Son dakika... İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor! Peş peşe uyarılar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2021 16:39

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da gök gürültülü, şimşekli sağanak yağmur başladı. Meteoroloji Marmara, Ege Denizi, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 6 il ve Akdeniz için fırtına uyarısında bulunurken, özellikle Akdeniz Bölgesi'nde hortum oluşabileceğinin bilgisini aktardı. Bunun yanı sıra İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Dışarıda kalmazsanız iyi edersiniz" mesajını paylaştı. İstanbul'da yağışla birlikte trafik yoğunluğu da yaşanıyor. Mesai saati çıkışı yoğunluk yüzde 76'lara kadar yükselirken, yoğun yağış alan Anadolu Yakası'nda bir eve yıldırım düştü.

Haberin Devamı

Meteoroloji son hava durumu raporunda İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'nin açıklamasında "Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Anadolu Yakası'nda Kadıköy Meydan'da trafik yoğunluğu oluşurken, Moda sahilinde yağmura hazırlıksız yakalanan yayalar zor anlar yaşadı.

Trafik polisleri ve Kadıköy Belediyesi trafik zabıta ekipleri yağmurdan dolayı yoğunlaşan trafiği rahatlatmak için sürücülere yönlendirmelerde bulundu.

Beykoz'da sağanak nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşların bir kısmı otobüs duraklarına ve dükkanlara sığındı.

Haberin Devamı

EVE YILDIRIM DÜŞTÜ

Öte yandan Beykoz'da Yenimahalle Ebegümeci Sokak'taki bir eve yıldırım isabet etti. Evde çıkan küçük çaplı yangın, olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürüldü. Yangın nedeniyle evde hasar oluştu.

Son dakika... İstanbulda gök gürültülü sağanak yağış etkili oluyor Peş peşe uyarılar

İSTANBUL'DA TRAFİK YOĞUNLUĞU

Yağışın, iş çıkış saatine denk gelmesi trafikte yoğunluğu artırdı. Vatandaşların genellikle kendi araçlarını tercih etmesi, araç arızaları ve trafik kazaları nedeniyle Anadolu ve Avrupa yakalarında D-100 Karayolu ve TEM Otoyolunda yoğunluk oluştu.

Trafik yoğunluğu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa-Anadolu geçişinde etkili oluyor.

Anadolu Yakası'nda TEM Otoyolunda Ümraniye-Sancaktepe, D-100 Karayolu Kadıköy-Maltepe istikametinde, Avrupa Yakası'nda TEM Otoyolunda Kağıthane-Gaziosmanpaşa, D-100 Karayolu Çağlayan-Haliç, Zeytinburnu-Bahçelievler, Sefaköy-Beylikdüzü arasında trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Öte yandan mesai sonrası evlerine gitmeye çalışan vatandaşların da durak ve iskelelerde yoğunluk oluşturduğu görüldü.

İBB'nin mobil uygulamasına göre, trafik yoğunluğu saat 18.00 itibarıyla yüzde 76 olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

AKOM'DAN UYARI

İBB AKOM'dan yapılan uyarıda, "Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden, Sibirya kökenli yeni bir soğuk hava dalgasının Marmara Bölgesi'ne giriş yapması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Çarşamba akşam saatlerine kadar azalarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde kent genelinde karla karışık yağmur yağışlarının yaşanacağı tahmin ediliyor" denildi.

"DIŞARIDA KALMAZSANIZ İYİ EDERSİNİZ"

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Oraj yani gök gürültülü şimşekli sağanak yağış İstanbul'un güneyinden giriş yapıyor. Dışarıda kalmasanız iyi edersiniz" mesajını paylaştı.

Rüzgarın İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'de güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye'nin büyük bölümünde görülecek yağışların, çarşamba ve perşembe günleri Trakya ile iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde etkili olacağı, yağışlı sistemin hafta sonu kuzey ve doğu kesimlere çekilerek Türkiye'nin büyük bölümünde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının, yarın kuzeybatı kesimlerden başlayarak, hafta ortasından itibaren 6-15 derece azalacağı öngörülüyor.

Türkiye'de beklenen soğuk hava, yer yer kuvvetli sağanak ve kar ile kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AKDENİZ BÖLGESİ'NDE YARINDAN İTİBAREN KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, yarın ve çarşamba günü Akdeniz Bölgesi’nde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), Antalya'nın doğu ilçeleri, Adana'nın kuzeydoğu ilçeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kilogram/metrekare) olması öngörülüyor.

Haberin Devamı

HORTUM UYARISI!

Ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşumu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE 6 İL İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, yarın Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan'da kuvvetli rüzgar beklendiği bildirildi.

Açıklamada, rüzgarın güneyden kuvvetli ve fırtına (60-90 kilometre/saat) şeklinde eseceğinin öngörüldüğü ve çarşamba günü etkisini kaybedeceği kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!