Son dakika: İstanbul'da kar teyakkuzu! Vali Yerlikaya: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2023 09:24

İstanbul'da bugünden itibaren beklenen şiddetli rüzgar ve yoğun kar yağışı başladı. Anadolu yakasında yüksek kesimlerde kar yağışı görülürken ilerleyen saatlerde etkisini daha da artırması bekleniyor. Meteoroloji'den 25 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. Yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda, aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Lütfen; 17.00'den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın" çağrısında bulundu. Daha sonra bir paylaşım daha yapan Vali Yerlikaya, "18.00'den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyecek" ifadelerini kullandı. İşte İstanbul ve diğer illerdeki son durum...

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Trakya üzerinden İstanbul’a giriş yapan kar yağışı, Anadolu yakasında yüksek kesimlerde başladı. Kar yağışı Çamlıca Tepesi'nde etkisini gösterdi. Kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırması bekleniyor.

Son dakika: İstanbulda kar teyakkuzu Vali Yerlikaya: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak; yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman çevreleri ile İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbulda kar teyakkuzu Vali Yerlikaya: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın

BUZLANMA VE DON UYARISI

Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman çevreleri ile İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kar yağışı olan yerlerde yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın sabah saatlerinden sonra Marmara’nın batısında (Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa’nın kuzey ve batısı, Yalova'nın batısı) zamanla Ege’nin batısında (İzmir, Manisa, Aydın’ın batısı) kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-80 km/sa), İstanbul Avrupa Yakasında yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbulda kar teyakkuzu Vali Yerlikaya: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın

VALİ YERLİKAYA'DAN UYARI: ZORUNLU OLMADIKÇA ÇIKMAYIN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Kıymetli Hemşehrilerim, 14.15 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul’da; Bu akşam karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Gerekli tedbirlerimizi aldık. Lütfen; 17.00'den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın" uyarısında bulundu.

Vali Yerlikaya ayrıca, '18.00'den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyecek.' açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

PROF. DR. ŞEN BÖLGE BÖLGE SIRALADI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, bölge bölge hava durumunu değerlendirdi.

Şen, "Pazar kıyılar yağmur iç kesimler Kar yağışlı, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Afyon, Denizli, Konya, Karaman İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı. İstanbul bugün(pazar) karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı Kuzey batısında akşam yağış kuvvetli. Rüzgar Marmara ve kuzey Ege'de fırtına şeklinde." paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

CNN canlı yayınında da konuşan Prof. Dr. Şen, "Bugün karla karışık yağmur Anadolu tarafında başlamış durumda. Saat 4-5 gibi kar yağışı tam anlamıyla başlayacak. Saat 3'te olabilir, 6 da olabilir. Bunun yanında bugün rüzgar çok kuvvetlenecek. İstanbul'un batı yakasındaki kuvvetli rüzgar saatte 90 km'ye çıkacak." dedi.

ÇATALCA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Çatalca, kar yağışının etkisiyle beyaza büründü. Çatalca'da sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oluyor. Zaman zaman tipi şeklinde yağan kar nedeniyle yerler beyaza büründü.

Son dakika: İstanbulda kar teyakkuzu Vali Yerlikaya: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın

ANADOLU YAKASI'NDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Anadolu Yakası'nda kar yağışı başladı.

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbulda kar teyakkuzu Vali Yerlikaya: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın

Çamlıca TEM Otoyolu gişelerinde öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde ve Kartal Aydos Ormanı'nda ise yoğunlaştı.

Son dakika: İstanbulda kar teyakkuzu Vali Yerlikaya: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın

THY SEFERLERİ İPTAL

Türk Hava Yolları (THY), elverişsiz hava koşulları ve gelmesi beklenen kar yağışı nedeniyle İstanbul Havalimanı’ndan dün ve bugün 72’si iç, 166’sı dış hat olmak üzere toplam 238 seferini iptal etti.

FERİBOTLAR DA İPTAL

Çanakkale’nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerine de, Kuzey Ege Denizi’nde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle bugün ve yarın yapılması planlanan feribot seferleri iptal oldu.

DOĞU BUZ KESTİ

Türkiye kurak geçen günlerin ardından soğuk ve Kar yağışlı havanın etkisi altına girdi. Bazı kentlere mevsimin ilk karı düşerken, birçok şehirde de yerleşim yerlerinin yolları kapandı, sürücüler zor anlar yaşadı, araçlar soğuk nedeniyle çalışmadı, ev ve işyerlerinin camları buz tuttu. Van’da yoğun kar nedeniyle kapanan 347 yerleşim yerinden 305’inin yolu ekiplerin çabası sonucu açıldı. Ulaşıma kapanan Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 160, Elazığ’da da 210 köy yolunda çalışmalar sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!