Son dakika... İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2022 11:49

İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz 84 yaşında hayatını kaybetti. Zekeriya Beyaz'ın cenazesinin yarın defnedileceği öğrenildi. Prof. Dr. Beyaz'ın oğlu Oğuzhan Beyaz "Canımın bir parçası gitti. Sevgili babam Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ı kaybettik" mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, 18 Mart'ta Esenler'deki özel bir hastanede aspirasyon pnömonisi nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı. O tarihten beri hastanede tedavisi devam eden Beyaz, bugün hayatını kaybetti. Prof. Dr. Beyaz'ın cenazesinin yarın defnedileceği öğrenildi.

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın ölüm nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

ZEKERİYA BEYAZ'IN OĞLU ACI HABERİ DUYURDU: CANIMIN BİR PARÇASI GİTTİ

Zekeriya Beyaz'ın oğlu Oğuzhan Beyaz sosyal medya hesabından "Canımın bir parçası gitti. Sevgili babam Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ı kaybettik. Yarın Esenler Merkez Camii'inde öğle namazının ardından Topkapı Kozlu mezarlığında veda edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'ÜÇ HAFTA ÖNCE RAHATSIZLANDI'

Zekeriya Beyaz'ın kızı Mihriban Beyaz, “Üç hafta önce rahatsızlandı, yoğun bakıma kaldırdık. Ondan sonra da Emr-i Hak yerini buldu. Yarın öğleden sonra yaşadığı yerde, Esenler Merkez Camisi'nde öğle namazından sonra Kozlu Mezarlığı'na defnedeceğiz. Dualarınızı esirgemeyin babacığımdan. Dualarınızı esirgemeyin” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PROF. DR. ZEKERİYA BEYAZ KİMDİR?

İlâhiyatçı. 1 Mart 1938, Gaziantep doğumlu. Bazı eserlerinde Mustafa Talip Güngörge imzasını kullandı. Gaziantep İlkokulu, Maraş İmam Hatip Okulu (1968), İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü (1972) mezunu. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 15 yıl kadar imam, vaiz ve müftü olarak görev yaptı. 1984’ten itibaren İstanbul Üniversitesinde görev aldı. Uzun süre bu üniversiteye bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsünde çalıştı. 1998’den itibaren İstanbul Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi din sosyolojisi profesörü olarak ders verdi.

KİTAPLARI

• İslam’a Göre Milliyetçilik
• Türklük Kanımız, İslam Canımız
• İslam ve Siyasi Düzen
• İslam Müjdesi
• İslam Kolay Din
• İslam Mutlu Kılmak
• İslam Ve Giyim Kuşam

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!