Son dakika... Hastaneden acı haber! Şehit sayısı 39'a yükseldi...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Hastaneden acı haber Şehit sayısı 39a yükseldi...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 07:20

İstanbul'da alçak saldırılar! Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bittikten yaklaşık 1.5 saat sonra düzenlenen 2 terör saldırısında şehit sayısı 39'a yükseldi. Şehitlerden 30'u polis, 8'i sivil. Bir kişinin kimliği belirlenemedi. 155 yaralı var, 14'ü yoğun bakımda. Terör saldırılarının ardından 13 kişi gözaltına alındı. Oklar terör örgütü PKK'yı işaret ediyor. Şehitlerin isimleri de belli oluyor. Maçka Parkı'nda kendini patlatan teröristin görüntüsü ise ortaya çıktı. Akşam saatlerinde hastanede yaşam mücadelesi veren Selin Çelik hayatını kaybetti...

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı’nın hemen yanındaki 'Beleştepe' olarak bilinen yer ile Maçka Parkı’nda saat 22.30 sıralarında peş peşe iki patlama meydana geldi. Beleştepe mevkiinde Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı, Maçka Parkı’nda ise canlı bombanın kendini patlattığı açıklandı. İlk patlama sonrası Maçka Parkı'nda bir canlı bombanın fark edilmesi üzerine, teröristin kendisini patlattığı belirtildi. Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı.

Patlama sesleri kentin bir çok ilçesinden duyuldu. Kalleş saldırılarda  27'si polis 29 vatandaş şehit oldu, 3'ü ağır 166 kişi yaralandı. İlk patlamanın ardından polisin Maçka Parkı'nda mont ve sırt çantalı bir kişiyi fark ettiği, polisin dur ihtarında bulunduğu anda teröristin üzerindeki bombayı patlattığı belirtiliyor. Maçka'daki ikinci canlı bomba saldırısında ilk 4 polis ve 1 sivilin şehit olduğu belirtildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hain saldırıda okların terör örgütü PKK'yı gösterdiğini söyledi. Teröristler saldırıda yüzlerce kilo bomba kullanmış. 

Bugün akşam saatlerinde şehit sayısı 39'a yükseldi. Şehitlerden 30'u polis, 7'si sivil. 1 kişinin kimliği henüz belirlenemedi. 

Son dakika... Hastaneden acı haber Şehit sayısı 39a yükseldi...

 DHA'nın haberine göre Maçka parkında kendini havaya uçuran canlı bombanın görüntüleri hareket halindeki bir otomobilin kamerasına yansıdı. Görüntülerde tek başına kaldırıma çıkarak ilerleyen terörist görülüyor. Daha sonra teröristin hareketlerinden şüphelenen güvenlik birimlerinin ona doğru hareket ettiği görülüyor. Bu kayıttan saniyeler sonra da patlama meydana geliyor.

SOYLU: ŞEHİT SAYISI 38'E YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olanların sayısının 38'e ulaştığını, 155 vatandaşın ise hastanede tedavi gördüğünü açıkladı. Soylu, saldırı ile ilgili 13 kişinin gözaltında olduğunu belirtti. Soylu, "Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi. 7 sivil vatandaşımız. Birisinin kimliği tespit edilemedi. Hastanelerde 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta toplam 155 vatandaşımız var. Toplam 13 kişi gözaltına alındı. Sabah Başbakan Yardımcımız da paylaştı.

PKK'YI İŞARET EDİYOR

Fail olarak PKK'yı işaret ediyor. Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusundaki çerçeve arkadaşlarımızda var. Soruşturmanın yürütülmesi, operasyonun devamı açısından bu konuda değerlendirmede bulunmayacağız. Tekrar milletimizin başı sağolsun. Bu alçak saldırılar muhakkak bizleri derinden yaralamaktadır. Ailelere ve milletimize acı vermekte, ateş düşürmektedir. Bizim sorumluluğumuz kenetlenmek, birlik ve beraberlik içinde olmak, aynı zamanda karşı karşıya kaldığımız bu alçaklığı bu coğrafyada bir daha yüzeye çıkamayacak şekilde bertaraf etmektir. Bu alçak saldırılar bizi yıldırmıyor, tam tersi millet olarak kenetliyor" diye konuştu.  Türkiye'nin PKK, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerinin hedefinde olduğunu söyleyen Soylu, "Güvenlik kuvvetlerimiz 24 saat bu konuda tedbir almaktadır. Vatandaşımızın huzur ve güvenliği için çalışmak, ele gelen istihbaratları en üst seviyede değerlendirip milletimizin bundan olumsuz etkilenmemesini sağlamak için çaba sarf ediyor. Bu konuda elbette ki gerek DEAŞ'ın, gerek PKK'nın, gerekse FETÖ'nün özellikle içinde bulunduğumuz süreçte Türkiye'nin huzurunu ve istikametini bozabilmek için yoğun bir çabası var. Buna ait her türlü istihbarat değerlendirilmekte" 

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLUYOR

Bombalı saldırıda şehit olanlar arasında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Berkay Akbaş’ın da bulunduğu belirtildi. Kartal Yuvası çalışanı Tunç Uncu da hain saldırıda yaşamını yitiren isimlerden.

Son dakika... Hastaneden acı haber Şehit sayısı 39a yükseldi...

EMNİYET MÜDÜRÜ DE ŞEHİT

Beşiktaş ise Vodafone Arena'dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun şehit olduğunu duyurmuştu.

Şehit olan polislerden Adem Oğuz'un Adana Çukurova ilçesindeki ailesine acı haber ulaştı. Haber üzerine baba Ali Oğuz İstanbul'a giderken, baygınlık geçiren anne Yeter Oğuz ise hastaneye kaldırıldı. Dört kız kardeşi bulunan şehit Oğuz'un ailenin tek erkek çocuğu olduğu, yaklaşık 5 yıl önce İstanbul'da göreve başladığı öğrenildi. İki yıllık evli olan Oğuz'un 6 aylık bir erkek çocuk sahibi olduğu bildirildi.

Şehit polis memuru Okan Doğan'ın Malatya'daki babaevine acı haber ulaştı.Bekar ve evin tek erkek çocuğu olan şehidin yaklaşık 2 yıldır İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi. Akhisarlı polis memuru Ali Aksoy’un da şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli, 3 yıllık polis olan Ali Aksoy’un ailesi, teşhis için bu sabah İstanbul’a gitti. Anne Medine Aksoy ve çiftçi baba Ömer Aksoy’un Akhisar’ın Sarıçalı Mahallesi’nde oturduğu öğrenildi.

Emniyet Amiri Kadir Yıldırım, polis memuru İlker Uylaş, polis memuru Hasan Bilgin de şehitler arasında. Çorumlu polis Mehmet Zengin’in de şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. Çorum’un Sungurlu İlçesi Güvendik Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ifade edilen şehit Mehmet Zengin’in ailesinin Ankara’da yaşadığı kaydedildi.

Soner İdil (27, Van), Emre Horoz (Konya), Mehmet Taş, Uğur ÜrkerMustafa Kemal Devrilmez (Yozgat) Çetin Sarıkaya (Ankara) Oğuzhan Duyar, Hamdi Dikmen,  Hüseyin Dalkılıç, Süleyman Sorkut (Şanlıurfa), Mustafa Öztürk (Samsun), Adem Serin (Gaziantep), Yasin İke, Mehmet Atıcı, Soner İdil, Mustafa Öztürk, Murat Yılmaz (Muş), Metin Düzgün (Konya), Hasan Bilgin (Zonguldak), Hamit Şahin şehit olan polisler arasında. 

5 AYLIK POLİSTİ

Şehit polislerden birinin de Ispartalı Durmuş Öcal (21) olduğu belirtildi.Şehit polisin ailesine haber vermek için gelen yetkililer baba Şerafettin Öcal ile anne Keziban Öcal’ı evde bulamadı. Şehit polisin merkez Doğancı Mahallesi’nde oturan annesinin dün akşam, babasının ise bu sabah acı haberi alıp İstanbul’a gittiği kaydedildi. Öcal’ın Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra 8 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde göreve başladığı kaydedildi. Bekar olan Durmuş Öcal’ın 2 kardeşinin bulunduğu belirtildi.

 VALİLİKTEN YENİ AÇIKLAMA

23.30 Akşam saatlerinde hastanede yaşam mücadelesi veren Selin Çelik hayatını kaybederek şehit oldu. Acı haberin ardından şehit sayısı 39'a yükseldi.

11:35 Kalleş saldırıda 30'u polis 38 kişinin şehit olduğu açıklandı. 155 yaralıdan 14'ü yoğun bakımda.

11:22 Teröristlerin saldırıda demir bilyelerle güçlendirilmiş plastik patlayıcı kullandığı belirtiliyor.

10:30: Valilikten yapılan açıklamada 155 yaralı olduğu, yaralılardan 19'unun yoğun bakımda bulunduğu belirtildi. 

 

Son dakika... Hastaneden acı haber Şehit sayısı 39a yükseldi...

Saldırılar sonrası 1 günlük yas ilan edildi. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla bakanlıklara gönderilen yazıda; "10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda, hayatını kaybedenlerin acı kaybından dolayı 1 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ve bütün bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür." denildi. Vodafone Arena'da da bayraklar yarıya indirildi. 

Son dakika... Hastaneden acı haber Şehit sayısı 39a yükseldi...

DÜN GECE NELER YAŞANDI?

İKİNCİ PATLAMA 45 SANİYE SONRA

-Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un verdiği bilgiye göre Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra staddaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerini yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekte olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka parkında yine polislerin bulunduğu bölgede bir canlı bomba durduruldu, terörist kendisini patlattı. 

Son dakika... Hastaneden acı haber Şehit sayısı 39a yükseldi...

CANLI BOMBA FARK EDİLDİ, KENDİNİ PATLATTI

-İçişleri Bakanı Süleyman Bakan Soylu, "Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var." dedi. Çevik kuvvet toplanma yerinde bomba yüklü bir aracın patlatıldığını belirten Soylu, "El düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba, polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini, kendisinin etrafında tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor." dedi.

Son dakika... Hastaneden acı haber Şehit sayısı 39a yükseldi...

 "İKİSİ SİVİL 29 ŞEHİDİMİZ VAR"

-Soylu, şöyle konuştu: "Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. İkisi sivil, biri emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız. 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi ve yaralılarımızın 23’ünün 17’si şu anda ameliyatta, 6’sı ise yoğun bakımda. Patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak şu anda emniyet güçlerimizle yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı. Gerek olayın gerekseolayın tespiti, nerede ve kimler tarafından planlandığı konusundaki çalışmalarıda arkadaşlarımız yürütüyor. 

Son dakika... Hastaneden acı haber Şehit sayısı 39a yükseldi...

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ saldırının ardından ilk 4 dakika içinde ilk ambulansın olay yerine ulaştığını söyledi. 106 ambulansla ve çok sayıda Ulusal Medical Kurtarma Ekibi elemanı ve 112 acil personeliyle yaralılara müdahale edildiğini söyleyen bakan Akdağ, hastanelerde kayıtlı yaralı sayısının 166 olduğunu belirtti. Akdağ,"Bunların 20’si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyathalinde olan 17 kardeşimiz var, 6 kardeşimiz de yoğun bakımda. Yoğun bakımda olankardeşlerimizin 3’ünün durumu oldukça ciddi." dedi.

PATLAMANIN YAŞADIĞI YERDE 2 METRELİK ÇUKUR OLUŞTU

Beleştepe’deki patlamanın şiddetiyle alanda yaklaşık 2 metre genişliğinde çukurun oluştuğu görüldü. Karayolları ekipleri ise çukuru kapatmak için çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin delil çalışmalarını tamamladığı noktalarda belediye işçileri çevrede temizlik çalışmalarına başladı. Polis ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Son dakika... Hastaneden acı haber Şehit sayısı 39a yükseldi...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!