Son dakika: Yıldırım, yağış ve su baskınlarına dikkat... İşte hava durumuyla ilgili son bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2019 06:52

İSTANBUL'da sabahın ilk saatlerinde şiddetli sağanak yağış etkili oldu. İstanbul'da gökyüzü birbiri ardına çakan şimşeklerle aydınlandı. Birçok İstanbullu sağanak yağışa hazırlıksız yakalandı. CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, yıldırım, yağış ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sağanak ve yıldırım uyarısı yaptığı İstanbul'da, beklenen yağış sabahın ilk saatlerinde başladı. İstanbul genelinde beklenen sağanak yağış gök gürültüsü ve şimşeklerle etkili oldu.

İSTANBULLULAR OTOBÜS DURAKLARINA SIĞINDI

Özellikle Boğaz bölgesinde bulunan Üsküdar, Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde şiddetli görülen yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu.
Sabahın erken saatlerinde işe gitmek için evlerinden çıkan İstanbullular, ıslanmamak için otobüs duraklarına ve metro istasyonlarının girişlerine sığındı.

YILDIRIM DÜŞTÜ, YANGIN ÇIKTI

Bu arada, Ümraniye Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir hurdalığa yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. Kent genelinde yoğun yağış etkisini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Yağış öncesi yaşanan yoğun şimşek fırtınası, özellikle Fatih'te tarihi yarımada üzerinde güzel manzaralar oluşturdu.

Son dakika: Yıldırım, yağış ve su baskınlarına dikkat... İşte hava durumuyla ilgili son bilgiler
PENDİK'TE SERVİS MİNİBÜSÜ ALT GEÇİTTE MAHSUR KALDI

Pendik'te bulunan Aydınlı alt geçidinde içinde 6 kişinin bulunduğu servis minibüsü sağanak yağış nedeniyle mahsur kaldı. Minibüs itfaiye ekibinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Pendik Çamçeşme Mahallesi Kemalpaşa Caddesinde bulunan Aydınlı alt geçidini su bastı. Bu sırada altgeçitten geçmeye çalışan ve içinde 6 kişinin olduğu minibüs mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alt geçide dolan suyu tahliye etti. Mahsur kalan minibüs kurtarıldı.

"ARABANIN YARISINA KADAR SU DOLDU"

Minibüste mahsur kalan yolculardan biri, "Alt geçitte su vardı. Geçeriz dedik. Geçerken su çoğaldı. Arabanın içine de su dolmaya başladı. Araba kaldı. Arabanın yarısına kadar su doldu." dedi.

Son dakika: Yıldırım, yağış ve su baskınlarına dikkat... İşte hava durumuyla ilgili son bilgiler

GÖZTEPE KAVŞAĞINDA DA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Haberin Devamı

Göztepe Kavşağı’ndaki Libadiye ve Şair Arşi caddelerini birbirine bağlayan noktada yağış nedeniyle su baskını meydana geldi. Araçlar köprü altından geçmekte zorlanırken, trafikte uzun kuyruklar oluştu.

Son dakika: Yıldırım, yağış ve su baskınlarına dikkat... İşte hava durumuyla ilgili son bilgiler
CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, yıldırım, yağış ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Sürmeli'nin hava durumuyla ilgili değerlendirmeleri ise şöyle:

"Marmara'da İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevrelerinde gök gürültülü sağanaklar öğle saatlerine kadar devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden beri yıldırım, şimşekler halen devam ediyor.

Yıldırım için dikkat diyoruz. Ağaç altına sığınmayın diyoruz. Dolu ihtimali var ama, dolunun çapının 1 cm'yi aşma oranı yüzde 25'ler civarında. Çok yüksek bir olasılık değil ama risk olarak duruyor.

Haberin Devamı

Ama dolu ihtimalinin yüksek olduğu yerler Karadeniz'in orta ve batı kesimleri. Orta ve Batı Karadeniz'e dikkat.

Bu sağanaklar akşam tekrar kuvvetleniyor, bu sabahki kadar değil ama sağanak şeklinde olacak, öğle saatlerine kadar devam edecek.

Cumartesi öğle saatlerine kadar yağış var, Pazar gününden sonra sıcaklıklar tırmanacak. Önümüzdeki hafta 30 dereceler var.

Karadeniz'de de sağanak yağış bekliyoruz. Orta ve Batı Karadeniz'in tamamında su baskınları ve iri taneli dolulara dikkat diyoruz. Doğu Anadolu'nun kuzeyinde Kars Ardahan'da sağanaklar bekliyoruz. Güneyde ise yağışlar geçiş şeklinde."

Son dakika: Yıldırım, yağış ve su baskınlarına dikkat... İşte hava durumuyla ilgili son bilgiler
Çamlıca Televizyon kulesi üzerine düşen yıldırım kameraya yansıdı.

HAVA DURUMUYLA İLGİLİ SON BİLGİLER

İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre bölgelerin hava durumu bilgileri...

Haberin Devamı

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Edirne, Kırklareli, Balıkesir'in kuzeyi, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

KIRKLARELİ °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 26°C
Parçalı bulutlu, akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 30°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

İZMİR °C, 28°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C, 29°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve az bulutlu, Bölgenin batısı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde göller yöresinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri ile Aksaray, Niğde, Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ÇANKIRI °C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİVAS °C, 30°C
Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, sabah saatlerinde batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE °C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Samsun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

AMASYA °C, 31°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BAYBURT °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin kuzey ve doğusu ile Malatya çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 33°C
Parçalı bulutlu

VAN °C, 25°C
Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 39°C
Parçalı ve az bulutlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!