Son dakika haberler: Muharrem İnce disiplin süreci ve istifa sorusuna yanıt verdi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberler: Muharrem İnce disiplin süreci ve istifa sorusuna yanıt verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2020 14:11

Muharrem İnce "Bin Günde Memleket Hareketi"ni Sivas'tan başlattı. İnce, Sivas’ta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İnce, ‘’Birisi beni disipline vermiş, korkuyor musun? Ben o duyguları terk edeli çok oldu. Ama şundan korkuyorum, 10 yıl 15 yıl sonra Muharrem abi sen bu memleket yanarken neden bir milletvekilliğine razı oldun, sesini çıkarmadın, diye hesap sormalarından korkuyorum.’’ dedi.

Haberin Devamı

CHP'li Muharrem, 'Memleket Hareketi'ni başlatmak için geldiği Sivas'ta çeşitli ziyaretlerinin ardından bir otelde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Az sayıda kişiyle Sivas'a geldiklerini belirten İnce, "Biz bugün buraya tam kadro gelmedik. Temsil edilen bir heyetle geldik. Benim buradaki arkadaşlarımın hiçbirisi Muharrem İnce hareketinin katılımcıları değildir. Biz büyük adamlar değil, büyük davaya inanmış adamlar olsun dedik. Biz bu hareketle memleketi karış karış gezeceğiz. Çok yakından takip edemedim de Nallıhan'daki yangın söndürme çalışmaları sona erdiyse yarın hemen oradayız. Ancak görevlilerin çalışmalarını engellemek istemeyiz. Görevliler burada çalışıyorsa daha sonra gideceğiz. Sonrasında Yüksekova'dan başlayıp Enez'e kadar, Sinop'tan başlayıp Mersin'e kadar Türkiye'yi karış karış dolaşacağız. Biz nereye gideceğimize millet karar verecek. Bu hareketin gücü de yönü de millettir. Bu nu zaman içinde göreceksiniz" dedi.

'SALI'DAN SALI'YA 45 DAKİKA KONUŞARAK ÜLKENİN SORUNLARI ÇÖZÜLMEZ'

Ülkesini çok sevdiğini belirten İnce, "Ben 41 yıldır partiliyim ama Cumhuriyeti ve ülkemi daha çok seviyorum. Partimi seviyorum ama ülkemi daha çok seviyorum. Ben Ankara'da oturarak bu ülkenin sorunlarının çözülmeyeceğine inanıyorum. Onun için Salı'dan Salı'ya 45 dakika konuşarak ülkenin sorunları çözülmez. Birisi beni disipline vermiş. 'Korkuyor musun?' Ben o duyguları terk edeli çok oldu. Ancak şundan korkuyorum? 15-20 yıl sonra 'Muharrem amca, Muharrem dede, Muharrem abi sen memleket yanarken niye bir milletvekilliğine razı oldun. Sesini çıkarmadın. Oturup, bu kötü gidişe niye ayağa kalkmadın' diye bana hesap sormalarından korkuyorum. Benim korkum öyle disiplinmiş falan onları geçtik. Biz çocuk değiliz. Korkum o değil, gelecekte çocukların bana hesap sormasından korkuyorum" ifadelerini kullandı.

'MEMLEKET SEVDALISIYIZ'

İnce, 'Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etmeyi düşünüyor musunuz?' şeklindeki soruya şu cevabı verdi: "Hayır neden istifa edeyim? Ben buradayım. Hem de bugün 4 Eylül. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kongresinin ilk kurultay günü. Böyle bir günde bu soruyu abes bulurum. Ben ve arkadaşlarım memleket sevdalısıyız. Burada gördüğünüz herkes rahatını bozarak geldi. Hiçbir şeylere ihtiyaçları yok. Tek bir şey için buradalar. Memleket için buradalar. Başka hiçbir şeye ihtiyaçları yok. Onun için bu hareketin bizi nereye götüreceğine millet karar verecek." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!