Son dakika... Marmaris'te orman yangını! Orman Genel MüdürlüÄŸü: Bir kahraman personelimiz ÅŸehit oldu

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 27, 2021 11:35

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangını saat 15:00 sıralarında kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Yerleşim yerlerine çok yakın, çok hassas bir yangınla mücadele ettik. Şu andan itibaren yangın kontrol altına alındı'' dedi. Bu arada Orman Genel Müdürlüğü, yangında personeli Görkem Hasdemir'in şehit olduğunu duyurdu. Yangın, plajlardan denize girenler tarafından da endişeyle izlendi.

Haberin Devamı

Marmaris ile İçmeler kara yolu üzerindeki Pamucak mevkisinde orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede yayılarak etkisini arttırdı, ihbar üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler karadan ve havadan yangına müdahale etti.

Yangın, plajlardan denize girenler tarafından endişeyle izlendi. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için çaba yoğun gösterdi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Orman Genel Müdürlüğü'nde bulunan Yangın Yönetim Merkezi'nde yangına ilişkin çalışmaları takip ederek, açıklamada bulundu. Pakdemirli, 328 personelin görev yaptığı yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Yangında bir personelin şehit olduğunu belirten Pakdemirli, "Maalesef Marmaris yangınından üzücü bir haber aldık. Bir şehidimiz var. Görkem Hasdemir kardeşimiz, 35 yaşlarında. Görkem kardeşimizle beraber bugüne kadar 119 orman şehidi vermiş olduk." dedi.

Haberin Devamı

Pakdemirli, yangının kontrolden çıkmaya çok müsait olduğuna dikkati çekerek, hava sıcaklığının 35 derece, nemin yüzde 20'nin altına düştüğü, saatte 35 kilometre rüzgarın olduğu ve yerleşim yerlerine yakın olan hassas bir yangınla mücadele edildiğini söyledi.

Yangının saat 10.30 sularında tespitinin yapılıp saat 10.40 gibi ilk müdahalede bulunulduğunu aktaran Pakdemirli, şunları kaydetti:
"Toplamda 10 helikopter, 7 ilk müdahale aracı, 78 arazöz, 6 dozerle yangına müdahale edildi. 328 personelimiz görev yaptı ve şu an itibarıyla yangını kontrol altına almış durumdayız. Tekrar Alo 177 hattını bu sıcak yaz günlerinde vatandaşlarımıza da hatırlatmış olalım. Bu arada sınırlarımız dışında bir yangın daha tespit ettik. İHA'larımız az evvel Yayladağı'nın kuzeyinde bir yangın olduğunu tespit ettiler. Bununla ilgili gerekli mercilere bilgiyi verdik."

Bakan Pakdemirli, yangının ardından dile getirilen bazı iddialara da yanıt vererek, şu değerlendirmede bulundu:
"Her yangında olduğu gibi bu yangında da çeşitli spekülasyonlar, sadece iktidar karşıtlığı için birtakım söylemler dile getiriliyor. Sosyal medyadan, Twitter'dan ve diğer taraflardan olsun 'Buraya otel yapılacak' gibi söylemler var. Bunları söyleyenlerin hepsini bir şehidimizin olduğu bugün Allah'a havale ediyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın. İlk fırsatta biz buralara tekrar dikim yapacağız. Anayasanın 169'uncu maddesi zaten orman alanlarının küçültülemeyeceğini söylüyor. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir şekilde endişesi olmasın. Orman teşkilatımız her zaman olduğu gibi bugün de yarın da bir ağaç daha az yansın diye kendilerini ve vücutlarını siper etmeye devam edecekler. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, teşkilatımıza başsağlığı diliyorum." 

Haberin Devamı

MuÄŸla Valisi Orhan Tavlı da "Yangın ÅŸu an itibarıyla kontrol altına alındı. Ekipler bölgede havadan ve karadan soÄŸutma çalışmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.Â

Son dakika... Marmariste orman yangını Orman Genel Müdürlüğü: Bir kahraman personelimiz şehit oldu
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: BİR PERSONELİMİZ ŞEHİT OLDU

Orman Genel Müdürlüğü, yangında bir personelinin şehit olduğunu duyurdu. ''Büyük bir acı yaşıyoruz, şehidimiz var'' diyen Orman Genel Müdürlüğü, kahreden haberi ''Marmaris İçmeler’de halen devam eden orman yangınında bir kahraman personelimiz şehit oldu. Yaşadığımız acının tarifi yok. Allah'tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ateş bir daha sana dokunamaz artık. Cennet olsun mekanın'' diyerek paylaştı. 

Haberin Devamı

Son dakika... Marmariste orman yangını Orman Genel Müdürlüğü: Bir kahraman personelimiz şehit oldu

BAKAN PAKDEMÄ°RLÄ°: BAÅžIMIZ SAÄž OLSUN

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangında şehit olan Görkem Hasdemir için başsağlığı mesajı paylaştı. Bakan Pakdemirli, ''Marmaris’te kahramanlarımız büyük bir özveri ile yangına müdahale ediyorlar. Maalesef şehidimiz var. Şehidimiz Görkem Hasdemir'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun, mekanın cennet olsun şehidim'' ifadelerini kullandı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, "Şehidimiz var. Orman işçimiz hayatını kaybetti maalesef. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

Son dakika... Marmariste orman yangını Orman Genel Müdürlüğü: Bir kahraman personelimiz şehit oldu

Görkem Hasdemir (önde solda)

Haberin Devamı

İKİ ÇOCUK BABASIYDI

Söndürme çalışmalarında şehit düşen Görkem Hasdemir'in (38), Beldibi Yangın İlk Müdahale Ekibi'nde görev yaptığı ve bugün çıkan yangına ilk müdahalede bulunan ekip arasında yer aldığı belirtildi.

Hasdemir'in de yer aldığı 6 kişilik söndürme ekibinin, çalışmalar sırasında rüzgarın ters esmesi üzerine alevlerin arasında kaldığı, diğer arkadaşlarının alevlerin arasından çıkmayı başardığı öğrenildi. Hasdemir'in Köyceğiz'in Gürpınar Mahallesi'nde yaşadığı, Ayşegül Gümüş Hasdemir'le 8 yıllık evli olduğu ve Kuzey (3) ile Deniz (8) isimli 2 çocuğu bulunduğu belirtildi. Köyceğiz'de marangozluk yapan Hasdemir'in, 10 yıldır yaz aylarında geçici orman işçisi olarak yangın söndürme çalışmalarına katıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Son dakika... Marmariste orman yangını Orman Genel Müdürlüğü: Bir kahraman personelimiz şehit oldu
Hasdemir'in cenazesi, arkadaşları tarafından ormanlık bölgeden indirilip cenaze aracıyla Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Hasdemir'in çalışma arkadaşları da cenazenin gönderilişi sırasında büyük üzüntü yaşadı, gözyaşı döktü.

Son dakika... Marmariste orman yangını Orman Genel Müdürlüğü: Bir kahraman personelimiz şehit oldu

Görev şehidi Görkem Hasdemir'in ve babası Savaş Hasdemir'in evlerinde üzüntü hakim. Acı haberi alan Hasdemir'in yakınları ile mesai arkadaşları, taziyeye ve aileye destek vermeye eve geldi. Hasdemir'in çocuklarının oynaması için evinin bahçesine kurduğu salıncakları görenler, gözyaşlarını tutamadı. Hasdemir'in cenazesinin yarın toprağa verileceği bildirildi.

Son dakika... Marmariste orman yangını Orman Genel Müdürlüğü: Bir kahraman personelimiz şehit oldu

BÄ°R POLÄ°S DE YARALI

Ayrıca yangın sırasında motosikletli polis timinde görevli bir polis memurunun da hafif yaralandığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

LOJMANLAR BOÅžALTILDI

Yangın sırasında ormanlık alana yakın bölgede bulunan polis lojmanları ile bazı otellerin lojmanları tedbir amaçlı boşaltıldı.

YANGIN, 100 HEKTARDA ETKÄ°LÄ° OLDU

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın etkisinin devam ettiğini, yangınının büyük bölümünün kontrol altına alındığını ve bu bölgelerde soğutma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Yetkililer, yangının önemli bölümü çam ağaçlarıyla kaplı 100 hektar alanda etkili olduğunu ifade etti.

YANGINA MÜDAHALEYE GİDEN İTFAİYE ARACI OTOMOBİLLE ÇARPIŞTI: 5 YARALI

Merkez ilçe Menteşe'den Marmaris'teki orman yangınına müdahale etmek amacıyla yola çıkan itfaiye araçlarından birisi, Muslihittin Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki kavşakta 34 SG 7789 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada itfaiye aracı kaldırıma çıkarken otomobil metrelerce sürüklendi. Haber verilmesi üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada 3 itfaiye eri ile otomobildeki 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerince Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: ANTALYA'DA AYNI ANDA ÇIKAN İKİ YANGIN DA KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  Antalya Kaş'a bağlı Üzümlü köyü ve Demre Yolu mevkisinde aynı anda çıkan orman yangınını, Ankara'da bulunan Yangın Yönetim Merkezinden koordine etti.

Antalya'daki yangın hakkında yetkililerden bilgi alan Pakdemirli, İHA vasıtasıyla çekilerek Yönetim Merkezi'ne aktarılan görüntüler doğrultusunda hava ve yer ekiplerini yangının gidişatı hakkında yönlendirdi.

Pakdemirli, şunları kaydetti:
"Bugün Kaş'ta Üzümlü Köyü ve Demre Yolu mevkisinde aynı anda orman yangını çıktı. Yangının ilk etapta yerleşim yerine yaklaşmaması için müdahale ettik. Önce Kaş'a yakın olan yangını kontrol altına aldık. Az önce de diğer yangını kontrol altına almış olduk. Bu iki yangına toplam 10 helikopter, 50 arasöz 6 dozer ile 500’e yakın personelle müdahale ettik. Çok şükür iki yangını da şuan itibarıyla kontrol altına aldık. Soğutma çalışmaları sürüyor. Yoğun çabalarından dolayı arkadaşlarımı kutluyorum."

Son dakika... Marmariste orman yangını Orman Genel Müdürlüğü: Bir kahraman personelimiz şehit oldu

MARMARÄ°S'TE TERSANEDE YANGIN; 3 TEKNE YANDI

Bozburun Mahallesi'ndeki bir yatçılık firmasında, saat 07.00 sıralarında, tamir için bekleyen 35 metrelik teknede yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Tersane çalışanları ve çevredekiler durumu, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler, tersanedeki 2 fiber tekneye de sıçradı. Tersanedeki yanıcı maddeler nedeniyle alevler daha da büyüdü. Tersane çalışanları, korkuya neden olan yangında, kepçeyle denizden su alıp, alevlere ilk müdahaleyi yaptı.

Son dakika... Marmariste orman yangını Orman Genel Müdürlüğü: Bir kahraman personelimiz şehit oldu

Bu sırada gelen itfaiye de su sıkıp alevlere müdahalede bulundu. Alevlerin yakındaki diğer tersanelere sıçramaması için itfaiye yoğun çaba sarf etti. Alevler 3 saatte, diğer tersanelere sıçramadan söndürüldü. İlk yangın çıkan tekne tamamen, 2 fiber tekne ise kısmen yanıp kullanılmaz hale geldi. Tersanede de büyük çapta maddi hasar oluştu. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, tekneler ve tersanedeki zararın boyutunun toplam 2 milyon dolar civarında olduğu bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!