Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi! Peş peşe acı haberler...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2021 01:01

Gelen son dakika haberine göre, Rize'de şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ile heyelanlar nedeniyle kayıp olduğu bildirilen bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı, ölü sayısı 6'ya yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Rize'deki sel ve heyelanlarla ilgili İçişleri Bakanı Soylu ve Rize Valisi Çeber ile telefonda görüşerek bölgedeki durum hakkında bilgi aldı. Erdoğan, Rize'de yaraların sarılması için devletin tüm imkanlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Rize'de şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle kayıp olduğu bildirilen 4 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı, ölü sayısı 6'ya yükseldi.

İl genelinde dün öğleden sonra başlayan şiddetli sağanak sonucu Güneysu ilçesinde yamaçtan kayan toprağın bir kısmını yıktığı ahşap evde bulunan ve haber alınamayan 3 kişinin cesetleri çıkarıldı.

Haber alınamayan kişileri arama kurtarma faaliyetlerini sürdüren çok sayıda ekip, merkeze bağlı Muradiye beldesinde de kayıp ihbarı yapılan bir kişinin cansız bedenine ulaştı.

Buna göre afette yaşamını yitirenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Merkeze bağlı Muradiye beldesi Orta Mahalle'de yıkılan binanın enkazından bir kadının cesedi gece geç saatlerde çıkartılmış, kayıp ihbarında bulunulan Güneysu ilçesine bağlı Asmalıırmak köyü muhtarı Adem Yanık'ın cesedi ise bu sabah evinin yüz metre aşağısındaki dere yatağında bulunmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SON DURUM HAKKINDA BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'deki sel ve heyelanlarla ilgili İçişleri Bakanı Soylu ve Rize Valisi Çeber ile telefonda görüşerek bölgedeki durum hakkında bilgi aldı.

Erdoğan, Rize'de yaraların sarılması için devletin tüm imkanlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu belirtti.

BAKAN KOCA: ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rize’de dün 19.22’de yaşanan sel felaketine karşı ilk ambulansın olay yerine 19.40’ta ulaştığını belirtti. Bakan Koca ayrıca, '14’ü 112 ambulans, 6’sı UMKE timi; toplam 64 sağlık personeli görevlendirildi. Afette 6 kişi can verdi. 13 kişi etkilendi. 2 kişi için arama çalışması sürüyor. 1 kişi tedavi altında.' dedi.

BAKAN SOYLU RİZE'DE SEL BÖLGESİNDE

Haberin Devamı

Rize'de, sel bölgesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 82 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Gece geldiğimizde 27 bin aboneye elektrik verilemiyordu. Şu anda yaklaşık 13 bin aboneye elektrik verilemiyor. Birkaç saat sonra bu sayının iyice azalacağını düşünüyoruz. Buradaki elektrik, su ve temizleme çalışmaları devam ediyor. Hem Güneysu’yu hem Büyükköy'ü ziyaret ettik. Aynı zamanda Çayeli’ni de ziyaret ettik. Bütün birimlerimiz kendi tespitlerini yaptılar. İş makineleri, arama kurtarma ekipleri, AFAD, Karayolları, DSİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tüm ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Hasar tespitinden yol açma çalışmalarına kadar devam ediliyor. Yolu kapalı olan 82 köyden 64’ünün yol açma çalışmaları var. Diğer 18 köye de oralara ulaştıktan sonra çalışacağız. Yine bunun yanı sıra dün akşam itibarıyla Muradiye’de 3 kişinin göçük altında kaldığı bilgisi vardı. 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaştık. Allah rahmet eylesin. Enkaz altında kaldığını değerlendirdiğimiz 2 vatandaşımızla ilgili de arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Dün verdiğimiz rakamlardan bir tanesi de Güneysu’da bir vatandaşımızın kaybolduğuydu. Onunla ilgili hem dere boyu hem denize doğru kurtarma çalışmaları devam ediyor. Dün akşam itibarıyla toplam arama kurtarma yaptığımız sayı 8’e çıktı. Yine Güneysu’ya bağlı Ballıdere köyünde bir evin selden etkilendiği ve 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisini aldık. Toplam 8 vatandaşımızla ilgili yapılan arama kurtarma çalışmalarında 5’ini kaybettik. Diğer 3’üyle ilgili de çalışmalar devam ediyor. Toplam hastanelere müracaat sayısı 5’ti, bunlardan 4’ü taburcu oldu. 1’inin de tedavisi devam ediyor fakat durumu ağır değil”

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

BAKAN KURUM: HASAR TESPİTİ 2 GÜNDE TAMAMLANACAK

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da hasar tespit çalışmalarının gerek Rize’den gerekse çevre illerden gelen ekiplerle yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

“2 gün içinde hasar tespit çalışmalarından bir netice alacağız. Bir taraftan heyelan ve taşkın riski altında olan binaların tespit çalışmasının yapılmasına müteakip olarak daha önce Giresun Dereli’de olduğu gibi burada da konutlarımızın inşasını TOKİ vasıtasıyla hızlı bir biçimde yapacağız. Taşkın riski altındaki binaların taşınmalarını hızlı bir biçimde yapacağız. Tek katlı ve zemin artı 2 ve 3’ü geçmeyecek şekilde ve taşkın riski olmayan yerlere yapacağız. Yine çay alım merkezlerinin dere güzergahında ve sıkıntılı olduğunun tespitini yaptık. Yine belirlenen yerlere TOKİ vasıtasıyla çay alım merkezleri yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Geçmiş olsun, milletimizin başı sağ olsun diyorum”

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

Haberin Devamı

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: AFET İZLERİNİ SİLMEK İÇİN MÜCADALE EDİYORUZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise “Ana yollar bakımından tabi hasarlı yollarımız var ama kapalı yolumuz yok. Köy yollarında sıkıntı var. Orada da ekiplerimiz canla başla çalışıyor. İnşallah kısa sürede tüm yollarımızı açacağız. İletişim konusunda da kısmen bazı yerlerimizde sıkıntı var. Tabi elektrik kesintileri nedeniyle oluşan sıkıntılar da var. İnşallah çözmek için çalışıyoruz. İnşallah bu afetin izlerini silmek için mücadele ediyoruz” dedi.

Güneysu'ya bağlı bir köyümüzde bir evin selle karşı karşıya kaldığı ihbarı gelince ekiplerimiz oraya ulaştılar. Maalesef orada da 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisini aldık. Toplam 8 vatandaşımızda ilgili yapılan arama kurtarma çalışmalarında 5'ini kaybettik.

Haberin Devamı

MAHSUR KALANLAR KURTARILIYOR

Rize'de sel ve heyelanlarda mahsur kalanlar için ekipler seferber oldu. Rize'nin yanı sıra Erzurum, Samsun ve Ordu il AFAD ekipleri ile AKUT ve İDAK ekipleri mahsur kalanları güvenli bölgelere tahliye etti. Vatandaşlar yakınlarının yanına ve misafirhanelere yerleştiriliyor.

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

’DERE YATAKLARINDAN UZAKLAŞIN’ ÇAĞRISI

Karadeniz Sahil Yolu Işıklı mevkisinde ise ulaşımda aksama yaşanırken, şiddetli yağışın sürdüğü bölgede taşkın riskine karşı yetkililer, dere yataklarından uzak durulması çağrısı yapıyor. 

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

GÜNEYSU'DA SEL VE HEYELAN

Haberin Devamı

Rize'nin Güneysu ilçesinde şiddetli yağışa bağlı oluşan sel ile heyelanın yol açtığı hasar gün ağarınca ortaya çıktı.

Sel ve heyelan nedeniyle ilçe merkezinde iki caddede yaklaşık 3 metre yüksekliğinde toprak birikintisi oluştu. Gece geç saatlerden itibaren çevre illerden ve Rize'den gelen ekipler ilçe merkezinde temizleme çalışmasını sürdürüyor.

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, AA muhabirine, dün akşam saatlerinde etkili olan yağışın ardından sel ve heyelan meydana geldiğini, merkeze elektrik verilemediğini söyledi.

SEL BÖYLE GELDİ

Rize’de 7 saatte metrekareye düşen 220 kilogram yağışın ardından meydana gelen sel afetinde dereler saniyeler içerisinde taştı. Kentte birçok derede su seviyesi kısa sürede metrelerce yükseldi. Selin geldiği o anlar kameraya yansıdı.

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

72 KÖYE ULAŞIM YOK

Kentte sel ve heyelanlar sonucu 72 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri yol ağında toplam 29 iş makinesi ve 50 personelle yol açma çalışması yürütüyor. Karayolları ağında hasar gören 6 farklı noktada onarım çalışması başlatıldı.

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

Adem Yanık'ın cansız bedenine ulaşıldı

24 BİN KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Sel ve heyelan nedeniyle il genelinde 288 trafo merkezinde arıza meydana geldi. Kentte toplam 24 bin aboneye enerji verilemiyor. Büyükköy beldesine elektrik verilemeyen Arkadere Mahallesi'nde bir astım hastası ise ambulansla hastaneye sevk edildi.

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

Hacere Mert'in cansız bedenine ulaşıldı, eşi aranıyor

BAKANLAR BÖLGEDE İNCELEME YAPTI

Soylu, beraberinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile sel ve heyelandan etkilenen Rize'ye geldi.

İlk önce AFAD Kriz Merkezi'nde brifing alan bakanlar, daha sonra Güneysu ilçesi ile merkeze bağlı Muradiye beldesinde inceleme yaptı.

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten bakanlar, sel ve heyelandan zarar gören bölgelerde çalışma yapan ekiplerden de bilgi aldı.

Bakanlar, Muradiye beldesi Orta Mahalle'de bulunan ve heyelan nedeniyle yıkılan binanın enkazında sürdürülen arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili de yetkililerle görüştü.

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

BAKAN SOYLU İLK İNCELEMELERİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Soylu, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hem Rize'ye hem de Türkiye'ye geçmiş olsun dileyerek, geçen yıl aynı dönemde de bölgede benzer hadisenin yaşandığını söyledi.

Meteorolojinin tespitlerine göre bölgede, saat 15.00 ve 16.00'dan itibaren yoğun bir yağış gerçekleştiğini belirten Soylu, 7 saat içerisinde metrekareye 220 kilogram yağış düştüğünü dile getirdi.

Yağışın Çayeli, Kalkandere, Güneysu ilçeleri ile merkeze bağlı Muradiye beldesinde, özellikle de Güneysu ve Muradiye'de etkili olduğunu ifade eden Soylu, "Şu anda ulaşılamamış ve mahsur kalmış vatandaşımız, şu andaki bilgimize göre yok. Köylerinde mahsur kalmış vatandaştan bahsediyorum. Yaklaşık 53 köy yolu ve bağlısı şu anda kapalı durumda. Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyorlar." diye konuştu.

Güneysu ilçesi ile bir köyde elektrik kesintisi olduğunu, bölgede su konusunda bir sorun bulunmadığını aktaran Soylu, tedbirlerin alınmasının ardından elektrik olmayan bölgelere enerji verileceğini söyledi.

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

"İNŞALLAH ONLARA CANLI BİR ŞEKİLDE ULAŞABİLME UMUDUMUZ VAR"

Muradiye beldesindeki bir evin yıkılmasının ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Muradiye beldesinde, biraz önce enkazda bulunduğumuz alanda 3 vatandaşımızın olduğu değerlendiriliyordu. Bir vatandaşımıza ulaştık, 75 yaşında Hacere teyzemize ulaştık. Cenab-ı Allah rahmet eylesin, başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. İki vatandaşımızın evin önünde oldukları, yukarıdan kopup gelen heyelanla birlikte evi de aşağıya aldığı, evle arabanın arasına sıkıştığı konusunda bir değerlendirmesi var arkadaşlarımızın. Arama kurtarma ekiplerimiz orada çalışıyorlar. İnşallah onlara canlı bir şekilde ulaşabilme umudumuz var, Cenab-ı Allah nasip ederse."

Soylu, "Bir vatandaşımızın da Güneysu'da kaybolduğu değerlendirmesi var ama bu konuda ne arama kurtarmacı arkadaşlarımız ne biz ne de valiliğimiz tam emin değiliz. Onun için arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Sabahleyin, şu anda yoldalar, sahil güvenlik ekiplerimiz de arama kurtarma çalışmasına katılacaklar. Helikopterlerimiz de arama kurtarma çalışmasına katılacaklar." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, "Toplam 4 vatandaşımız, bir vatandaşımıza ulaştık, maalesef rahmet-i rahmana kavuştu. Diğer iki vatandaşımızın enkazda olduğunu değerlendiriyoruz. Bir vatandaşımızın da kayıp olduğu bilgisi var. Onunla ilgili de arama çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

AFAD'TAN 5 MİLYON LİRALIK KAYNAK GÖNDERİLECEK

Sabah saatlerinden itibaren hasar tespit çalışmalarına başlanacağını kaydeden Soylu, "Güneysu'da gece haliyle gördüğümüz 20'ye yakın esnafın da hasar aldığını gördük. Diğer yerlerde hasar alan esnaflar, evler bütün bunlarla ilgili ilk etapta 5 milyonluk bir kaynak arkadaşlarımız AFAD'tan gönderecekler. Ardından hasar tespit çalışmalarıyla birlikte elbette ki yollarda nelerimiz var, diğer kapanan yollarda nelerimiz var, bunlarla ilgili de çalışmalar tespit edildikten sonra hemen bu adım atılacak." değerlendirmesini yaptı.

Soylu, sabah saatlerinde yeni bir değerlendirme daha yapacaklarını ve alınacak tedbirleri belirleyeceklerini söyledi.

Bölgede daha önce alınan tedbirleri de anımsatan Soylu, şöyle konuştu:

"Bu coğrafyada alınan tedbirler sayesinde, hem derelerin ıslah edilmesi hem kanala alınması konusunda atılan adımlar bu taşmaların daha büyük hasarlar oluşturmasına bir engel teşkil etti ama elbette ki coğrafyanın bize birtakım sorumluluklar yüklediği de apaçık ortada. Onun için daha tedbirli bir şekilde bu coğrafyadaki yapılanmaları ortaya koymak bizim temel sorumluluğumuzdur. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Vatandaşımızın yalnız olmadığını, emirlerine amade olduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyorum."

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Rize Valiliği'nden yaşanan sel ve heyelanlarla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Şiddetini arttıran yağışlar sonucunda merkez, Güneysu ve Çayeli ilçeleri başta olmak üzere birçok yerleşim biriminde çok sayıda noktada heyelan ve taşkın olayları meydana geldiği belirtildi. Her geçen saat sel ve toprak kayması ile ilgili birçok yerleşim yerine ulaşımın sağlanamaması yönünde gelen bilgiler, endişeyi da artırdı. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Çayeli Büyükköy Beldesi'ne bağlı Çaycılar, Gümüştaş, Demirciler, Çavuşlu ve Orta Mahallede birçok noktada meydana gelen heyelanlar nedeniyle mahallelere ulaşım sağlanamıyor. 6 ayrı bölgeden toplam 38 kişinin konutlarında mahsur kaldıklarını ifade eden bilgiler ulaşmıştır. Yıkılan bina bilgisi yoktur. Çayeli Madenli Beldesinde belde merkezi dahil olmak üzere ana yollarda kesintiler olmuştur. Yine bu bölgedeki civar köylerde de birçok noktada heyelan ve taşkınlardan dolayı ulaşım sağlanamamaktadır. Güneysu İlçe merkezine yakın noktada ana yol üzerinde heyelan ve taşkın olayları meydana gelmiştir. Ayrıca Kıbledağı Çamlıca Köyleri grup yolu ile Dumankaya, Yeşilköy ve Tepebaşı Köyleri grup yolu kapalı durumdadır. Tepebaşı Köyünden 1 kişinin kayıp olduğu bilgisi alınmıştır."

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtilen açıklamada "Erzurum AFAD, AKUT, UMKE ekipleri tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Selamet, Kiremit, Ortaköy Tepebaşı ve Güneysu Merkez Mahallelerin birçok noktasında mahsur kalan ailelere ait bilgiler mevcuttur. Rize Merkez ve Salarha Vadilerindeki birçok köyden konutlarında mahsur kalan ailelere ait bilgiler ulaşmıştır. Bu bölgedeki köylerde de ulaşım açısından ciddi sorunlar mevcuttur. İl Afet ve Acil Durum Merkezinde İl Koordinasyon Kurulu Valimiz Başkanlığında bütün üyelerin katılımı ile tam faal halde çalışmalarına devam etmektedir. Çeşitli kanallardan gelen ihbarlar anlık olarak ilgili gruplara bildirilerek sahada çalışmalar yoğun şekilde devam etmektedir ifadelerine yer verildi.

Meteorolojik verilere göre son 24 saat içerisinde Güneysu'ya metrekareye 219 kilogram, Çayeli'ne 214, Andon bölgesinde ise 147 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

5 KATLI BİNA HASAR GÖRDÜ, 10 KİŞİLİK AİLE TAHLİYE EDİLDİ

Çayeli ilçesi Madenli Beldesinde heyelan sonucu Sağkol ailesinin yaşadığı 5 katlı bina hasar gördü. O sırada evde bulunan 10 kişilik aile korkuyla kendilerini dışarı attı. Tahliye edilen aile, sağlık ocağına sığındı.

HASTA KOCASINI SIRTINDA TAŞIYARAK EVDEN ÇIKARDI

Ev sahibi Fatma Sağkol "Evin ön tarafında balkonda oturuyordum. Evin arka tarafındaki yamaçtan kopan heyelan büyük bir gürültüyle eve vurdu. Deprem oldu zannettim. Eşim hasta, aldım onu sırtıma, hemen evden çıktım." dedi.

Rukiye Sağkol ise "Namazımı kıldım, evde oturuyordum, büyük bir gürültüyle ev sallandı, deprem olduğunu zannettim. Dışarı çıktım baktım evin arkasındaki yamaç kopup eve vurmuştu. Koltuk değnekleri ile yürüyebiliyorum, evden çıkabildiğim kadar hızlı çıktım." diye konuştu.

Çayeli ilçesi İncesırt köyünde yamaçtan kopan heyelan Sağkol ailesinin yaşadığı 5 katlı apartmana vurdu. Apartmanın bodrum katında bulunan ahırdaki hamile bir inek ve keçi telef oldu. Apartmanda yaşayan hasta ve yaşlıların olduğu yaklaşık 10 kişi olayın hemen ardından yan tarafta bulunan İncesırt Sağlık Ocağı'na sığındı.

METEOROLOJİDEN SAĞANAK VE KUVVETLİ YAĞIŞ UAYARISI

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Trabzon merkez ve doğusu ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100-200 kilogram/metrekare) olmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, sağanağa bağlı meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...

AFAD'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Rize'deki aşırı yağışlar sonucu bölgedeki olaylara destek vermek amacıyla Erzurum, Samsun ve Ordu il AFAD ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Rize ili genelinde bugün aşırı yağışlara bağlı olarak sel ve su baskınları meydana geldiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Rize'nin Çayeli ilçesi bakır istasyonunda metrekareye 190, Çayeli ilçesinde metrekareye 148, Güneysu ilçesinde metrekareye 207 kilogram yağış düştüğü bilgisinin alındığı belirtilen açıklamada, Güneysu, Pazar, Ardeşen, Çayeli, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinde aşırı yağışlar sonucu 30'a yakın ihbarın alındığı ifade edildi.

Son dakika haberi: Rize’de sel felaketi Peş peşe acı haberler...
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Merkez Muradiye beldesinde 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, 2 vatandaşımızın arama çalışmaları devam etmektedir. Güneysu ilçesinde 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup 4 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir. Arama çalışmaları, halihazırda bölgeye ulaşan 85 personel ile devam etmektedir. Yürütülen çalışmalara destek olmak üzere Trabzon, Giresun ve Samsun illeri AFAD ve Jandarma kaynaklarından, canlı arama ve kadavra köpekleri görevlendirilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığı 30 gemi personeli ile 1 sahil güvenlik gemisi ve 5 dalıcı personeli ile Taşlıdere mevkiinde arama çalışmalarına devam etmektedir. AFAD’a bağlı İl Müdürlüklerinden 29, Emniyet Genel Müdürlüğünden 10 olmak üzere toplam 39 dalgıç görevlendirilmiştir.

Karayolları ağında kapalı yol bulunmamaktadır. Karayolları ağında toplam 6 farklı noktada 37 iş makinası ve toplam 40 personel ile çalışmalar sürdürülmektedir.

103 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Çayeli Büyükköy Beldesinde 7 farklı noktada 35 kişi, Güneysu ilçesinde 4 farklı noktada 20 kişi, Muradiye beldesinden 3 kişi, merkez Karayemişten 30 kişi, Ambarlık köyünden 15 kişi olmak üzere toplam 103 kişi tahliye edilmiştir.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!