Son dakika haberler... Giresun Valisi'nden İkranur Tirsi açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberler... Giresun Valisinden İkranur Tirsi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2020 15:41

Giresun Valisi Enver Ünlü, Bulancak ilçesinde derede ölü bulunan 7 yaşındaki İkranur Tirsi ile ilgili olarak  ''Şu anda ilk bulgulara göre herhangi bir cinsel istismar, cinayet vesaireden söz etmemiz mümkün değil. Bu bilgileri şimdilik paylaşabilirim sizinle ama tabii kesin sonucu Adli Tıp Kurumunun vereceği kati yazılı rapor belirleyecek" dedi. 

Haberin Devamı

İcilli köyüne bağlı Kıran Mahallesi'nde evinin yakınındaki bahçede cumartesi günü 6 yaşındaki kardeşi ve kuzeni ile oynayan Nazlı- Serdar Tirsi çiftinin kızları İkranur, saat 18.00 sıralarında otlayan büyükbaşların yanına gitti. Küçük kız geri dönmeyince 2 çocuk da durumu ailesine haber verdi. Çevrede arama yapan ailesi kızlarını bulamayınca jandarma ekiplerine haber verdi. Köye gelen jandarma, AFAD ve AKUT ekipleri arama çalışması başlattı. 370 hektar alanda yaklaşık 150 kişilik uzman ekibin iz takip ve kadavra köpekleri, drone ve termal kameralar ile aradığı İkranur’un, evinden 7 kilometre uzaklıktaki Salman mevkisi Adaköy deresinde dün cansız bedeni bulundu. Küçük kızın cesedi, olay yeri incelemesinin ardından Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Haberin Devamı

GİRESUN VALİSİ: İLK BULGULARA GÖRE CİNSEL İSTİSMAR VE CİNAYET YOK

Giresun Valisi Enver Ünlü, İkranur Tirsi'nin kaybolduktan 3 gün sonra cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soruşturmanın devam ettiğini ifade eden Vali Enver Ünlü, “Bir baba olarak sizlerin huzurundayım. Gerçekten çok üzgünüm, zor bir durum. Yeni göreve başlamış bir valinin ilk haftasında basın mensuplarının karşısına bu acı olayla ilgili yorum yapması gerçekten çok acı. 3 günlük bir arama çalışması yapıldı, ancak çocuğumuzun cansız bedeni dere yatağında bulundu. İlk bulgulara göre çocuğumuzun herhangi bir kesici, delici veya ateşli silahla öldüğüne dair hiçbir bulgu yok. İlk muayenesinde herhangi bir sıkıntı yok. Ancak kesin sonucu Adli Tıp'tan gelecek rapora göre sizlerle paylaşabilirim. Adli soruşturma da devam ediyor. İlk bulgulara göre cinsel istismar veya cinayetten söz etmek mümkün değil” diye konuştu.

400 hektarlık bir alanda arama çalışması yapıldığını hatırlatan Vali Ünlü, “O bölge kuş uçuşu 1 kilometre buraya ama 7-8 kilometre uzaklıkta bir yer. Arkadaşlarımız sahayı genişleterek aradılar ve 3’üncü gün o bölgeye ulaşabildiler” dedi.

Son dakika haberler... Giresun Valisinden İkranur Tirsi açıklaması

Haberin Devamı

TOPRAĞA VERİLDİ

İkranur Tirsi için Bulancak Merkez Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye küçük kızın annesi Nazlı ile babası Serdar Tirsi ve yakınlarının yanı sıra, Giresun Valisi Enver Ünlü, Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna ve vatandaşlar katıldı. Cenazeye katılanlar koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uydu. Kılınan namazın ardından İkranur Tirsi’nin cenazesi İcilli köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Son dakika haberler... Giresun Valisinden İkranur Tirsi açıklaması
SIRASINA ÇİÇEKLER BIRAKILDI

İkranur Tirsi'nin okuduğu İcilli İlkokulu'nda küçük çocuğun 1-A sınıfındaki sırasının üzerine çiçekler bırakıldı. Öğretmenleri ve okul idaresi tarafından Tirsi'nin sırasının üzerine fotoğrafı ile üzerinde 'Melek yüzlü kızımız, seni asla unutmayacağız' yazılı not bırakıldı.

Haberin Devamı

Son dakika haberler... Giresun Valisinden İkranur Tirsi açıklaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!