Son dakika... Lice'den kara haber: 3 şehit

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 14:48

Diyarbakır'da 104 kırsal mahallede PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen operasyonda Jandarma Uzman Çavuşlar Gökhan Bayram, Selçuk Özer ve Mustafa Sarı şehit oldu, 2 asker yaralandı. Çıkan çatışmada biri yaralı 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 6 ilçedeki 104 kırsal mahallede 10 bin 73 güvenlik personelinin katılımıyla başlatılan Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu devam ediyor. Operasyonda teröristlerle güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 1’i güvenlik korucusu, 4’ü asker, toplam 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Helikopterle Diyarbakır’daki Selahattini Eyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan askerlerden 3’ü, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu, 1 güvenlik korucusu ile 1 askerin tedavisinin ise sürdüğü belirtildi. Çatışmada 2 PKK terör örgütü mensubunun ise öldürüldüğü belirtildi. 

VALİLİK AÇIKLADI: 3 ŞEHİT

Operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Diyarbakır ili kırsalında 28 Mayıs 2017 Pazar günü saat 22.00’den itibaren icrasına başlanılan Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu ile ilgili gelişmeler kapsamında, 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 16.30 itibariyle; Hani İlçesi Yukarı Turalı Köyü Zincibel Tepe bloğu mücavirinde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sağlanan temas neticesinde, 2 terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş. Lice İlçesi Gökçe Köyü kuzeyindeki kırsal alanda çıkan silahlı çatışma sonucunda 5 güvenlik görevlisi yaralanmış, Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne sevkedilen yaralılardan 3 kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

Haberin Devamı

ACI HABER SAMSUN'A ULAŞTI

Çatışmada şehit olan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş 26 yaşındaki Gökhan Bayram’ın acı haberi memleketi Samsun’daki ailesine ulaştı.

Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram’ın şehit olduğu haberi, İlkadım İlçesi’nde oturan annesine Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel tarafından verildi. Eşinden ayrılan ve ikinci evliliğini yapan Selma Seçkin, oğlunun şehit olduğunu öğrenince sinir krizleri geçirdi. Şehidin babası Hakan Bayram’ın evine giden görevliler, bir iş için Trabzon’a gittiğini öğrendi.

Son dakika... Liceden kara haber: 3 şehit

Haberin Devamı

Oğlunun şehit olduğu haberini alınca sinir krizleri geçiren Selma Seçkin’i yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin annesinin oturduğu eve Türk bayrağı asıldı. Bekar olan ve 5 yıldır görev yapan şehit Uzman Çavuş Gökhan Bayram’ın bir erkek kardeşinin olduğu belirtildi.

Şehit Uzman ÇavuşBayram’ın cenazesinin bu akşam Samsun’a getirileceği ve yarın törenle toprağa verileceği belirtildi.

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Jandarma Uzman Çavuş 34 yaşındaki Selçuk Özer’in, memleketi Konya’nın Akşehir İlçesi Doğrugöz Mahallesi’ndeki baba evine ateş düştü.

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk ve Belediye Başkanı Ak Partili Salih Akkaya, acı haberi eskiden belde statüsünde olan Doğrugöz Mahallesi’nde oturan Özer Ailesi’neÿverdi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan Nevin ve Yusuf Özer çifti sinir krizi geçirdi.

Haberin Devamı

Son dakika... Liceden kara haber: 3 şehit

Nevin Özer, evin önünde bekletilen ambulansa alınarak müdahalede bulunuldu. Haberi alan yakınları Özer Ailesi’nin evine akın etti.

Şehit Uzman Çavuş Selçuk Özer’in eşi Huriş Özer ve 5 yaşındaki kızı Ayşegül’ün ise Diyarbakır’da olduğu belirtildi.

Son dakika... Liceden kara haber: 3 şehit

MERSİN ŞEHİDİNİN KARDEŞİ DE ASKER

Bu sabahki operasyonda 2 arkadaşı ile birlikte şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Sarı'nın Mersin merkez Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi'nde oturan ailesi, acı haberi askeri yetkililerden aldı. Diyarbakır’ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezrada, 18 komando taburu, bin 200 özel harekat polisi ve bin 457 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 10 bin 73 güvenlik personelinin katılımıyla 28 Mayıs’ta başlatılan Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik operasyonunda evlatlarının şehit düştüğünün haberini alan Yahya ve Beyhan çifti gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Ailenin oturduğu site ile yakındaki binalar Türk bayraklarıyla donatılırken, baba ve anneyi komşuları ve yetkililer teselli etmeye çalıştı. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin de taziye evine gelerek, aileye başsağlığı diledi.

2'si kız 5 kardeş oldukları öğrenilen şehit Sarı'nın erkek kardeşlerinden birinin İstanbul'da vatani görevini yaptığı öğrenildi.

Şehidin cenazesinin Mersin'de yapılacak olan askeri törenle son yolculuğa uğurlanacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!