Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanlığı'nda görev değişimi: Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişci atandı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanlığında görev değişimi: Bekir Pakdemirlinin yerine Vahit Kirişci atandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2022 00:44

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişci atandı.

Haberin Devamı

Resmi Gazete'de yayınlanan karar şöyle:

Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli'den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığı'na Vahit Kirişci Türkiye Anayasası'nın 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereği atanmıştır.

BEKİR PAKDEMİRLİ'DEN MESAJ

Pakdemirli sosyal medya hesabından "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 10 Temmuz 2018’den itibaren sürdürdüğüm Bakanlık görevimden ayrılmış bulunuyorum. Görevden af talebimi kabulleri için kendilerine şükranlarımı arz ediyor, yeni Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi’ye başarılar diliyorum" mesajını paylaştı.

SİYASİLERDEN PAKDEMİRLİ'YE VEDA, KİRİŞCİ'YE HAYIRLI OLSUN MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın tensipleriyle Tarım ve Orman Bakanlığına atanan Sayın Vahit Kirişci’ye yeni görevinde başarılar diliyorum. Bakanlık görevini devreden Sayın Bekir Pakdemirli’ye değerli çalışma ve katkıları için teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın tensipleriyle Tarım ve Orman Bakanlığı görevine atanan Sayın Vahit Kirişci'ye yeni görevinde muvaffakiyetler diliyor, ülkemize yaptığı değerli hizmetler için Sayın Bekir Pakdemirli'ye teşekkür ediyorum.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu: Tarım ve Orman Bakanlığı görevini devreden kıymetli arkadaşımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye samimi ve değerli hizmetleri için teşekkür ederim. Tarım ve Orman Bakanlığı’na atanan Sayın Vahit Kirişçi’yi tebrik eder, başarılar dilerim.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın tensipleriyle Tarım ve Orman Bakanlığı görevine atanan Sayın Vahit Kirişci'yi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye de bugüne kadar yaptığı katkı ve çalışmalar için teşekkür ediyorum.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan'ın tensipleriyle, Tarım ve Orman Bakanlığı görevine başlayan Sn.Vahit Kirişçi Beyefendiye başarılar diliyorum. Aynı kabinede görev yaptığımız Sn. Bekir Pakdemirli Beyefendiye, bugüne kadar yaptığı çalışmalar için şükranlarımı sunuyorum, Allah razı olsun.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Tarım ve Orman Bakanı olarak atanan Sayın Vahit Kirişci'yi tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye de hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Tarım ve Orman Bakanı değerli arkadaşım Bekir Pakdemirli görevinden ayrıldı. Hizmetleri için kendisine teşekkür ediyor, Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından Tarım ve Orman Bakanı görevine getirilen kıymetli Vahit Kirişci Beye üstün başarılar diliyoruz. Baki kalan bu kubbede hizmettir.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Tarım ve Orman Bakanlığı görevine atanan Sayın Vahit Kirişci’yi tebrik ediyor; görevi devreden Sayın Bekir Pakdemirli’ye bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Görevini devreden, değerli çalışma arkadaşım Sn. Bekir Pakdemirli’ye yaptığı hizmetler adına teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Tarım ve Orman Bakanlığı’na getirilen Sn. Vahit Kirişçi'ye yeni görevinde başarılar diliyorum.

Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanlığında görev değişimi: Bekir Pakdemirlinin yerine Vahit Kirişci atandı

VAHİT KİRİŞCİ KİMDİR?

4 Aralık 1960'ta Kahramanmaraş'ta dünyaya gelen Vahit Kirişci, Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalışan Vahit Kirişci, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1995'te doçent, 2001'de profesör oldu. 16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

22. ve 23. dönemde TBMM'ye AK Parti'den Adana Milletvekili olarak giren Kirişci, Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu ve Başkanvekilliği görevinde bulundu. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

İngilizce bilen Kirişci, evli ve 3 çocuk babasıdır.

BAKMADAN GEÇME!