Son dakika... Kara Kuvvetleri'nde mahrem imam soruşturması: 29 gözaltı kararı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Kara Kuvvetlerinde mahrem imam soruşturması: 29 gözaltı kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2021 09:02

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na yönelik ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin 28’i subay, 1’i ‘mahrem imam’ olmak üzere toplam 29 şüpheli için Ankara merkezli 10 ilde gözaltı kararı verdi. Gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden 22'si yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki 'mahrem hizmetler' olarak adlandırılan yapılanmasına yönelik soruşturmada 10'u aktif görevde 28 subay ile yine aktif görevdeki 'mahrem imam' olan 1 öğretmenin örgüt ile irtibatlı olduğu belirlendi.

Ankara'da büfe, bakkal, market gibi umuma açık iş yerlerinde bulunan kontörlü sabit hatlar üzerinden 'sivil imam'lar ile iletişim sağladıkları tespit edilen şüpheliler hakkında, Ankara merkezli 10 ilde gözaltı kararı verildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce başlatılan çalışma kapsamında şüphelilerden 22'si, yakalanarak, gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!