Son dakika... Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher'e silahlı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2021 15:04

Eski Özel Harekat Polisi Nasuh Çulcu, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde birlikte çalıştığı kadın polisi rahatsız ettiği iddiası üzerine kendisine ikaz yazısı gönderen Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher’i (46) polisevinde tabancayla vurdu. Hasan Cevher şehit olurken, Nasuh Çulcu ayağından vurularak yakalandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Hasan Cevher için başsağlığı mesajı paylaştı. ''Tarifi olmayan acılar vardır'' diyen Bakan Soylu, ''Hasan Müdürümüz, iyi bir baba, görevine sadık bir polis, memleketine, milletine aşık bir insandı'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DHA’nın aldığı bilgiye göre, Hakkari Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevliyken geçen yıl Hakkari Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne tayini çıkan polis memuru Nasuh Çulcu, aynı şubede çalışan meslektaşı kadın komiser yardımcısı ile yakınlık kurmak istedi ancak olumsuz yanıt aldı. Komiser yardımcısının amirlerine durumu bildirmesi üzerine Çevik Kuvvetten sorumlu İl Emniyet müdür Yardımcısı Cevher, bir yazıyla Nasuh Çulcu’yu uyardı.

Nasuh Çulcu, resmi uyarı yazısı hakkında görüşmek üzere öğle saatlerinde polisevinde yemek yiyen Hasan Cevher ile görüşmek istedi. Konuşma bittikten sonra gerekli işlemler için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne giden Nasuh Çulcu, silahına el konulmasına karşı çıktı.

Bürodaki memurlara silah çeken Nasuh Çulcu, oradan uzaklaşıp polisevine döndü. Hızla girdiği polisevi yemekhanesinde Hasan Cevher’i başından ve omuzundan yaraladı. Burada bir polis memuru tarafından dizinin altından vurulan Nasuh Çulcu, diğer polislerin de yardımıyla yakalandı. Hakkari Devlet hastanesi’ne kaldırılan Hasan Cevher’in şehit düştüğü açıklandı.

Haberin Devamı

Olayla ilgili soruşturma Hakkari Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından sürdürülüyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği'nin saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Saat 13.50 sıralarında Hakkari Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli, İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher polisevinde yemek sırada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Nasuh Çulcu tarafından 3 el silahla ateş edilerek vurulmuş, polis memuru Nasuh Çulcu olay yerinden kaçtığı esnada görevli polisler tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirilerek yakalanmıştır. Emniyet Müdürü Hasan Cevher, Hakkari Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."

ŞEHİDİN BABA EVİNDE HÜZÜN

Hakkari’de uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan 2’nci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Cevher’in acı haberi Ankara’nın Altındağ ilçesindeki baba evine ulaştı. Emniyet yetkililerinden acı haberi alan Sevgi ve Yusuf Cevher çifti gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babasının yaşadığı bina ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin 7 ve 10 yaşında iki erkek çocuğu olduğu ve yaklaşık 1 yıldır Hakkari’de görev yaptığı öğrenildi. Şehit Cevher’in yarın öğle namazı sonrası İstanbul’da Fatih Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi

Haberin Devamı

Son dakika... Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevhere silahlı saldırı

BAKAN SOYLU: TARİFİ OLMAYAN ACILAR VARDIR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hasan Cevher için başsağlığı mesajı yayınladı. Bakan Soylu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
''Tarifi olmayan acılar vardır. Hasan Müdürümüz, iyi bir baba, görevine sadık bir polis, memleketine, milletine aşık bir insandı.
Uğradığı menfur saldırı sonucu şehit düşen Hakkari İl Emniyet Müdür Yrd. Hasan Cevher'e Allah'tan rahmet, ailesi ve Polis Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum''

Son dakika... Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevhere silahlı saldırı

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ AKTAŞ'TAN BAŞSSAĞLIĞI MESAJI

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, polis memurunun silahlı saldırısında yaşamını yitiren Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher için başsağlığı mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabından paylaşılan mesajda Aktaş, şunları kaydetti:
"Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcımız Hasan Cevher, 13.07.2021 tarihinden bir polis memuru tarafından silahlı saldırıda yaralanmış, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Son dakika... Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevhere silahlı saldırı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!