Son dakika haberler... Kızılay Başkanı'ndan uyarı: Deprem fırtınasına benziyor, kerpiç evlere girilmemeli

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2020 18:47

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Bingöl'deki 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada ''Bir deprem fırtınasına benziyor, kesinlikle bölgedeki kerpiç evlere girilmemeli'' uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Kızılay Başkanı Kınık, sosyal medya hesabı üzerinden Bingöl’de 17:24’de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Kınık, şu ifadeleri kullandı:

17:24 – 5.7 Büyüklük

17:34 – 4.6 Büyüklük

18:09 – 4.7 Büyüklük

Bir deprem fırtınasına benziyor, kesinlikle bölgedeki kerpiç evlere girilmemeli. Valilik ve Afad'dan gelecek uyarılar izlenmeli. Kızılay Afet ekiplerimiz bölgeye intikal etti.

“ARTÇI DEPREMLER, FIRTINA GİBİ DEĞERLENDİRİLEBİLİR”

Depremle ilgili canlı yayında açıklamalarda da bulunan Kınık, şöyle konuştu:

- 5.7 büyüklüğünde ama genel olarak Karlıova ve köylerinde hasar oluşturduğu görülüyor. Hocalarımızında ifade ettiği gibi, tehlikeli bir kavşak. Üst üste gelen artçı depremler, fırtına gibi de değerlendirilebilir.

- Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre, Erzurum’a doğru hasar olmadığı, daha çok Karlıova ve çevresine etki ettiği belirtiliyor. Erzurum’da, Muş’ta ve bölgede gönüllülerimiz intikal ettiler.

Haberin Devamı

- Deprem fırtınası dediğimiz depremler devam edebilir, kerpiç evlere girilmemeli. Hayvan barınakları için duyarlı olunmalı. Hava yağmurlu ama dikkat etmeliler. Biz destek olacağız vatandaşlarımıza. Evlerine girmesinler.

- Yedisu, Elmalı’da ev ve ahırların yıkılmış olduğu ama can kaybımız yok. Şu an itibariyle ağır bir tablo görünmüyor. Ama orada kırsal yapı stoğumuz çok kötü, orta hasar almış olsalar bile artçılar nedeniyle yıkılabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!