Son dakika haberi: Antalya OSB'de fabrika yangını...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Antalya OSBde fabrika yangını...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2020 08:59

Antalya'ya 30 kilometre uzaklıkta bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki soğuk hava deposu üretim tesisinde, sabah 08.15'te başlayan yangın 3 saatlik çalışmanın ardından tamamen söndürüldü.

Haberin Devamı

Antalya'nın merkez ilçesi Döşemealtı'nda bulunan Antalya OSB içerisinde, soğuk hava deposu üretimi yapılan bir fabrikada saat 08.15 sıralarında yangın çıktı.

Elektrik aksamındaki kısa devreden kaynaklandığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü. Yangının mesai öncesi çıkması nedeniyle içeride kimsenin bulunmadığı belirtildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Çok sayıda itfaiye ekibi karadan alevleri kontrol altına almak için müdahale ederken, söndürme çalışmaları için hava desteği de istendi.

Ekipler yangının söndürülebilmesi için yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

HELİKOPTERLE SU ATILAMADI

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), soğuk hava deposu üretimi yapılan fabrikada çıkan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopterle havadan müdahale edilmek istendi. Fabrikanın çatı kısmındaki yangında yoğun duman tabakası oluştuğu için 2 kez sorti yapılan helikopterle su atılamadı. İtfaiye ekiplerinin karadan müdahalesi devam ederken, helikopterle de dumanların dağılmasının ardından havadan müdahale edilecek.

'İÇERİDE YANICI MALZEMELER VAR'

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, firmaya ait fabrikada sabah saatlerinde başlayan yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini belirterek, gerekli müdahalelerin hem OSB hem de Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri tarafından yapıldığını söyledi. Ayrıca helikopterle havadan da yangına müdahale edildiğini belirten Bahar, "Herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yok. Soğutma fabrikası ve içeride soğutma odalarında kullanılan yanıcı, tutuşturucu malzemeler olması yangının hızla ilerlemesinin sebebi. Ancak gerekli müdahalelerin ardından azaldığını düşünüyorum" dedi.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), soğuk hava deposu üretimi yapılan fabrikada saat 08.00 sıralarında başlayan yangın, yaklaşık 2,5 saat süren müdahale sonucu kontrol altına alındı. Karadan ve havadan müdahale edilen yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürdürülüyor. 

Yangının çıktığı fabrikaya yakın yerde çalışan Durmuş Ali Göksel, ''Saat 08.00 gibi mesaiye yeni başlamıştık. Çalışmaya başlamak üzereyken dumanların yükseldiğini gördük. 10 dakika içerisinde de bu hali aldı. Her tarafı bir anda dumanlar sardı. Hatta dumanlardan dolayı güneş bile kapandı. Bizim fabrika ile arası mesafeli olduğu için çalışıyoruz. Ancak fabrikanın etrafında sıçrama ihtimaline karşı gerekli önlemleri aldık" dedi.

FABRİKADAKİ YANGIN TAMAMEN SÖNDÜRÜLDÜ

Antalya'ya 30 kilometre uzaklıkta bulunan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki soğuk hava deposu üretim tesisinde, sabah 08.15'te başlayan yangın 3 saatlik çalışmanın ardından tamamen söndürüldü. Toplamda 17 dönümü kapalı olmak üzere 26 dönüm arazi üzerine kurulu tesisin, elektrik aksamındaki kısa devre nedeniyle depo kısmından başlayan yangına ilk müdahaleyi 50 metre uzaklıktaki OSB itfaiye istasyonundan çok sayıda araç ve itfaiye ekibi yaptı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın fabrikanın ana binasına ulaşmadan kontrol altına alındı. Çatı kısmındaki izolasyon malzemesinin yanıp, çatının çökmesiyle birlikte depolanan stok ürünler de alev aldı. Yangına OSB itfaiyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 20'nin üzerinde ekiple karadan ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopterle havadan müdahale edildi.  Henüz mesai başlamadığı için içeride hiçbir çalışanının olmaması olası bir faciayı önledi. Fabrikada mesai saatleri içerisinde yaklaşık 100 kişinin çalıştığı öğrenildi.

‘ZARAR TESPİTİNİ SİGORTA YAPACAK’

3 saatlik çalışmanın ardından yangın tamamen söndürülürken işletmede büyük oranda maddi zarar meydana geldi. Fabrika sahibi Can Hakan Karaca da söndürme çalışmalarını yakından takip etti. Karaca, koronavirüs tedbirlerine rağmen üretimi zorda olsa devam ettirdiklerini ancak çıkan yangınla bir anda her şeyi kaybettiklerini ifade etti. Üretimi 2-3 aylığına mecburen durduracaklarını kaydeden Karaca, birkaç ay içerisinde her şeyi yeniden yapacaklarını söyledi.

Karaca, zarar tespitiyle ilgili sigortanın çalışma yapacağını ve sonrasında netleşeceğini de sözlerine ekledi.

Son dakika haberi: Antalya OSBde fabrika yangını...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!