Son dakika haberi: Özel harekat timleri 4 teröristi böyle etkisiz hale getirdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2019 09:14

Mardin'in Derik ilçesi kırsalında jandarma komandoları ve özel harekat timlerince düzenlenen operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirilirken operasyona dair görüntüler de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, iç güvenlik operasyonları kapsamında Mardin'in Derik ilçesi kırsalında, İl Jandarma Komutanlığı Komando ve Jandarma Özel Harekat timlerince yapılan operasyonda 4 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Operasyona dair görüntüler ortaya çıktı. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Sözde Fırat Eyalet sorumlusu olarak faaliyet gösteren Karker DEŞTİ kod adlı Servet DEMİR adındaki terörist olduğu ve bahse konu teröristin İçişleri Bakanlığı tarafından turuncu kategoride aranan listede yer aldığı, diğer teröristin ise yine Sözde Fırat Eyaletinde faaliyet gösteren Deniz AMED kod adlı Mustafa GÖRENÇ olduğu tespit edildi.

2 metre yüksekliğinde olduğu tespit edilen sığınak içerisinde Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando timlerince yapılan aramalar neticesinde;

- 8 Adet AT-4 Roketatar,

-3 Adet AK-47 Piyade Tüfeği

-1 Adet M-16 Piyade Tüfeği

Haberin Devamı

-1 Adet Pulsar Marka Gece Görüş dürbünü,

-1 Adet Ses Kayıt Cihazı ve Muhtelif Miktarda Yaşam Malzemesi  ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!