Son dakika haberler... Samsun'daki şiddetli yağış hayatı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2020 11:01

Samsun'un Çarşamba, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı. Çok sayıda ev, iş yeri ve araç su altında kaldı.

Haberin Devamı

Samsun'un Çarşamba, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde şiddetli yağış etkili oldu.

Gece boyunca devam eden şiddetli yağış sonrası çok sayıda iş yeri ve evi su bastı, bazı araçlar sular altında kaldı.

Son dakika haberler... Samsundaki şiddetli yağış hayatı felç etti

Vatandaşlar iş yerlerine ve evlerine dolan suyu tahliye etmeye çalışırken, belediye ekipleri bölgede, şiddetli yağış sonrası tıkanan rögarları açmak ve yağmur suyunu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Son dakika haberler... Samsundaki şiddetli yağış hayatı felç etti

Bölgede yağış aralıklarla devam ediyor.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ÇADIRLARI SUYA GÖMÜLDÜ

Haberin Devamı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, gece yarısı etkili olan sağanakta, fındık toplamak için bölgeye gelen mevsimlik tarım işçilerinin Yeşil Irmak kenarında kurduğu çadırları su bastı. Şanlıurfa’dan gelen 200 işçinin yaklaşık 50 çadırdaki eşyaları ile gıda malzemeleri sular altında kaldı.

İşçi çavuşu Abdulah Tanı, “Eşyalarımız sular altında kaldı. Zor durumdayız. Yağmur şiddetli oldu, ırmak taşmadı ama çadırlarımız zarar gördü. Yardım bekliyoruz. Durumu yetkililere bildirdik” dedi.

Son dakika haberler... Samsundaki şiddetli yağış hayatı felç etti

HASAR GÖREN ÇADIRLARDA BALÇIKLA MÜCADELE

Çarşamba ilçesi Kumköy mevkiinde mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu bölgedeki yağmur suları, iş makinesi ile açılan kanal ile tahliye edilmeye çalışıldı. Yaklaşık 50 çadırın bulunduğu bölge çamurla kaplanırken, tarım işçileri kendi imkanlarıyla yağmur sularından zarar gören, yatak, battaniye, kıyafetlerini temizlemeye çalıştı. Ayrıca çadırlarda bulunan erzak ve malzemeler de kullanılmaz hale geldi.

Mağdurlardan İsa Bakadur, “Dün saat 14.00 itibariyle yağmur yağmaya başladı. Gece boyu yağmur devam etti. Çadır diye bir şey kalmadı. Yere serecek bir şey kalmadı. Ne yatağımız ne erzağımız var, hepsi su içinde kaldı. Çok mağdur durumdayız. Yardım istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Balçığa saplanan çadırının kullanılmaz hale geldiğini belirten Ahmet Cebe, "Her yer çamur içinde. Çadırımda ne gıdamız ne bir yorganımız kaldı. Ne de yatacak yerimiz kaldı. Zor durumdayız. Ekmek bile yok, her şeye ihtiyacımız var. Ne yapacağız bilmiyoruz” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!