Gültan Kışanak, Ayla Akat Ata ve Fırat Anlı terörden tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Gültan Kışanak, Ayla Akat Ata ve Fırat Anlı terörden tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 12:57

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı, savcılık sorgulamalarının ardından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevkedildi. Eş Başkan Fırat Anlı ve eski BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata akşam saatlerinde, Gültan Kışanak ise gece saatlerinde tutuklandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, eşbaşkan Fırat Anlı ve gözaltı kararını protesto eden eski BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata tutuklandı.

25 Ekim 2016 tarihinde gözaltına alınan Gültan Kışanak ile eşbaşkan Fırat Anlı, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının 5 günlük ‘kısıtlılık’ kararının ardından dün avukatlarıyla görüştürüldü.

“Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik eylemlerle” de suçlanan 2 eşbaşkan dün adliyeye sevk edildi. Kışanak ve Anlı’nın sevki sırasında adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından Kışanak ve Anlı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Yaklaşık 9 saat mahkemede ifade veren Anlı ve Kışanak, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan seçimlerde BDP’nin desteklediği bağımsız aday olarak Siirt milletvekili seçilen Kışanak, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Diyarbakır Belediye Başkanı seçilmişti.

PROTESTO ETMİŞTİ

Çarşamba günü belediye önünde eşbaşkanların gözaltına alınmasını protesto eden gruptan gözaltına alınan eski milletvekili Ayla Akat Ata da dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifadesinden sonra Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Ata, “Terör örgütü kurma ve yönetme” suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayla Akat Ata, 23. ve 24. dönem Barış ve Demokrasi Partisi Batman milletvekiliydi.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kışanak ve Anlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılıktaki ifade işleminin ardından tutuklanma talebiyle Kışanak ve Anlı'nın nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince 2016/619 ve 2016/621 sorgu numaraları ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler Gültan Kışanak ve Fırat Anlı TCK 314/2 maddesi gereğince 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir. Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2015/45832 ve 2016/32488 numaralı soruşturmalar devam etmekte olup, soruşturmaların safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir." (AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!