Son dakika haberleri: Karantinadaki kişilerle ilgili Sağlık Bakanı’ndan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2020 12:22

Umreden döndükten sonra Ankara ve konya’da karantinaya alınan 10 bin 330 kişi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Koca umre ziyaretinden daha önce dönenlerle ilgili ise "Umreden daha önce dönenler tıpkı şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildi, şüphelilerin testleri yapıldı" dedi.

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, umreden dönenlerin öğrenci yurtlarında ayrı odalara yerleştirildiğini, şüpheli bulunanların gelir gelmez hastaneye kaldırılıp, testlerinin yapıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Umreden dün geceden itibaren dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleştirilmektedir. Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp, testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde hep birlikte tavizsiz olalım!

UMREDEN DAHA ÖNCE DÖNENLERLE İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, umreden daha önce dönenlerin de şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildiğini, şüphelilerin testlerinin yapıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Twitter'daki hesabından yaptığı son paylaşımında Koca, şu bilgileri verdi:     

"Umreden daha önce dönenler, tıpkı şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildi. Şüphelilerin testleri yapıldı. Umre ziyaretçileri virüse karşı tedbirlerini ise seyahatlerinde sağlık ekiplerimizin verdiği eğitimle aldı. Ülkede ilk 14 günü henüz doldurmayanları takip ediyoruz."     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!