Son dakika… Kılıçdaroğlu Maltepe miting alanına varmak için Adalet Yürüyüşü’nün son etabına başladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 16:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü’nün son etabına başladı. Kılıçdaroğlu son 1 kilometreyi tek başına yürüyor.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Maltepe'de düzenlenen Adalet Mitingi’ne katılmak için yürüyüşünün son bölümüne başladı. CHP lideri yürüşüyün son 150 metresini de miting alanında kurulan sahnede gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu 25 gün önce başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün son bölümünde elinde 'Adalet' yazılı pankartla ilerledi. İşte CHP'nin Maltepe'de düzenlenen 'Adalet Mitingi'nde son durum:

DAKİKA DAKİKA ADALET YÜRÜYÜŞÜ VE MALTEPE MİTİNGİ

17.55 - CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Maltepe'deki miting alanına geldi. Baykal, "Bu bir dönüm noktasıdır. Tarihi bir gün yaşıyoruz’ dedi.

17.53 - Miting alanındaki katılımcı sayısı her geçen dakika artarken, alanda bulunanlar arasında fenalaşanlar da oluyor. Rahatsızlanan katılımcılara ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Bunlardan hastanede müdahale görmesi gerekenler ambulansla alandan çıkarıldı

Haberin Devamı

17:42 - Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşün 1 kilometrelik son etabına başladı.

17:35 - Mitinge çok sayıda edebiyatçı, şair, ressam, yazar, akademisyen, tiyatro ve sinema sanatçsı ile aydınlar katıldı. Bedri Baykam, Eşber Yağmurdereli, Sumru Yavrucuk, İbrahim Kaboğlu, Rutkay Aziz, Nasuh Mahruki, Meltem Cumbul, Özgür Mumcu, Melike Demirağ, Kardeş Türküler, Erdal Erzincan, Levent Bozok, Orhan Alkaya, Atilla Atasoy, Ege, Kenan Kocatürk, Mustafa Alabora, Dilek Türkan, Gülriz Sururi ve Genco Erkal’ın da aralarında olduğu sanatçılar kürsüye davet edildi. Alandaki topluluğu selamlayan sanatçılar, hep bir ağızdan 'Arkadaş' şarkısını ve 'Gençlik Marşı'nı seslendirdi. Miting Zülfü Livaneli’nin şarkı söylemesiyle devam etti. 

17:03 - Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 2,5 kilometrelik yürüyüşün ardından kısa bir mola verdi. Kılıçdaroğlu molanın ardından miting meydanına kadar yalnız yürüyüş gerçekleştirecek.

16:55 – Onur Akın konserinin ardında Adalet Yürüyüşü’ne destek veren sanatçılar anons edilerek sahneye çıktılar.

16:05 - Maltepe miting alanında Onur Akın sahneye çıktı.

16:00 - Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün son etabına başladı.

Haberin Devamı

Son dakika… Kılıçdaroğlu Maltepe miting alanına varmak için Adalet Yürüyüşü’nün son etabına başladı

Saat 16:00 itibarıyla miting alanının görüntüsü

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NÜN SON ETABINDAN NOTLAR

Kemal Kılıçdaroğlu 25 gün önce Ankara Güvenpark’ta başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün son etabında Dragos’tan Maltepe miting meydanına yürüyor.

Kılıçdaroğlu saat 16:00’da Dragos’tan çıkarak 3,5 kilometrelik son etabın yürüyüşüne başladı. Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 kilometrelik bölümde CHP yöneticileri ve bazı partililer eşlik ediyor. 2 kilometrelik yürüyüşün ardından kısa bir mola verilecek

CHP lideri molanın ardından 1,5 kilometrelik son etabı ise yalnız yürüyecek.

Son dakika… Kılıçdaroğlu Maltepe miting alanına varmak için Adalet Yürüyüşü’nün son etabına başladı

Fotoğraf: Selahattin SÖNMEZ / HÜRRİYET

Haberin Devamı

SON 150 METRE MİTİNG ALANINDA YÜRÜNECEK

Kılıçdaroğlu’nun, yürüyüşün son 150 metresini ise miting alanında kurulan platformda gerçekleştireceği ve toplam 432 kilometrelik Adalet Yürüyüşü’nün bu şekilde sonlanacağı öğrenildi.

Son dakika… Kılıçdaroğlu Maltepe miting alanına varmak için Adalet Yürüyüşü’nün son etabına başladı

MERAL AKŞENER'DEN MESAJ

Bu arada MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ankara’dan İstanbul’a gerçekleştirdiği ’Adalet Yürüyüşü’ için kutlayarak, "Yürüyüşe rağmen Türk milleti özlediği adalete kavuşamaz ise bu, yürüyüşün isabetsizliği veya başarısızlığı değil, ancak içinde bulunduğumuz durumun ne kadar vahim ve karanlık olduğunun bir göstergesidir" dedi.

BAKMADAN GEÇME!