Son dakika haberler... Bakan Çavuşoğlu: 32 Türk yurt dışında hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2020 11:24

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Corona Virüsü nedeniyle 32 Türk vatandaşının yurt dışındaki ülkelerde hayatını kaybettiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Aileler bazı cenazeleri Türkiye'ye getirmek istedi. Gerekli tedbirler alıyoruz ve vatandaşlarımızın cenazelerini ülkemize getirilmesi konusunda da gereken desteği veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda gazetecilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler hakkındaki sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanlığı olarak yurt dışındaki Türk vatandaşlarına en iyi şekilde hizmeti vermek için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Çavuşoğlu, uçuşların durdurulduğu ülkelerden dönmek isteyen vatandaşlar olduğunu hatırlattı.

Çavuşoğlu, "17 Mart'ta 9 Avrupa ülkesinden 2 bin 897 vatandaşımızı getirdik ve bu vatandaşlarımız İstanbul ve Kocaeli'deki yurtlarda karantinaya alınmıştı." diye konuştu.

Yurt dışında eğitim gören öğrencilerin okullarının ve yurtlarının kapatılmasından dolayı Türkiye'ye dönmek istediklerini aktaran Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çalışma başlattık. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey'in başkanlığında İçişleri Bakanlığımız, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Türk Havayolları ile birlikte bir çalışma yürüttük. Dün akşam itibarıyla 11 seferle 8 ülkeden 2 bin 721 öğrencimizi ülkemize getirmiş olduk. Daha önce arz ettiğimiz ülkelerin yanı sıra Sudan'dan da öğrenciler gelmek istedi. Mısır'a giden uçağımız Sudan'a da giderek öğrencilerimizi aldı. Aynı şekilde KKTC'den gelmek isteyen öğrencilerimiz de ülkemize getirildi. Öğrencilerimiz 14 günlük karantinaya alınmış oldu. Sakarya, Samsun ve Sivas'taki yurtlara öğrencilerimiz yerleştirildi."

Haberin Devamı

Son dakika haberler... Bakan Çavuşoğlu: 32 Türk yurt dışında hayatını kaybetti

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

 

YURT DIŞINDA CORONA VİRÜSTEN HAYATINI KAYBEDEN TÜRKLERİN SAYISI 32

Yurt dışında 32 vatandaşımız hayatını kaybetti. Aileler bazı cenazeleri Türkiye'ye getirmek istedi. Biz o ailelere gerekli yardımları yapıyoruz. Kargo uçuşları var biliyorsunuz. Gerekli tedbirler alıyoruz ve vatandaşlarımızın cenazelerini ülkemize getirilmesi konusunda da gereken desteği veriyoruz.

Haberin Devamı

"17 ÜLKEYE TIBBİ MALZEME GÖNDERDİK"

Bugüne kadar 69 ülkeden tıbbi malzeme talebi geldi, 17 ülkeye tıbbi malzeme gönderdik. G-20 ülkeleriyle yaptığımız görüşmede böyle bir fonun oluşturulmasını teklif ettik. Sağlık Bakanlığımızla bir anlaşma imzaladı bu üretici firmalar. Devletimiz bu ürünleri parasıyla alacak. Bu adımlardan sonra üretim kapasitemiz ne kadar, ihtiyacımız ne kadar buna bakacağız. Daha sonra talep eden ülkelerle görüşebiliriz.

"KENDİLERİNİN DE BİZDEN MASKE TALEBİ OLDU"

Dün İspanya Dışişleri Bakanı ile bir görüşmemiz oldu. Kendilerinin de bizden maske talebi oldu. Oluşturulacak fonla hangi ülkenin neye ihtiyacı var, hangi ülke bunu sağlayabilir organize edebiliriz. Oluşturulacak bir koordinasyon merkezi veya fona gereken katkıyı sağlarız. İnsani konularda birinci sırada olan bir ülkeyiz. Dünyanın en zengin değil ama en cömert ülkesiyiz. Uluslararası toplumun işbirliği içinde olması gereken bir dönemdeyiz.

Haberin Devamı

"65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIMIZIN..."

Devletimiz, bilim kurulunun tavsiyesine göre karar alıyor. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkmaması gerekiyor. Devletimiz gerekli desteği veriyor. Gıda ve ilaç ihtiyacımız olduğu zaman devletin kurumları gerekli desteği veriyor. Biz de bireyler olarak elimizden geleni yaparız. Yeter ki onlar çıkmasınlar. Gördük ki son günlerde bunu da suistimal edenler oldu. Yaşlı vatandaşlarımızı rencide edenler oldu.

BAKMADAN GEÇME!