Son dakika... Peş peşe FETÖ operasyonları! Çok sayıda gözaltı kararı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2021 08:49

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 4 ilde 31 eski Polis Akademisi öğrencisinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin 'Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki mahrem hizmetler yapılanması' içinde yer aldığı tespit edilen 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü terörle mücadele ile SİBER daire başkanlıklarınca FETÖ/PDY mensuplarının deşifresine yönelik çalışma başlatıldı. Çalışmalar sonucunda Jandarma Genel Komutanlığı'nı hedef alarak içinde yuvalanan ve 'mahrem hizmetler yapılanması'nda yer aldıkları tespit edilen; aktif 1 astsubay, daha önce geçici olarak görevden uzaklaştırılmış 59 astsubay, daha önce ilişiği kesilmiş 15 askeri öğrenci, 1 istifa astsubay ve 2 ihraç astsubay olmak üzere toplam 78 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara merkezli 38 ilde operasyon başlattı. 

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SINAVINDA USULSÜZLÜK SORUŞTURMASINDA 25 GÖZALTI KARARI

Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nın 2009 yılında yaptığı 3 ayrı sınavda sorulara erişilerek örgüt mensuplarına dağıtılmasıyla ilgili soruşturmada 25 FETÖ/PDY şüphelisi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, Dışişleri Bakanlığı'nın 2009 yılında yaptığı 3 ayrı sınavdaki usulsüzlüklere ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY üyeleri tarafından yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilerek örgüt mensuplarına dağıtıldığı tespit edildi. Bunun üzerine, soruları alarak sınavı kazanan ve soruların dağıtılmasına aracılık eden 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

İSTANBUL MERKEZLİ 4 İLDE FETÖ OPERASYONU: 31 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 4 ilde 31 eski Polis Akademisi öğrencisinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı. Baskınlarda çok sayıda şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerine yönelik yeni bir çalışma gerçekleştiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Polis Akademisi Başkanlığı’ndan 2015 yılında ilişikleri kesilen ve YÖK tarafından yerleştirildikleri üniversitelerde de örgütle bağlantılarına devam ettiği tespit edilen 31 şüphelinin yakalanması için operasyonun düğmesine bastı.

Yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Baskınlarda Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatlarını devam ettirdikleri tespit edilen çok sayıda şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Gözaltına alınan FETÖ üyeleri sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, firari şüphelilerin yakalanması için operasyonların sürdüğü öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!