İzmir'de son durum... Tarih verildi... İkisi de sürecek!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2019 19:18

İzmir’de şiddetli yağmur nedeniyle Karşıyaka ilçesi Mavişehir bölgesinde deniz ile kara birleşti, araçlar ve evler sulara gömüldü. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda da birçok iş yerini su bastı, cadde ve sokaklarda taşkın oluştu. Meteoroloji hem sağanağın hem de lodosun cuma gününe dek etkili olacağını bildirirken, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından sağanak yağış, İzmir ve Ege Bölgesi’nde etkisini artırdı. Dün geceden bu yana süren yağışlar, İzmir’de öğleden sonra da etkili oldu. Yağışlar, kentin hemen hemen tüm bölgelerinde cadde ve sokakları sular altında bıraktı.

İzmirde son durum... Tarih verildi... İkisi de sürecek

Karşıyaka ilçesi Mavişehir bölgesinde de aşırı yağışlar denizi taşırdı. Yağışla birlikte bölge adeta göle döndü. Çok sayıda araç sulara gömülürken, denizle karanın birleşmesi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşandı. Bölgeye sevk edilen belediye ekipleri ise uzun bir süre suları tahliye etmeye çalıştı.

TAŞKIN OLUŞTU

İzmir'de, sağanak nedeniyle tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda da birçok iş yerini su bastı, cadde ve sokaklarda taşkın oluştu.

Kentte gün boyu etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Şehrin ana arterlerindeki sokaklardaki su birikintileri nedeniyle araçlar yolda güçlükle ilerledi.
İtfaiye ekipleri Konak ilçesinde Çınarlı ile Halkapınar semtlerini birbirine bağlayan Yunuslar Alt Geçidi'nde suların birikmemesi için vidanjörlerle çalışma yaptı.
Sağanak nedeniyle Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda birçok iş yeri su altında kaldı.

Haberin Devamı

İzmirde son durum... Tarih verildi... İkisi de sürecek

Bazı iş yeri sahipleri tıkanan rögarları temizlemeye ve kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Esnaf Nedim Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yağmurda aynı sıkıntıyı yaşadıklarını söyledi. İzmir'i yönetenlerin önlem almadığını iddia eden Coşkun, "Kanalizasyonlarda gerekli temizliği yapmıyorlar. Arıyoruz, gelmiyorlar. Yıllardır aynı şeyleri yaşıyoruz. Devamlı kendi olanaklarımızla dükkanlarımızı ve sokağımızı temizliyoruz. Yıllardan bu yana değişen bir şey yok." dedi. Erkan Akkulak da yaklaşık 35 yıldır çarşıda esnaflık yaptığını anlatarak, "Çarşımızda her yağmurun ardından biriken su olayını yetkililer bir türlü çözemediler. Artık yetkililerin önlem almasını istiyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

YAĞIŞLAR CUMAYA KADAR SÜRECEK

İzmir Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü’nün, saat 00.00 ile bugün 16.00 arasında tutulan radar kayıtlarına göre, merkez ilçelerdeki en çok yağış, metrekareye 94 kilogramla Karabağlar’a düştü.

İzmirde son durum... Tarih verildi... İkisi de sürecek

Metrekare başına Buca’ya 59, Konak, Kemalpaşa ve Narlıdere’ye 50, Karşıyaka ve Bayraklı’ya 30 kilogram yağış düştü. En az yağış Karşıyaka’ya düşmesine rağmen, Mavişehir Mahallesi denizin taşması ve kanalların tıkalı olması nedeniyle sular altında kaldı. Meteoroloji yetkililerinin yaptığı açıklamada, hem sağanak yağışın hem de lodosun cuma gününe dek etkili olacağı bildirilirken, vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Haberin Devamı

Balıkçılara da, kuvvetli lodos nedeniyle denize açılmamaları uyarısında bulunuldu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!