Son dakika haberler... Hatay'ın İskenderun ilçesinde patlama! Bakan Soylu duyurdu: İkisi de etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2020 04:34

Son dakika haberi... Hatay'ın İskenderun ilçesinde, şüphelenilen terörist etkisiz hale getirildiği sırada patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu, terör eylemiyle ilgili iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Amanoslar'da PKK terör örgütünün imha edildiğini açıklayan Hatay Valisi, "Herhangi bir terör örgütü kalmamıştır. Güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum. Herhangi bir can kaybı olmadan operasyonu sevk ve idare ettiler. Neticeyi aldılar." dedi.

Haberin Devamı

Son dakika haberi... Alınan bilgiye göre, Fener Caddesi'nde bir patlama meydana geldi.

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Patlamada İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı'nın hafif yaralandığı bildirildi.

AA Muhabiri Burak Milli, CNN canlı yayınına bağlanarak patlamayla ilgili yaptığı açıklamada "Patlama şehrin bütün noktalarından duyuldu ve hissedildi. Şu an polis ekipleri caddenin giriş ve çıkışlarında önlem almış durumda. Şu an için herhangi bir açıklama yapılmadı. İlerleyen dakikalarda Valilik'ten açıklama bekliyoruz. Etraftaki camlar kırılmış durumda. Bu cam kırıklarıyla hafif yaralananlar var. Sayı konusunda net bir bilgi yok." dedi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan Twitter hesabından patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. Doğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir."

AMANOSLAR'DA PKK TERÖR ÖRGÜTÜ İMHA EDİLMİŞTİR

Vali Doğan, Fener Caddesi'ndeki patlamanın ardından bölgede incelemede bulundu, gazetecilere açıklama yaptı.

Amanoslar'ın, PKK terör örgütünün yıllardır yerleştiği bir lokasyon olduğunu ifade eden Doğan, "Zaman zaman 150-200 teröristin bulunduğu bir bölge ancak malumunuz olduğu üzere, 22 Ağustos'ta güvenlik birimlerimiz tarafından yapılan operasyon neticesinde 3 terörist etkisiz hale getirilmişti." diye konuştu.

Doğan, sonrasında 18 Ekim'de 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"19 Ekim'de de bir teröristi sağ, bir teröristi ise ölü olarak ele geçirmiştik. Sağ olarak yakalamış olduğumuz terörist, gri listede aranan firari HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in oğlu Yoldaş Selim Çelik tutuklanmıştır. İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde, 4 kişilik bir grubun 2 parti halinde, 28 Eylül ve 10 Ekim'de 'paramotor' diye tabir edilen bir uçan aletle Münbiç'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indiklerini tespit ettik. Bu tespit neticesinde, güvenlik birimlerimizin çalışması 19 Ekim'de neticesini verdi ve bir teröristi etkisiz hale getirdik, bir teröristi canlı yakaladık. Bugün geri kalan 2 teröristin yerini yine istihbarat birimlerimiz tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı hava kuvvetleri unsurlarınca sabah saat 11.00 sularında, teröristlerin bulunduğu noktalar hava kuvvetlerimiz tarafından vuruldu."

Sonrasında da bölgede operasyonların sürdüğünü anlatan Doğan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bugün İskenderun'a inen bu iki terörist güvenlik birimlerimizin Amanoslar'da sıkıştırması neticesinde kaçmayı tercih eden teröristlerdir. İlk etapta Payas'taki kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı, peşinden İskenderun çevre yolunda tekrar güvenlik birimlerimiz bunları sıkıştırdılar. Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken bir terörist imha edildi ve kendisini o esnada patlattı. İkinci terörist yine güvenlik birimlerimizin takibi sonucunda biraz önce etkisiz hale getirildi. Bugün itibarıyla Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır."

Vali Doğan, herhangi bir can kaybı olmadan operasyonun sevk ve idare edildiğini ve neticenin alındığını belirterek, hayati tehlikesi olmayan hafif yaralılar bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI

DHA muhabiri Ufuk Aktuğ patlamaya ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Bölgede 1 kişinin daha arandığı söyleniyor. Canlı bombanın kendisini patlatmasından sonra araçlar ve çevredeki camlarda hasar meydana geldi. Herhangi bir can kaybı meydana gelmedi. 20:30 sıralarında hareketlilik yaşandı. İskenderun'un Hac meydanında ekip otosuna yapılan silahlı saldırının ardından Fener'de kendisini patlattı. Canlı bombanın kendisini patlattığı bölgede diğer teröristin de bölgede olabileceği tahmin ediliyor ve geniş çaplı arama yapılıyor."

TERÖRİSTLERİN FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Son dakika haberler... Hatayın İskenderun ilçesinde patlama Bakan Soylu duyurdu: İkisi de etkisiz hale getirildi

CNN Türk istihbarat şefi Nihat Uludağ patlamayla ilgili yaptığı açıklamada "Olay yerine bir kamyonetle geliyorlar. Kamyonet kovalama ve arbedeyle devriliyor. Daha sonra başka bir aracı gasp ederek yollarına devam ediyorlar. 26 km'lik süreçten bahsediyoruz. Güzergahta polisler önlemleri alıyor. Bir yandan teröristler nasıl durdurulur diye karar alınıyor. Sonuç itibariyle teröristler hedeflerine ulaşamadan etkisiz hale getirildiler. Bu anlamda ben operasyonu başarılı buluyorum." dedi. Uludağ, gasp edilen araçla ilgili "Bu fotoğrafı yüzde yüz teyit edemiyorum ama bu görüntü şehir mobese kameralarından çekilmiş. Teröristlerin bu fotoğraftakiler olduğu gelen bilgiler arasında." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU: İKİSİ DE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız #İskenderun" ifadelerini kullandı.

YARALI ÖZEL HAREKAT POLİSİNE ZİYARET

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çıkan çatışmada bir özel Harekat polisi yaralandı. Sağlık durumu iyi olan yaralı polis, hastanede tedaviye alındı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, yaptığı açıklamaların ardından yaralanan Özel Harekat polisini hastanede ziyaret etti, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

’OMZUNDA TÜFEK VARDI, BİZİM SOKAĞA GİRDİ’

Terör operasyonu sırasında İskenderun’da meydana gelen ve1 teröristin parçalanarak etkisiz hale geldiği patlamanın ardından kaçan diğer teröristi gören N.K., güvenlik güçlerine haber verdi. Omzunda tüfek bsulunan teröristin kendi sokaklarına girdiğini belirten N.K., "Terörist bizim sokağımıza girdi. Omzunda tüfek vardı. Patlama sesinden yaklaşık 10 dakika sonra buraya girdi. Koşarak karşımızdaki evin arasına girdi. Biz de zaten hemen polise yerini gösterdik. Çok kısa bir süre sonra silah sesleri geldi. Orada etkisiz hale getirmişler. Görünce çok korktuk, önce terörist olduğunu anlamadık. Ama omzundaki tüfeği görünce anladık. Neyse ki polis tarafından hemen etkisiz hale getirildi" diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜVENLİK GÜÇLERİNİ ALKIŞLADILAR

İskenderun’da ilk teröristin kendisini imha etmesinin ardından kaçan ikinci teröristin de güvenlik birimleri tarafından çıkan çatışmanın ardından etkisiz hale getirilmesiyle sokaklara inen vatandaşlar, ’Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Güvenlik güçlerini alkışlayan vatandaşlar, ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diyerek güvenlik güçlerine destek verdi. Çok sayıda vatanda ise evlerinin balkonlarına Türk bayrakları açtı.

HASARLI ARAÇLAR ÇEKİLDİ

Fener Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrası, olay yeri ekiplerinin patlamanın meydana geldiği yerdeki çalışmaları tamamlandı.

Parmak izi ve delil toplama işlemlerinin ardından bölgedeki zarar gören araçlar çekildi.

Hatay'ın İskenderun İlçesi Fener Caddesi'nde dün meydana gelen patlama sonrası 2 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!