Son dakika haberler... İmamoğlu'na suikast iddiası... Bakan Soylu'dan flaş açıklama

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberler... İmamoğluna suikast iddiası... Bakan Soyludan flaş açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2020 17:38

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast iddiasıyla ilgili konuştu ve "Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM’ye gelişinde gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast iddialarına ilişkin sorusunu cevapladı.

Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gerekli açıklamayı yaptığını belirterek, açıklamanın yeterli olduğunu ifade etti. Soylu, 65-80 arası eyleme yönelik duyum aldıklarına değinerek şunları söyledi:

Kamu görevlileri, görevleri nedeniyle terör örgütlerinin hedefi olabilecek kişiler ile sansasyonel sonuçlar oluşturabilecek kişi, kurum ve yerlerin terör örgütlerinin hedefi olabileceğini belirten Soylu, şunları kaydetti:

"KAMUOYU İLE AÇIK BİR ŞEKİLDE PAYLAŞILMAMASINI İSTİRHAM EDERİZ"

* Kayyumlarımızdan bir kişiye bazen haftada 5, bazen ayda 3-4 sürekli olarak bu tip tehditler gelir. Biz bir kıraathanede konuşulan bir konuyu da değerlendirmek zorundayız. Hiçbir şeyi azımsamayız, küçümsemeyiz, hepsini tek tek değerlendiririz. Türkiye’de devlet büyüklerimize bu konuda terör örgütlerinin yaptıkları tehditleri hem bu konudaki meselelerin takibi açısından sürekli olarak da değerlendiririz. Kamu görevlilerine, özel şahıslara kendi kişilikleri sebebiyle yapılanları değerlendiririz. Bu konuda bütün tedbirleri alırız. Burada hassasiyetle durduğumuz bir şey vardır ve gönderdiğimiz bilgi notlarında da vardır, kişilere de iletiriz. Bunu kamuoyu ile açık bir şekilde, medya ile paylaşılmamasını istirham ederiz. Çünkü bu duyumların kendilerine ait dereceleri vardır. Bu konuda özellikle PKK, DEAŞ, PYD’den tehdit alanlar var.

Haberin Devamı

"BÖYLE BİR SUİKAST GİRİŞİMİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

* Bunların kamuoyu ile paylaşılmasını, kamuoyu ile bir süreç ortayla konmasını şundan dolayı istemeyiz. Terör örgütleri eylem hedefleri kadar aynı zamanda bir hedefleri daha vardır. Bu hedefleri kendilerinden olabildiğince söz ettirmek, toplumun güveni ve istikrarını sarsmaya yönelik adım atabilmektir. Böyle bir suikast girişimi söz konusu değildir. Suikast girişimi yakalanan kişi söz konusu değildir. Bizim Orhan Miroğlu en çok tehdit alanlardan birisi. PKK’nın sürekli tehdidindedir.”

BAKMADAN GEÇME!