiplere yardımcı oluyor.

Mahalle sakinlerinden Halim Yavaş, AA muhabirine, sabah saat 05.00 sıralarında kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangının mahallelerine yaklaştığını anlattı.

"TARİF EDİLEMEZ, KORKU VAR"

Yarım saat içerisinde mahalledeki tüm vatandaşları tahliye etmeye çalıştıklarını aktaran Yavaş, "Yaşadıklarımız tarif edilemez, korku var, can var, mülk var. Biz burada kıt kanaat geçinen insanız. Kendi çabalarımızda çiftçilik yapan insanlarız. Çok zor yani, anlatmak mümkün değil." dedi.

5 MAHALLEDE EVLER BOŞALTILDI

Haberin Devamı

Yangının poyraz nedeniyle hızla yayılması nedeniyle Yeşilovacık, Akdere, Işıklı, Bağalanı ve İmamuşağı mahallelerinde evlerin tahliye edildiği öğrenildi. Gece olması nedeniyle söndürme çalışmalarına karadan devam edilirken, poyrazın da çalışmaları zorlaştırdığı belirtildi.

Son dakika... Mersinin Silifke ilçesinde orman yangını 5 mahallede evler boşaltıldı

BOZYAZI'DA DA YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Dün, Bozyazı ilçesinde, muz seralarının da bulunduğu Kötekler Mahallesi'nde çıkan orman yangınına da müdahale ediliyor.

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Mersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde dün orman yangını çıkmış, yangın nedeniyle bölgedeki bazı evler tedbiren boşaltılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!