Son dakika haberi... MSB duyurdu: 4 asker şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi... MSB duyurdu: 4 asker şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2020 21:27

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sınır komşusu olan Suriye’nin Resulayn kentinde, kontrol noktasına teröristler tarafından bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit oldu.

Haberin Devamı

Barış Pınarı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Suriye’nin Resulayn kentinin güney bölgesinde yer alan kırsal Arbani köyünde, kontrol noktasına teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bu sırada inceleme yapmak üzere aracın yakına giden İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Köse, İstihkam Uzman Çavuş Erol Yanık, Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç ve Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut, şiddetli patlama sonucu şehit oldu.

Patlamanın ardından Türkiye'den bölgeye ambulans gönderildi. Şehit olan askerlerin cenazeleri bölgeden alınarak Türkiye'ye getirildi.

Son dakika haberi... MSB duyurdu: 4 asker şehit oldu

MSB'DEN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekât Bölgesinde, 08 Ocak 2020 tarihinde yol kontrolü sırasında meydana gelen bombalı araç saldırısı sonucunda dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Son dakika haberi... MSB duyurdu: 4 asker şehit oldu

MERSİN’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Suriye'nin Resulayn kentinde, kontrol noktasına teröristler tarafından bombalı aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 askerden biri olan Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç’un (25) acı haberi memleketi Mersin’deki baba evine ulaştı.

Şehidin, Toroslar ilçesindeki evine gelen askeri heyet, acı haberi baba Çetin ve Fatma Karakoç’a verdi. Oğullarının şahadet haberini aldıktan sonra fenalaşan Karakoç çiftine hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Şehidin baba evine ve sokağına Türk bayrakları asılırken, acı haberi duyan yakınları, komşuları ve Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu. Nişanlı olduğu öğrenilen şehidin, bu yaz için düğün hazırlığı yaptığı belirtildi. Şehidin yarın, düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Son dakika haberi... MSB duyurdu: 4 asker şehit oldu

ŞEHİT OLAN ASKERİN AİLESİNE ACI HABER ULAŞTIRILDI

Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Akbulut’un Mardin'deki ailesine şahadet haberi verildi.

Midyat İlçesi Bağlar Mahallesi'de ikamet eden şehit Akbulut'un ailesine haberi askeri erkan verdi. Şehidin ailesinin evinin bulunduğu apartmana Türk bayrağı asıldı.

Evli olduğu öğrenilen Akbulut'un cenazesinin, Ortaçarşı Mahallesi'nde bulunan Ebu Zeyt Camisi'nde yarın kılınacak cenaze namazının ardından Kıble Mezarlığı'nda defnedileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!