Son dakika haberler... Bünyamin Sürmeli 3 bölgeyi uyardı... Bir dalga daha geliyor: Dolu, yıldırım, şimşek, gök gürültüsü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2020 12:09

Son dakika haberine göre, sağanak yağış Türkiye'de çok sayıda kentte etkili oluyor. İstanbul'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış yağışa bazı vatandaşlar hazırlıksız yakalandığı görüldü. CNN TÜRK Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul ve çok sayıda kenti etkisi altına alan kuvvetli sağanak yağışla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve yağışların bugün 3 bölgede yoğunlaşacağının altını çizdi.

Haberin Devamı

İstanbul'un bazı bölgelerinde aniden bastıran sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

Kentin Avrupa ve Anadolu yakalarındaki birçok ilçede aniden bastıran yağış, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam etti.

Son dakika haberler... Bünyamin Sürmeli 3  bölgeyi uyardı... Bir dalga daha geliyor: Dolu, yıldırım, şimşek, gök gürültüsü

Yağmur sebebiyle ana caddelerde ve sokaklarda oluşan su birikintileri, trafikte aksamaya neden oldu. Seyir halindeki bazı motosiklet sürücüleri de üst geçitlerin altında yağmurun dinmesini bekledi.

Bazı vatandaşlar ise otobüs duraklarına ve iş yerlerinin tentelerinin altına sığınarak, yağmurdan korunmaya çalıştı.

Üsküdar'da etkili olan yağış nedeniyle Marmaray'da ve otobüslerde yoğunluk oluştu.

Haberin Devamı

Son dakika haberler... Bünyamin Sürmeli 3  bölgeyi uyardı... Bir dalga daha geliyor: Dolu, yıldırım, şimşek, gök gürültüsü

Fatih Kesmekaya Caddesi'nde bodrum kattaki bir evi su bastı. Vatandaşlar kovalarla suyu boşaltmaya çalıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Haliç Sosyal Tesisi'nde de su birikintisi oluştu. Görevliler suyun tahliyesi için çalışma yaptı.

Yine kentin bazı bölgelerinde ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşanırken, alt geçitlerde oluşan su birikintileri nedeniyle de yollar kapandı.

Pendik Güzelyalı Mahallesi'ndeki bir köprünün altında oluşan su birikintisi nedeniyle bazı kişiler araçlarında mahsur kaldı.

Sağanak sebebiyle T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı seferleri de bir süreliğine Bağcılar-Yusufpaşa istasyonları arasında yapıldı.

Son dakika haberler... Bünyamin Sürmeli 3  bölgeyi uyardı... Bir dalga daha geliyor: Dolu, yıldırım, şimşek, gök gürültüsü

Ankara Melike Hatun Camisi'nde cuma namazı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri ile kılındı. Vatandaşlar cuma namazını, öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağmur altında kıldı.

Şiddetli yağmur Üsküdar’da da etkili oldu. Gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle Üsküdar Kısıklı Caddesi’nde su birikintileri oluştu.

Haberin Devamı

Yağış nedeniyle Sarıyer Ayaza Cendere Caddesi göle döndü. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Son dakika haberler... Bünyamin Sürmeli 3  bölgeyi uyardı... Bir dalga daha geliyor: Dolu, yıldırım, şimşek, gök gürültüsü

AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT! 3 BÖLGEDE ETKİLİ OLACAK

 CNN TÜRK Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul ve çok sayıda kenti etkisi altına alan kuvvetli sağanak yağışla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve yağışların bugün 3 bölgede yoğunlaşacağının altını çizdi.

Sürmeli şöyle konuştu:

"Maalesef aşırı yağışlardan bir dalga daha var bugün içerisinde. Tekirdağ, Kırklareli çevresinde başlıyor, İstanbul'u içine alıyor, günün ilerleyen saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Düzce, Yalova, Zonguldak, Bolu çevrelerine ilerleyecek. Bugün 17.00-18.00 sularından itibaren başlayacak. 19.00-20.00-21.00'e de kalabilir. Yine içerisinde dolu, yıldırım, şimşek ve gök gürültüleriyle kendini gösterecek. Su baskınları da yapabilecek çapta kuvvetli bir sağanak yağıştan bahsediyoruz. 17.00-18.00'den sonra Avrupa ile başlayıp Anadolu'ya geçecek. İkinci sağanak dalgası, dün gördüğümüz yağış gibi kendini gösterecek. Su baskınlarına ve yıldırımlara dikkat diyoruz. 

Haberin Devamı

Bu tür yağışlar yaz tipi olduğu için havadaki yüklü su buharını bulduğu yere daha çok indiriyor. Havada kuvvetli bir karışım var, su buharı yoğun olduğu yerlerde daha çok indiriyor, su buharının olmadığı yerde daha az indiriyor. Birbirine komşu ilçelerin birinde olup birinde olmayabiliyor. Avrupa Yakası'nda başlayıp, Anadolu'ya geçecek oradan da Batı Karadeniz'e geçecek.

İkinci nokta Samsun-Ordu aralığı. Akşama doğru kuvvetli bir sağanak var. Yıldırıma dikkat, ağaç altına sığınmayın.

Üçüncü nokta Doğu Akdeniz. Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye çevrelerinde de ağır kuvvetli sağanak yağışlar bekliyoruz.

Son dakika haberler... Bünyamin Sürmeli 3  bölgeyi uyardı... Bir dalga daha geliyor: Dolu, yıldırım, şimşek, gök gürültüsü

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün web sitesinden Türkiye'yi etkileyecek olan yağış, böyle gösterildi.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde sabah başlayan ve etkisini arttıran sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel sularının kapladığı D-100 karayolunu iki yönlü trafiğe kapandı. Araçlar ilçe merkezine yönlendiriliyor.

Son dakika haberler... Bünyamin Sürmeli 3  bölgeyi uyardı... Bir dalga daha geliyor: Dolu, yıldırım, şimşek, gök gürültüsü

Kocaeli'nin sanayi merkezlerinden olan Dilovası'nda etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Sabah saatlerinde bağlayan yağış sonrasında ilçe merkezinde bazı alanlar ile D-100 karayolu Batı kavşağı kesimi sular altında kaldı. Sel sularına kapılan bazı araçlar su içinde kalırken itfaiye ve belediye ekipleri, suların tahliyesi için çalışma başlattı. Sel suları ile kaplanan D-100 karayolu iki yönlü trafiğe kapandı. Sel sularından geçemeyen araçların uzun kuyruklar oluşturduğu yolda trafik ilçe merkezine yönlendirilerek ara sokaklardan yeniden D-100'e bağlanması sağlanıyor. Yağış nedeniyle tamamen su ile kaplanan yolda ekiplerin su tahliye çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

OSMANİYE, ADANA VE KAHRAMANMARAŞ 

Osmaniye, Adana ve Kahramanmaraş için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Osmaniye il geneli, Adana'nın kuzey ve doğusu (Pozantı, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Aladağ, Karaisalı, Kozan, Çukurova, İmamoğlu, Ceyhan, Yumurtalık) ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde (Andırın, Göksun) gök gürültülü sağanak etkili olacak.
Sağanak nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

Son dakika haberler... Bünyamin Sürmeli 3  bölgeyi uyardı... Bir dalga daha geliyor: Dolu, yıldırım, şimşek, gök gürültüsü

İskenderun

İSKENDERUN

Hatay’ın İskenderun ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi.

Deniz ve kara trafiğinin durma noktasına geldiği ilçede bir çok cadde ve sokak sular altında kaldı. Şehrin ana caddeleri ve İskenderun Adana yolunda su taşkınları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı bazı araçlar ise yolda kaldı.

Meteoroloji verilerine göre, metrekareye 50 kilograma kadar yağmur yağmasının ön görüldüğü İskenderun bölgesinde meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu ve yıldırım riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

MERSİN

Mersin'in Gülnar ilçesinde etkili olan dolu yağışı erik ve zeytin ağaçları ile yollara zarar verdi.

İlçede etkili olan dolu yağışı Köseçobanlı Mahallesi'nde yaşamı olumsuz etkiledi.

Bağlantı yollarının kullanılamaz hale geldiği mahallede erik ve zeytin ağaçları da yağıştan zarar gördü.

AMASYA

Amasya’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı tarım arazilerine büyük ölçüde zarar verdi.
Sağanak ve dolu yağışından en çok etkilenen Amasya’nın Yazıbağları ve Karasenir Mahalleleri oldu. Buralardaki tarım arazilerini sağanak yağış ve dolu vurdu. Yaklaşık yarım saat süren sağanak yağmur ve dolu yağışında 200 dekar örtü altı sera alanı sular altında kaldı. Bin dekarın üzerinde açık arazi sebze üretim alanı tamamen yok oldu.
Dolu ve sağanak yağış en çok patlıcan, biber, marul ve domatesi vurdu. Meyve dallarını da kıran dolunun ardından sağanak yağışla birlikte gelen sel hayatı felç etti.
Ülkenin önemli sebze meyve üretimi yapılan yerlerden biri olan Amasya’da çiftçiler yardım bekliyor.

TOKAT

Tokat'tın Niksar ilçesinde dolu yağışı etkili oldu. Akşam saatlerinde ilçeye bağlı Yolkonak beldesi Merkez mahallesinde başlayan dolu yağışı, yaklaşık 15 dakika sürdü. Kısa süreli dolu yağışının ardından yerler beyaza büründü. Dolu yağışı evlere ve ekili alanlara zarar verdi.

AFAD İl Müdürü Süleyman Yiğit ve beraberindeki arama kurtarma ekibi, bölgede inceleme yaptı. Can kaybının yaşanmadığı yağış sonrası, zarar tespit çalışmaları başlatıldı.

ORDU

Ordu'nun Ünye ilçesinde kısa süreliği etkili olan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Ünye ilçesinde sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Yağışla birlikte cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, menfezler taştı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri gün içerisinde Samsun, Ordu ve Giresun’da kuvvetli yağış beklendiği uyarısında bulunarak, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

RİZE

Rize'nin İyidere ilçesinde şiddetli yağış sonucu 15 iş yerini su bastı.

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçede sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bağlı bazı olumsuzluklar yaşandığını belirtti.

Sağanağın Merkez ve Fıçıtaşı Mahallesi'nde maddi hasarlara sebebiyet verdiğini vurgulayan Mete, "Yaklaşık 15 dükkanımızı su bastı. Yol, kanalizasyon ve su hatlarında hasar meydana geldi. İncelemelerimiz ve personelimiz ile başlamış olduğumuz çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." dedi.

Mete, temizleme çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde sağanak, su baskınlarına yol açtı.

Nevşehir ve ilçelerinde etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.

Şiddetli yağış nedeniyle Kozaklı'da Altınsu Mahallesi'nde bazı ev ve termal tesislerin giriş katlarını su bastı, araçlar su ve çamura gömüldü.

Kozaklı Belediyesi ekipleri, sel sularının etkilediği alanlarda tahliye çalışması yaptı.

 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!