Son dakika: Konya'da 7 kişiyi öldüren katil zanlısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2021 18:17

Son dakika haberine göre Konya'da, husumetli olduğu aynı aileden 7 kişiyi tabancayla öldürüp, evi ateşe vererek kaçan Mehmet Altun (33), saklandığı Bozkır ilçesinde arazi taraması yapan Özel Harekat ekipleri tarafından mezarlıkta yakalandı. Ekipleri görünce kaçmaya çalışan Altun'un, havaya uyarı atışı yapılarak durdurulup yakalandığı, üzerinde de tabanca ve 18 merminin ele geçirildiği belirtildi. Altun'un bugüne kadar kırsal alandaki bahçelerde elma ve çeşitli meyveler yiyerek beslendiği, ağaç kenarlarında yatıp uyuduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Konya'da husumetli olduğu aynı aileden 7 kişiyi tabancayla öldürüp, evi ateşe vererek kiraladığı araçla kaçan Mehmet Altun (33), Bozkır ilçesinde mezarlıkta yakalandı.

Mehmet Altun, kent merkezinden 140 kilometre uzaklıktaki Toros Dağları'nın eteğinde bulunan Bozkir ilçesinde Tepelice Mahallesi yakınına aracı terk ettmişti. 45 dakikada mahallede dolaştığı belirtilen Altun, daha sonra dağlık ve ormanlık araziye kaçmış.

Altun'un kiraladığı aracın uydu takip sisteminden aracı terk ettiği yerin Tepelice Mahallesi olduğunun belirlenmesi üzerine bölgede geniş çapla arama çalışması başlatıldı. İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Özel Harekat Bölge Müdürlüğü'ne atanan Arif Özdemir, İl Jandarma Komutanlığı yardımcıları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı üst düzey yöneticilerinin katıldığı arama çalışmalarında Cinayet Büro Amirliği, Özel Harekat ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ilk olarak Altun'un Tepelice Mahallesi'nde başta babası ve dedesine ait olmak üzerine tüm akrabalarının evleri ve ahırları tek tek kontrol edildi. Daha sonra yakındaki Tepearası Mahallesi'ndeki sahibi il ve yurt dışında olan boş evler olmak üzere tüm evlere baskın yapılıp tek tek arandı. İnsansız hava aracının da kullanıldığı aramada Tepelice ve Tepearası Mahalleleri'nden kaçmış olabileceği üzerine durulan Üçpınar Mahallesi güzergahına doğru dağlık olan ormanlık arazideki mağaralar, menfezler, boş ağıllar arandı.

Haberin Devamı


Son dakika: Konyada 7 kişiyi öldüren katil zanlısı yakalandı
6'NCI GÜNDE SAKLANDIĞI MEZARLIKTA YAKALANDI

Arama çalışmalarının 6'ncı gününde Özel Harekat ekipleri Üçpınar Mahallesi yakınları arazi taraması yaparken saat 17.50 sıralarında Altun'u, saklandığı mezarlıkta buldu. Polisi görünce kaçmaya çalışan Altun, havaya uyarı atışı yapılmasıyla durdurularak yakalandı. Yapılan üst aramasında üzerinde saldırıda kullandığı tahmin edilen tabanca ve 18 mermi ele geçirilen Altun'un, bugüne kadar kırsal alandaki bahçelerde elma ve çeşitli meyvelerini yiyerek beslendiği, ağaç kenarlarında yatıp uyuduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Üzerinde olay sırasında giydiği kıyafetlerle yakalanan Altun'un, günlerdir saklanarak yaşamını sürdürmesine rağmen kıyafetlerinin çok fazla kirli olmaması dikkat çekerken, akıllara eşi Zehra Altun'un, ilk ifadesinde eşinin temizlik ve eşyalarının düzenli olması konusunda titiz olduğunu yönündeki açıklamaları geldi. Bitkin olmadığı gözlenen Altun, sorgulanmak üzere Konya'ya getirildi.

AYNI AİLEDEN 7 KİŞİYİ KATLETMİŞTİ

Türkiye'yi dehşete düşüren olay, 30 Temmuz Cuma günü saat 18.50 sıralarında merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta meydana gelmişti.

Yaşar Dedeoğulları’na (65) ait eve gelen Mehmet Altun, bahçede aileyle bir süre konuştuktan sonra yanında getirdiği tabancayla Yaşar Dedeoğulları ve eşi İpek Dedeoğulları (62) ile çocukları Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Barış Dedeoğulları’na (35) vurarak öldürmüştü.

Haberin Devamı

Son dakika: Konyada 7 kişiyi öldüren katil zanlısı yakalandı
BAKAN SOYLU, GÜVENLİK GÜÇLERİNİ KUTLADI

Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Konya Meram'da geçtiğimiz hafta 7 kişiyi canice katleden şahıs, Emniyet İstihbarat, Jandarma, Özel Harekat Birimlerimiz ile İl Emniyet Müdürlüğümüzün titiz çalışması sonucunda yakalandı. Emniyet ve Jandarma teşkilatımızı kutluyoruz."

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili dün açıklama yapan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgisi olduğu düşünülen 14 zanlının gözaltına alındığı hatırlatarak şu açıklamayı yaptı:

"Bu aşamada delillerin tam olarak toparlanmamış olması, HTS analizlerinin devam etmesi, kriminal raporlarının tam olarak ikmal edilmemesi ile siber inceleme raporlarında dijital materyallerin incelemesinin devam etmesi, olay günü şüphelilerin bulundukları yerler ile ilgili kamera ve tanık araştırması işlemlerinin devam etmesi, suçun asli faili olup halen hakkında yakalama kararı bulunan firari şüpheli ile olan münasebetleri nedeniyle, A.Ç, V.K, Y.Ç, Z.A, A.K, A.K, İ.K, İ.A, İ.A ve R.Ç. 'kasten öldürme' suçundan nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmış, geriye kalan şüpheliler M.Ç, İ.Ç, M.G. ve A.K. yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır."

Son dakika: Konyada 7 kişiyi öldüren katil zanlısı yakalandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!