Son dakika haberi: 27 Ağustos corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: 27 Ağustos corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2021 19:52

Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 295 bin 647 Kovid-19 testi yapıldı, 18 bin 340 kişinin testi pozitif çıktı, 244 kişi hayatını kaybetti. Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada vefat ve vaka sayılarının yüksekliğine dikkat çekerek, "Şu salgından bayram kutlar gibi çıkmak da var. Hep birlikte tedbirlere uyup, aşılarımızı olmaya bağlı!" ifadelerini kullandı

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, 27 Ağustos corona virüs tablosunu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 295 bin 647 Kovid-19 testi yapıldı, 18 bin 340 kişinin testi pozitif çıktı, 244 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 14 bin 528 oldu.

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 76,57, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 58,62 olarak kayda geçti. Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplam 92 milyon 391 bin 3'e yükseldi. Kovid-19 ile mücadele kapsamında son 24 saatte toplam 643 bin 458 aşı uygulandı.

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Antalya ve Yalova oldu.

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Gümüşhane, Bitlis, Mardin, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Batman, Bayburt ve Siirt olarak sıralandı.

İSTANBUL MAVİYE DÖNDÜ

Aşılamada yüzde 75 oranını geçen iller arasında İstanbul, Nevşehir, Karaman ve Hatay da girdi.

BAKAN KOCA VEFAT VE VAKA SAYILARINA DİKKAT ÇEKTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vefat ve vaka sayılarının yüksekliğine dikkat çekerek, "Vefat sayımız düne göre az olsa da çok yüksek. Vaka sayımız düne göre az olsa da çok yüksek. Ama şu salgından bayram kutlar gibi çıkmak da var. Hep birlikte tedbirlere uyup, aşılarımızı olmaya bağlı!" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

’HEPİMİZ BİRDEN SEVİNEBİLİRİZ’

Bakan Koca, illere göre aşılama oranı ile ilgili yaptığı açıklamada İstanbul ve Karaman’ın risk haritasındaki renginin maviye, Siirt’in ise sarı renge döndüğünü belirtti. Koca, açıklamasında şunları ifade etti:

"Hepimiz birden sevinebiliriz. İstanbul’umuz Mavi. Karaman mavi. Demek ki, İzmir, Hakkâri, Kırıkkale, Artvin daha Mavi! Bir ilde risk düzeyi düşünce, risk tüm Türkiye’de düşüyor. Toplum bağışıklığı dayanışma işi! Sağ ol Karaman. Yüzde 75’in üzerine çıkan ilk doz aşı oranını daha da yükseltelim. Siirt’te, 18 yaş ve üstü ilk doz aşı olma oranı bugün yüzde 65’in üstüne çıktı. Covid-19 Risk Haritasında Siirt’in yeni rengi Sarı. Sağ ol Siirt. Ama iş henüz bitmedi!"

Son dakika haberi: 27 Ağustos corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı


Haberin Devamı

26 AĞUSTOS KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı, 26 Ağustos corona virüs tablosundaki test sayısını 297 bin 068 olarak açıklarken, 19 bin 616 vaka tespit edildiğini bildirmişti. Koronavirüsten 257 kişi hayatını kaybetmiş, iyileşen sayısı ise 15 bin 205 olarak açıklanmıştı.

Son dakika haberi: 27 Ağustos corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı


BAKMADAN GEÇME!