Son dakika... Mersin'de sağanak yağış; ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 07:22

Mersin'de etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. İl genelinde şiddetli yağıştan dolayı ilk ve orta dereceli okullar ile Mersin Üniversitesi'nin bugün tatil edilmesi kararlaştırıldı. Adana’da da sağanak yağış nedeniyle su borusu patladı, dev çukur açıldı.

Haberin Devamı

Kent merkezinde ve ilçelere dün akşam başlayan yağış, sabaha kadar etkisini artırarak, devam etti. Aralıksız yağan yağmur nedeniyle bazı caddeler sular altında kalırken, trafikte aksamalar meydana geldi, bazı araçlar ise yolda kaldı.      

Yağış nedeniyle su baskınlarının oluştuğu ev ve iş yerlerinde de vatandaşlar suları tahliye etmeye çalıştı.      

Belediye ekipleri de taşan ve asfalttaki çökmeler nedeniyle birikintiler meydana gelen yollarda tahliye çalışmalarını sürdürüyor.      

Öte yandan, kentte 29 Aralık 2016'da meydana gelen sel sırasında sular altında kalan Adnan Menderes Bulvarı'nın Galatasaray Meydanı civarında ise bir olumsuzluk yaşanmadığı gözlendi.

Bu arada, Erdemli ilçesinde de bazı caddelerin su altında kaldığı bildirildi.  

Son dakika... Mersinde sağanak yağış; ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi
OKULLAR TATİL EDİLDİ

Haberin Devamı

Dün akşamdan bu yana devam eden şiddetli yağış nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde eğitime bugün ara verildi.

Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik veriler ışığında sürmesi beklenen yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara önlem olması amacıyla il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

Öte yandan, kentte gece boyu süren sağanağın yanı sıra rüzgar etkili oldu.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ'NDE DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Şiddetli yağış nedeniyle Mersin Üniversitesinde de eğitime bugün ara verildi.               
Rektörlük tarafından üniversitenin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 3 Mart Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.      

ADANA'DA SU BORUSU PATLADI, DEV ÇUKUR OLUŞTU

Adana’da sağanak yağışın etkili olmasıyla patlayan su borusu, asfaltta 3 metre çapında çöküntüye neden oldu. Borunun patlamasıyla göle dönen caddeyi, polis trafiğe kapattı. 

Akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle Merkez Seyhan İlçesi Yeni Baraj Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı altından geçen ana su borusu patladı. Patlamanın şiddetiyle bulvar üzerinde 3 metre genişliğinde 1 metre derinliğinde çukur oluştu.

Haberin Devamı

Patlama nedeniyle çöken yoldan, herhangi bir aracın geçmemesi kazayı önlerken, borudan çıkan su nedeniyle bulvar göle döndü. Aracında seyir halinde olan sürücüler ilk başta durumu fark etmeyip yoldan gitmek istediler, daha sonra ters yönden geri çıkmak zorunda kaldılar. Sonra trafik polislerinin yolu kapatması üzerine, diğer sürücüler yollarını değiştirmek zorunda kaldı.

Çöküntünün olduğu yere ASKİ ekipleri, patlayan su borusunu tamir etmek için çalışma başlattı.

Son dakika... Mersinde sağanak yağış; ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi

SON 24 SAATTE NELER OLDU?

 

BAKMADAN GEÇME!