Son dakika haberi: 6 Eylül corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: 6 Eylül corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2021 21:06

Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Tabloya göre, son 24 saatte 301 bin 164 Kovid-19 testi yapıldı, 20 bin 962 kişinin testi pozitif çıktı, 271 kişi hayatını kaybetti. Bakan Koca yaptığı açıklamada, okulların açıldığına dikkat çekerek, "Büyük şehirlere dönüş başladı. Sosyal hareketlilikle risk artacak. Maske ve mesafe kuralı daha da önemli. Nihai çözüm aşı!" ifadelerini kullandı. Öte yandan aşılama oranı %75'e ulaşan Kars ve Konya mavi kategoriye yükseldi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, 6 Eylül corona virüsü tablosunu paylaştı. Tabloya göre,son 24 saatte 301 bin 164 Kovid-19 testi yapıldı, 20 bin 962 kişinin testi pozitif çıktı, 271 kişi hayatını kaybetti.  

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 80,47, ikinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 62,23 olarak gerçekleşti.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 97 milyon 981 bin 595'e yükseldi. Kovid-19 ile mücadele kapsamında son 24 saatte toplam 868 bin 298 doz uygulandı.

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Amasya, Kilis, Aydın, Yalova, Kırklareli ve Balıkesir olarak açıklandı.

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Gümüşhane, Diyarbakır, Mardin, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt, Bitlis ve Siirt olarak sıralandı.

BAKAN KOCA'DAN MASKE VE MESAFE UYARISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vaka sayımız 20.962. Covid-19 sebebiyle yeni can kaybımız 271. Okullar açıldı. Büyük şehirlere dönüş başladı. Sosyal hareketlilikle risk artacak. Maske ve mesafe kuralı daha da önemli. Nihai çözüm aşı! Aşılarımızı tamamladığımız zaman Covid-19’a karşı özgürlüğümüze kavuşacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İKİ İL DAHA MAVİYE DÖNDÜ

Sarı kategoride bulunan Konya ve Kars %75 aşılama oranına ulaşarak mavi kategoriye yükselirken turuncu kategoride yer alan Muş ise sarı kategoriye çıktı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Risk haritasında en büyük değişikliklerden birini Konya yaptı. Nüfusu en kalabalık yedinci şehrimiz artık mavi. Bu mavi, Türkiye'de risk düzeyini düşürecek! Kutluyoruz, Konya." ifadesini kullandı.

Bir paylaşım daha yapan Bakan Koca, "Aramızdaki tek Turuncu da Sarı oldu!” Doğu Anadolu, ilk doz aşı oranını %65’in üzerine çıkaran MUŞ’U kutluyor. Ve Türkiye’nin dört bir yanı!" notunu düştü.

Son dakika haberi: 6 Eylül corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı


Haberin Devamı

5 EYLÜL KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı, 5 Eylül corona virüsü tablosundaki test sayısını 279 bin 063 olarak açıklarken, 19 bin 391 vaka tespit edildiğini bildirmişti. Koronavirüsten 269 kişi hayatını kaybetmiş, iyileşen sayısı ise 24 bin 289 olarak açıklanmıştı.

Son dakika haberi: 6 Eylül corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!