Son dakika haberler: MSB acı haberi duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberler: MSB acı haberi duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2020 09:12

Milli Savunma Bakanlığı(MSB), Hakkâri/Şemdinli bölgesinde kar nedeniyle kapalı yolun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu 1 askerin şehit olduğunu, bir asker için ise arama/kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

MSB'den gelen açıklama şu şekilde:

Hakkâri/Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu 2 personelimiz çığ altında kalmıştır. Bir personelimiz yaralı olarak Yüksekova Devlet hastanesine kaldırılmış, bir personelimizi arama/kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yaralanan personelimiz Yüksekova Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Aralık 2020 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

ÇIĞ ŞEHİDİ, TÖRENLE UĞURLANDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, çığ altında kalarak şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Özbent'in (30) cenazesi, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından ailesinin yaşadığı İzmir'in Torbalı ilçesine uğurlandı.

Haberin Devamı

Şemdinli'deki Mirgesav Üs Bölgesi'nde kardan kapanan yolunun açılması için dün yürütülen çalışmalarda çığ düşmesi sonucu 2 asker, kar kümesi altında kaldı. Yaralı olarak kurtarılan Uzman Çavuş Mehmet Özbent, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Uzman Çavuş Özbent için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, komutanlar, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, polisler ve askerler katıldı. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun tören alanına getirilmesinden sonra 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından da şehidin öz geçmişi okundu. Duaların okunmasının ardından şehit Uzman Çavuş Mehmet Özbent'in cenazesi, helikopterle Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanı'na götürüldü. Şehidin buradan da uçakla ailesinin yaşadığı İzmir'in Tornbalı ilçesine uğurlanacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!