Son dakika haberi: İsrail'in skandalı sonrası Türkiye'den peş peşe sert tepkiler

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: İsrailin skandalı sonrası Türkiyeden peş peşe sert tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2021 01:19

İsrail'in Gazze'ye kara harekâtı başlattığını duyurmasının ardından Türkiye'den çok sert tepkiler geldi. Twitter hesabından paylaşım yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsrail’in bu hukuk tanımaz tavrının son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullanırken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İsrail’in hukuk dışı ve işgalci tavrına karşı tüm dünyayı acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz. Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir." mesajını verdi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da "Siyonist terör devleti İsrail’in zulmü yeryüzünün vicdanını kanatıyor. Hepimizin kalbi Filistin'le, Gazze'yle çarpıyor." paylaşımında bulundu. Öte yandan İlerleyen saatlerde İsrail'in Gazze şeridine girmediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İsrail'in saldırılarının derhal son bulması gerektiğini belirten Altun'un açıklamaları şöyle:

İsrail, katliamlarına ve terör eylemlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. İşgalci İsrail, yıllardır hukuksuz bir şekilde her türlü insan hakkını ayaklar altına alarak abluka altında tuttuğu Gazze’ye şimdi de kara operasyonu başlatıyor.

Filistin için uluslararası her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz. İsrail’in bu hukuk tanımaz tavrının son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız.

Mücadelemiz Filistin tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşana dek sürecektir. Bu hukuksuzluk ve işgal derhal son bulmalıdır.

İBRAHİM KALIN'DAN DÜNYAYA ÇAĞRI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyon sonrası şu mesajı yayımladı:

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, yeni katliamların habercisidir. İsrail’in hukuk dışı ve işgalci tavrına karşı tüm dünyayı acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz. Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir.

Haberin Devamı

KURTULMUŞ: HEPİMİZİN KALBİ FİLİSTİN'LE

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da Filistin'e desteğini şu sözlerle belirtti: 

Siyonist terör devleti İsrail’in zulmü yeryüzünün vicdanını kanatıyor. Hepimizin kalbi Filistin'le, Gazze'yle çarpıyor. Hepimiz Kudüslüyüz, hepimiz Mescid-i Aksa’nın evlatlarıyız. Zafer inananlarındır, zafer Filistinlilerindir...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!