Son dakika... İkitelli'de bina çöktü! Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2021 15:33

Son dakika haberine göre İkitelli'de bulunan Masko Sanayi Sitesi'nde bir binada çökme yaşandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Alınan ilk bilgilere göre olayda yaralı ve can kaybımız bulunmamaktadır" denildi.

Haberin Devamı

Küçükçekmece Masko Mobilyacılar Sitesi'nde bulunan tek katlı işyerinde saat 15.20 sıralarında çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olayda ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

Polis, çökmenin olduğu alanı şeritle kapattı. İtfaiye ekipleri de çöken alanda inceleme başlattı.

DHA muhabiri Mücahit Topçu son gelişmeleri aktardı...

İlk edindiğimiz bilgilere göre herhangi bir can kaybı ya da yaralanan yok. Çöken binanın yanı başında bir inşaat bulunuyordu. O inşaatta bir istinat duvarının çökmesiyle bina da yerle bir olmuş durumda. İlk bilgilere göre içeride kimse yoktu.

Ekipler geniş güvenlik önlemleri almış durumda. Enkaz altında herhangi bir kişinin olmadığını belirtelim.

Haberin Devamı

Yan tarafta da bir başka bina var. Orada da çökme riskine karşı ekipler incelemelerde bulunuyor. O binanın da boşaltıldığını söyleyebiliriz. 

Son dakika... İkitellide bina çöktü Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Masko Mobilyacılar Sitesi'ndeki çökmeyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün saat 15.15'te alınan bir ihbarda; Başakşehir İlçemiz İkitelli Organize Sanayi Bölgesi MASKO Mobilyacılar Sitesi'nde tek katlı bir mobilya atölyesinin çatısının çöktüğü bildirilmiştir. Olay yerine ivedilikle AFAD, İtfaiye, güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilerek çevrede gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Alınan ilk bilgilere göre olayda yaralı ve can kaybımız bulunmamaktadır" denildi.

Son dakika... İkitellide bina çöktü Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi
Ekiplerin çalışmaları devam ederken, çökmenin hemen ardından yaşanan panik kameralara yansıdı. Görüntülerde bir kadının içeride yakının kaldığını düşünerek fenalaştığı anlar da yer aldı.

Çökmenin meydana geldiği iş yeri havadan da görüntülendi.

İKİTELLİ'DE İŞYERİNDE ÇÖKME YAŞANAN BİNA EKİPLER TARAFINDAN YIKILDI

Haberin Devamı

İkitelli'de bulunan Masko Sanayi Sitesi'nde çökmenin yaşandığı bina ekipler tarafından yıkıldı. 

Küçükçekmece Masko Mobilyacılar Sitesi'nde bulunan tek katlı işyerinde saat 15.20 sıralarında çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Olayda ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı. Polis, çökmenin olduğu alanı şeritle kapattı. İtfaiye ekipleri de çöken alanda inceleme başlattı. Olaydan kısa bir süre sonra ekipler binanın tamamını yıktı. 

Son dakika... İkitellide bina çöktü Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi

ESNAF YAŞANANLARI ANLATTI

Binanın çökme anını gören çevre esnafı Kenan Baştuğ, "Ciddi bir ses duyduk. Bir an deprem olduk sandık. Yerimizde kalktığımızda karşı mağazanın tamamen tuzla buz olduğunu gördük. Ancak hissettiğimiz kesinlikle bir deprem sesiydi. Kendimizi hemen dışarı attık. Bir anlık bir şeydi. Çöken mağazadan arkadaşlarımız oldu. Şu anda önemli olan can sağlığı. Buradan baktığımda binanın zemine ciddi bir iniş olduğunu görüyorum. Yan tarafta bulunan mağazanın da çökme riski var" dedi.

 "DIŞARI ÇIKTIĞIMIZDA TAMAMEN TOZ BULUTU VARDI" 

Biden bir ses duyduklarını belirten çevre esnafı Şükrü Kocatürk, "Yemek yiyorduk bir anda ses duyduk. Herhâlde kamyonla hafriyat döküyorlar sandık. Dışarı çıktığımızda tamamen toz bulutu vardı. Mağazanın içinde bulunan müşterilerde kendini dışarı attığını gördük" diye konuştu. Esma MURAT- Feridun AÇIKGÖZ- İSTANBUL, (DHA) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!